problema genetica?...
buna ziua :D sunt boboaca pe acest forum pentru ca am vazut ca este singurul loc cu o comunitate activa si de ajutor.
nu stiu sigur daca am o problema, dar ma sperie ingrozitor. cand aveam 18 ani am ramas insarcinata. am decis sa pastrez sarcina, dar la un control de rutina doctorul a constatat ca nu-i mai batea inima asa ca l-a scos :(
acum am 21 de ani si imi doresc foarte mult un bebe. sunt casatoria cu un american, el cand a venit in romania in iarna am ramas insarcinata. am fost superrrrrrrrr fericita, chiar daca nu am viza inca am fost foarte entuziasmata. luna trecuta la control s-a constatat ca aveam sarcina extrauterina si doctorul mi-a spus ca nu pot pastra sarcina asa ca mi-a dat ceva medicamente si m-a umplut de chimicale sa o opreasca 
acum astept sa iau viza si sa plec in america in vara si vreau sa incerc din nou. sunt groaznic de speriata, nu stiu daca am o problema. mentionez ca mama a avut 2 sarcini extrauterina, iar acum nu poate avea copii pe cale naturala. este genetic? extista vre-un tratament sau ceva? doctorul a zis ca nu am probleme, si inafara unei anemii si a unei lipse de calciu sunt perfect sanatoasa. 
edit: am uitat sa mentionez ca eram pe AC in iarna. sa fi fost asta cauza la extrauterina. a mai patit cineva?
multumesc o zi frumoasa si senina pentru toti si toate
Raspunsuri
abramburika spune:
Oricum ar fi, daca e o problema genetica, nu ti-o poate spune nimeni aici, pe forum. Asta un medic o poate spune, in urma unor examene genetice.
Singurul sfat pe care pot sa ti-l dau e sa mergeti amandoi la dr. si sa faceti analize amanuntite, avand in vedere celelalte doua sarcini cu probleme pe care le-ai avut (una extrauterina si una oprita din evolutie.
Bafta si sa vina cat mai repede bb, daca asta va doriti!!
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
DeeDee33 spune:
offfff la asta nici nu m-am gandit. se pare ca o sa trebuiasca sa astept pana in vara ca sa pot face asta dincolo. din cate am vazut aici pe forum mama mea a avut niste experiente groaznice si nereusite de inseminare, nici nu stiam ca a fost asa rau.
ma sperie foarte tare ideea dar merita tot pentru un bebic <3
abramburika spune:
Pai oricum tre' sa astepti pana in vara, cand te intalnesti cu sotul
. IN primul si-n primul rand o sarcina vine in urma unui contact sexual
.
Acum, serios, cel mai corect e asa, sa va faceti amandoi analizele si sa vedeti unde-i buba. Nu trebuie sa te descurajezi, cunosc persoane cu sarcini extrauterine sau oprite din evolutie, care acum au copii sanatosi. Fara stres, asta e cel mai mare dusman al conceptiei.
DeeDee33 spune:
LOL eu ma refeream la analize sa nu-l mai aduc pana aici nu la
acuma cu stresatul o s-o las mai moale ca mai am cateva luni
abramburika spune:
Sper ca ai inteles ca era o gluma.
Ti-am zis e analize genetice pt. ca numai asa se pot depista eventualele neregului la amandoi (daca ati mostenit ceva din familiile voastre). Si trebuie sa le faceti amandoi pt. ca, atunci cand se concepe un copil intervine patrimoniul genetic si de la unul si de la altul. Nu e o analiza pe care poti sa o faci numai tu.
Dar chiar si fara analize genetice, cand un cuplu are probleme de fertilitate, se controleaza amandoi.
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
balanta_tm spune:
deedee, eu nu stiu prea multe despre sarcinile extrauterine, fiindca nu m-am confruntat cu asa ceva si implicit nu am aprofundat subiectul asta, dar ce am retinut tangential, este ca in general ele au drept cauza o anomalie a trompei/trompelor (adesea din cauza unui proces inflamator pelvin (generat de o infectie, de Chlamydia, etc) sau a endometriozei).
