Strumfi si prichindei de iul-aug 2011 (31)
Raspunsuri - Pagina 5
Ireth spune:
Squirrel, imi pare rau pentru maica-ta, dar asa cum a zis Fecian... santaj emotional!incearca pe cat posibil sa nu te consumi. N-ai ce-i face, e si varsta de vina, ideea ca raman singuri, le e frica...
Babyblue, eu folosesc Sanosan pentru vergeturi. L-am luat din Carrefour, la zona de baby-stuff, vreo 23 lei 100 ml. Pare bun, miroase bine. Si pe restul corpului ma dau cu crema aia facuta de mine din unt de cacao, ulei de masline si ulei de migdale.
Si la mine au explodat si sanii si burtica. Sa speram ca nu lasa urme. Sotul vrea "sani explodati" si dupa ![]()
Si la mine zicea lumea din jur ca sunt cam PREA tanara, acum vad ca nu mai zice nimeni nimic... dar ce vreti ma, la 40 de ani primul copil?! ce animale... au uitat ca ei au fost nascuti de parinti la 20 de ani.Uof!
Bine ai venit Scoici, poate ne spui ceva despre tine 
Lulusor, vacanta placuta... ultima fara bebe ![]()
Vreau si eu....
19+
lisssa_ana spune:
babyblue,eu am folosit uc succes ulei de migdale,il gasesti la magazinele naturiste gen PLafar
Mama de Ana si
23+
Babylicious spune:
Salutare burtici frumoase si vorbarete!
In primul rand 

La multi ani Denii mic si Ruxi

multa sanatate si copii exact asha cum vi-i doriti voi!
Savy, si eu am vazut intrebarea ta, nu am ignorat-o dar nici nu stiu ce sfat sa iti dau mai ales ca noi vrem din pal ca cele din material mi se par instabile pe termen lung. daaaaar...cred ca vom lua si noi unul la un mom dat pentru cand "dormim" in deplasare, si atunci cu siguranta o sa vreau sfatul tau 
iar la capitolul celalalt eu am greshit link-ul, si pana sa repar s-a inchis taraba. sorry!
Crisspy, ma bucur ca a fost totul in regula!! sper sa te poti odihni si sa iti revii! cu siguranta rezultatele sunt super!!!
lulushor, concediu placut!!
Bun venit noii burtici!
Ohh Doamne, Squirrel, o mare imbratisare de la mine!! nu pune la inima, ci invata unde greshesc ei si nu perpetua tu la randul tau! eu cu asta ma incurajez cand fac ai mei boacane 

mamutz, sanatate multa si rabdare! cu siguranta ne vom vedea cu toate, chiar daca la un biberon intr-un parc la vara
acum stai cuminte pana trece pericolul
Apropo de contractii, am inteles ca daca sunt nedureroase sunt oarecum normale, ca uterul, care este un muschi, face un fel de antrenament! ca si eu mai am cand si cand, dar nedureroase...si daca mi s-a zis asha m-am mai linistit. Dar fiecare sa urmeze sfatul medicului lor, ca e cel mai in masura!
Babyblue baga creme la greu! nu cred totusi ca vor exploda 

Ireth, tare sotul tau! Dar cred ca va fi dezamagit! noroc cu bubulina mica!
Va pup pe toate si incerc sa tin pasul, dar mi-au stricat astia conexiunea si stau pe un modem wireless si abia miscaaaaaaaaa

22+ cu 
Bebelina
mamutz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Roberta84 Mamutz , scuze , acum citind , mi-am amintit ca ai mai scris ..neuronul bata-l vina , iar e prin vecini..Si bebe al meu e un agitat si il simt mai mult jos ca misca si cum se agita mai tare cum imi da contractii , chiar daca iau pastile , tot le mai am .. sa vad ce-o sa-mi spuna luni la control..O idee bun acu picioarele in sus , o sa incerc si eu. Iti doresc din suflet sa treaca si sa nasti bebele sanatos!!La noi azi e asa soare si m-am pus cu burtica la soare si sa vedeti ce se agita el de zor cand intra soarele in nori, cred ca vroia iar caldura si lumina puternica ![]() 22+ cu GabrielAjuta-ne Doamne sa nastem prunci sanatosi ! ![]() |
Si eu le mai am cu tot tratamentul si iau 1/2 gznipral la 6 ore, dar nu sunt dureroase. Si uneori sta burtica tare mai mult timp, fara sa simnt cum se contracta uterul si mi+a zis dr ca sunt tot contractii.
Daca devin mai rele o sa trec pe diazepam. De la ala nu se mai contracta nimic. Prietena mea a dus sarcina la capat cu colul mic si deschis pe jumate, cu contractii nasoale, hematom etc. Asa ca o scoatem si noi la capat.
Tu cat ai colul?
S+a luat lumina deci conexiunea mea la internet e pa.
Gata au dat drumu

