administrare calciu gluconic

administrare calciu gluconic | Autor: roxana_vicol

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 2 luni si trebuie sa ii dau zilnic o jumatate de fiola de calciu gluconic Numai ca nu prea reusesc. Am incercat sa i-l dau cu lingurita, seringa, pipeta...Nu il ia deloc. Nu alaptez din motive de sanatate, asa ca ii dau lapte praf. As putea sa i-l pun in lapte?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

calciul gluconic se da jumatate de fiola dintr-o fiola intreaga/zi.. 10 zile pe luna, iar 20 zile fier+vit c.(in functie de indicatia medicului ori pe baza unor analize).in lunile cu "r" stiu sigur ca se da.
vigantol(D3), la fel, numarul picaturilor il stabileste medicul(pediatru, de familie)

eu i-l puneam in linguritza...il lua pe tot..sau cu seringa..un pic acum..un pic mai tarziu..in 24 de ore ai timp sa i-l dai daca e asa sensibila.
daca il pui in lapte poate sesiza schimbul de gust si sa nu il mai bea.

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

eu i-am dat baietelului meu cu seringa. cumplit gust, traumatizanta experienta il tineam la mine pe picior cu capul sprijinit de umarul meu i ii bagam seringa in coltul gurii putin cate putin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Pacaleste-o punandu-l in ceai (vezi varianta Baby drink, care da dependenta pt ca e ff dulce), dar in nici un caz in lapte, pt ca risti sa nu-l mai bea.
Sau cu seringa de medicamente...impingi mai zdravan, sa nu-l poata scuipa (o sa te urasca, dar trebuie). Si dupa ii dai ceai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Roxana, da, eu i-l mai puneam si in lapte; dar asta era de ...diversitate, ca am copil "aparte" si primea calciul ala cu placere si mai si plescaia de placere; dar il lua si in lapte; banuiesc eu ca tu intrebi in ideea ca nu cumva amestecat cu laptele praf sa nu-si piarda calciul gluconic din proprietati; pediatra care ne-a pus noua puiul "pe picioare" a zis ca e ok sa i-l amestecam si in lapte ca nu-i problema; si stiu ce spun, cel putin din cazul nostru: de la 3 saptamani si pana la 5 luni si 3 saptamani primea zilnic cu sfintenie cate o fiola pe zi; stiu, cazul nostru a fost urat-urat; dar, cu rabdare si rugaciuni a trecut.
Daca mai ai intrebari si stiu sa raspund, cu mare drag. Aici sau pe privat.

Sanatate multa puiului si tie! Si... rabdare!

Mergi la inceput