O analiza a secretiei din col ti-ai facut recent? O histerosalpingografie ai facut vreodata? (asta iti da informatii despre permeabilitatea si structura trompelor).
Daca as fi in locul tau, as incepe prin a face investigatiile astea.
Despre genetice...nu stiu ce sa zic. Eu nu m-as lega inca de ele.
Vad ca ai scris ca erai pe AC atunci cand ai ramas insarcinata sau nu inteleg eu bine? Daca da, este posibil ca ACurile sa fi generat extrauterina, fiindca sub anticonceptionale, transportul oului catre uter se poate face prea lent si nidarea poate avea loc in trompa. (plus ca anticonceptionalele asupra sarcinii au efect abortiv)
monica70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui balanta_tm [ dar ce am retinut tangential, este ca in general ele au drept cauza o anomalie a trompei/trompelor (adesea din cauza unui proces inflamator pelvin |
Eu am o prietena in Italia care vreo 10 ani s-a tot chinuit sa ramana gravida ,iar in final cand a ramas a fost extrauterina.Stiu ca ea avea probleme de genul ala,inflamator,era f.sensibila.Acum in sfarsit are un baietel sanatos de aproape 2 ani
Si eu cred ca la extrauterine cauza e mai degraba ceva de genul asta,decat din cauze genetice.
Si noi am avut probleme de infertilitate si desi spermograma sotului (aia se face prima ca e cel mai simplu) a iesit in ultimul hal de proasta,tot mi-am facut si eu laparoscopie exploratorie si s-a depistat si la mine un pic de endometrioza.Vreo trei luni eu am luat tratament hormonal,el naturist si au aparut si rezultatele

.La mine n-a fost cazul de histerosalpingografie de-aia,dar multe fac si investigatia cu pricina,bine zicea Balanta,intai ar trebui sa mergeti amandoi la o clinica de infertilitate sa va faceti investigatii.Daca e cazul va trimit ce-i de-acolo sa faceti si analize genetice.Cand am facut eu laparo era o colega de salon cu vreo 12 sarcini pierdute una dupa alta
Ramanea ff usor gravida,dar nu putea pastra sarcina,asa ca pe ei i-au trimis sa isi faca analize genetice.MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
DeeDee33 spune:
am facut o analiza la uter si la trompe sincer habar n-am cum ii zice ca nu-mi mai amintesc stiu ca mi-a bagat ceva lichid in uter. asta a fost dupa ce am pierdut prima sarcina. testul papanicolau il fac o data la 6 luni, prima data l-am facut in timpul primei sarcini la primul consult, stiu ca mama a avut probleme cu trompele, a avut 2 extrauterine si au trebuit sa-i scoata trompele. doamne fereste sa ajung si eu la fiv-uri nereusite.
totusi sotul meu ma batea la cap cum ca ar fi fost de la anticonceptionale. acum ca vad ca si voi ziceti parca m-am mai linistit. din cate stiu multe femei au sarcini oprite din evolutie. mai ales, prima data n-am stiut ca eram gravida si cum sunt fumatoare nici nu m-am gandit sa las jos tigara.
oricum, analizele complete musai. il iau frumos de manuta si-l dus si pe el
balanta_tm spune:
deedee, testul papanicolau nu este suficeint. Ar fi bine sa faci si o cultura de secretie din colul uterin si mycoplasma si ureaplamsa (pt astea doua din urma trebuie un kit special; se recolteaza din vagin cu un betisor in varful caruia este un tampon).
De asemenea, raman la ideea ca ar fi bine sa faci o histerosalpingografie sau histerosonografie (ar fi de preferat a doua, ca este mai putin invaziva) si acum, dupa a doua pierdere de sarcina, mai ales ca ai avut extrauterina. Ambele investigatii se fac pana in ziua 10 de menstruatie.