Domina-l pe dominator.
Tot pe aici dar de vreo acum 2 ani posta cineva (nu am dar reply in postul ala pt ca nu stiu daca autoarea vrea un refresh la subiect): "DOMINA-L! Adica fii ferma in discutii si atitudine."
Dilema:
Oare cum se face asta?
Raspunsuri
alex_andra spune:
Interesant subiect:)
Si pe mine ma intereseaza si mi-ar fi utile niste pareri,idei.
bird70 spune:
Mie mi se pare ca a domina si a fi ferm sunt 2 lucruri foarte diferite. Cred ca ce vrei tu sa spui se numeste assertive.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
blue eyes spune:
Cred ca se refera la cum sa-l ai sub control pe abuzatorul tau phisic, in asa fel ca el sa nu te mai domine.
Se face cu mult curaj, cu incredere in sine, cu cunoasterea adversarului (este un adversar). Nu se intampla peste noapte. Dominatorul va observa ca nu te mai are sub control si va reactiona, lucru care nu ar trebui sa te descurajeze. E o cale lunga, ce va trebui strabatuta cu pasi mici si constanti pana cand tu iti vei regasi increderea in tine si adversarul va fi anihilat.
Dorsilia spune:
e vorba despre control, manipulare, mai exact a-ti controla singur viata fara ca asta sa insemne ca implicit te afli in conflict cu cei din jur sau ca le aduci vreun prejudiciu
Chiar daca acest control vine din partea parintilor, sotiei, prietenei, copiilor poti sa-i opresti in a-ti controla viata. Ai incredere in intuitie cand vine vorba de lucrurile esentiale din propria ta viata. Este important sa fii impacat cu tine insuti si sa te simti bine in propria piele...vei reusi astfel sa ai incredere in ratiunea ta si sa nu mai permiti apropiatilor sa te manipuleze
nu e ceva simplu, dimpotriva, uneori persoanele foarte dedicate, foarte loiale, altruiste, risca sa cada in capcana aceasta a controlului si manipularii uneori inconstiente pe care cei dragi o exercita asupra lor in demersul lor de a obtine cele dorite
de cate ori ati renuntat la ceva ce a-ti fi avut nevoie, sau v-ar fi asigurat confortul uneori pe termen lung, doar ca sa-i ajutati pe altii, doar ca sa-i ajutati sa dobandeasca ei o multumire imediata ? de cate ori ati acceptat o situatie doar pentru ca era comoda pentru ceilalti si pt ca nu va simteati bine daca le-ati fi refuzat-o ? cel mai adesea firea noastra, modul nostru de a fi este un coparticipant la acest proces de manipulare. Oamenii egoisti NU pot fi manipulati, nici controlati, pot fi doar constransi daca e la o adica...dar si aia cu eforturi mari
alex_andra spune:
Problema mea este urmatoarea: relatia cu 2 persoane, din conducerea institutiei unde lucrez. Sunt, in organigrama, sefii cei mari.
Desi nu au avut niciodata ceva sa-mi reproseze, in momentul in care iau contact cu ei, chit ca ma intalnesc la lift si ne dam "buna dimineata", ma simt ca o scolarita si imi vine sa intru in pamant. Nu mai am glas si nici ganduri.Daca ma intreaba ceva, fac eforturi mari sa nu ma uit ca tampa la ei si sa le dau un raspuns normal si fara o voce pierduta si tremuranda.
Ma intalnesc zilnic cu cel putin unul din ei, primesc sarcini de serviciu, deci trebuie neaparat sa fac ceva in privinta asta.
Idei, ceva?
goldi spune:
[quote]citat din mesajul lui alex_andra
Problema mea este urmatoarea: relatia cu 2 persoane, din conducerea institutiei unde lucrez. Sunt, in organigrama, sefii cei mari.
Desi nu au avut niciodata ceva sa-mi reproseze, in momentul in care iau contact cu ei, chit ca ma intalnesc la lift si ne dam "buna dimineata", ma simt ca o scolarita si imi vine sa intru in pamant. Nu mai am glas si nici ganduri.Daca ma intreaba ceva, fac eforturi mari sa nu ma uit ca tampa la ei si sa le dau un raspuns normal si fara o voce pierduta si tremuranda.
Ma intalnesc zilnic cu cel putin unul din ei, primesc sarcini de serviciu, deci trebuie neaparat sa fac ceva in privinta asta.
Idei, ceva?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
E stupid, dar functioneaza. Inchipuie-ti-l pe sef ca pe un om obisnuit, fara morga sefului si care are, ca fiecare, ipostaze ridicole : cand il doare burta, cand umbla in chiloti prin casa, cand are o masea umflata, etc, ce ti se pare tie mai usor de vizualizat. Fii sigura ca lucrurile astea chiar se intampla .
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
goldi spune:
[quote]citat din mesajul lui alex_andra
Idei, ceva?
E stupid, dar functioneaza. Inchipuie-ti-l pe sef ca pe un om obisnuit, fara morga sefului si care are, ca fiecare, ipostaze ridicole : cand il doare burta, cand umbla in chiloti prin casa, cand are o masea umflata, etc, ce ti se pare tie mai usor de vizualizat. Fii sigura ca lucrurile astea chiar se intampla .
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
blue eyes spune:
Citat: |
citat din mesajul lui goldi [quote]citat din mesajul lui alex_andra Problema mea este urmatoarea: relatia cu 2 persoane, din conducerea institutiei unde lucrez. Sunt, in organigrama, sefii cei mari. Desi nu au avut niciodata ceva sa-mi reproseze, in momentul in care iau contact cu ei, chit ca ma intalnesc la lift si ne dam "buna dimineata", ma simt ca o scolarita si imi vine sa intru in pamant. Nu mai am glas si nici ganduri.Daca ma intreaba ceva, fac eforturi mari sa nu ma uit ca tampa la ei si sa le dau un raspuns normal si fara o voce pierduta si tremuranda. Ma intalnesc zilnic cu cel putin unul din ei, primesc sarcini de serviciu, deci trebuie neaparat sa fac ceva in privinta asta. Idei, ceva? --------------------------------------------------------------------------------------------------------- E stupid, dar functioneaza. Inchipuie-ti-l pe sef ca pe un om obisnuit, fara morga sefului si care are, ca fiecare, ipostaze ridicole : cand il doare burta, cand umbla in chiloti prin casa, cand are o masea umflata, etc, ce ti se pare tie mai usor de vizualizat. Fii sigura ca lucrurile astea chiar se intampla . |
Eu nu as face asa, pentru ca m-ar pufni rasul!
O idee pentru Larasarit? Daca ai incepe tu sa vorbest prima, inainte sa te apuce panica? Intreaba-l sau spune-i ceva banal.
larasarit spune:
Titlul pus de mine este
prea mult pentru situatia actuala, m-as multumi sa fiu in stare sa pot lasa impresia de incredere in sine si curaj
Nu ma are sub control deci nu sunt chiar in punctul -1