22+
Laura13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mamutz Concediul prenatal se ia de la 32 de saptamani implinite, de la medicul de familie. 22+ ![]() |
asta e de unde citire?
drept e ca din urma nu am citit nik, dar chestia astea mi-a sarit in ochi.
so, concediul de sarcina si lauzie este de 126 de zile calendaristice, din aceste 126 de zile este OBLIGATORIU ca macar 42 de zile sa reprezinte concediu de lauzie (adica sa fie luat dupa nasterea copilului).
din calculele mele poti sa iei iei concediu de sarcina (sau prenatal cum spui tu) incepand cu 84 de zile calendaristice inainte de nastere, asta inseamna 12 saptamani inainte de nastere.
desigur, nici una nu stim acum, cand vom naste. de aceea, eu, personal, va recomand sa va lasati macar o marja de 10 zile. riscul este ca, daca nu va raman 42 zile dupa nastere, nu mai primiti indemnizatia de crestere copil.
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006 si
prichindel 
Poze Daniel
Mamici din Iasi
Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.
Laura13 spune:
squirrel
,
si multa putere.
in alta ordine de idei ... is membru senior. rog respect ![]()
![]()
![]()
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006 si
prichindel 
Poze Daniel
Mamici din Iasi
Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.
alexia_ada spune:
Laura ca bine zici cu concediul asta prenatal....mai ales ca eu de la 1 martie sunt in cncediua de risc maternal din care intru automat in cel de prenatal, daca stau sa fac un calcul prenatalul mi-ar incepe la 32 de saptamani , ceea ce zic ca este ok, daca ma gandesc ca din cele 120 trebuie sa las 42 dupa nastere ...chiar imi ramane marja de 1 luna.
As manca fetelro incontinuu
orice, si nu am limita , bag in mine fara oprire 
Patutul noi l-am ales, este din lemn pe 2 nivele si o parte cu grijaj una fara , iar pe masura ce creste se pot da lateralele jos si ramane pat normal are 140*70
ueiul de migdale este cel care mi-a fost si mie recomandat , l-am trimis pe al meu sa il cumpere de la un plafar si pe 100ml a dat 44 lei 
17+ cu
Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !
mamutz spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura13
asta e de unde citire? |
Din practica medicilor de familie
. Legal este sa ramai cu 42 zile dupa nastere si sa poti lua totul inainte. Dar vor sa se asigure ca daca nasti mai devreme ai de unde sa mai iei. Eu una ma inteleg bine cu medicul de familie, dar am in jur persoane care nu au reusit sa o scoata la capat. In mod normal ai vreo 84 de zile inainte de dnp.
babyblue spune:
saru mana pentru sfaturile cu uleiul de migdale. si pt cremele pe care le folositi. le voi incerca si eu pe toate.
ireth, cum faci crema aia in casa?
mamutz, imi pare sincer rau pt cat patimesti cu contractiile astea...
legat de patut si eu voi comanda tot unul din lemn, ca cel descris de alexia, cu doua nivele, cu grilaj de lemn, 140/70 cm.
fecian, chiar ca am o furtuna de crestere. in ultima saptamana am impresia ca mi creste burta de la o zi la alta, iar sanii ma innebunesc, nu mi pot atinge sfarcurile de sensibile ce sunt, iar ei cresc fara oprire. dimineata cand ma scol sunt piatra de tari...adevarul este ca sunt superbi, ca si aspect, parca mi-am pus silicoane din cele mai scumpe. dc ar ramane asa ar fi o afacere, doar sa nu se umple de vergeturi, mi-e tare frica.
apropo, mie mi-a disparut puful de pe burta. nu stiu cum...a disparut pur si simplu, de la sine.:))) cred ca am naparlit.
evident ca nu m-am putut abtine si m-am mai palpat nitel, uterul este deja imediat sub ombilic, burta a explodat, a crescut in 2 sapt, cand in 4 luni.
dc ar mai misca si copilul, chiar as incepe sa zic ca sunt gravida:))))
aaa babylicios, nu ti pot spune ca eu de 3 zile am..greturi!!! in trim 2, eu am greturi.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
18+ cu
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.
babyblue spune:
laura, concediul de crestere al copilului, trebuie sa fie oblihatoriu de un an sau doi, sau poate fi de 5 6 luni, doar?
_
Babyblue va pupa pe toti!!
18+ cu
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.