astm vs bronsita astmatiforma

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Astmul nu este o sentinta de viata!
Eu am facut astm la 30 de ani din cauza unor alergii netratate corespunzator. Eram cu wheezing, crize de sufocare, vizite la urgenta, Budicort si Ventolin, tot tacimul. Plus alergiile de rigoare - acarieni, polen de flori si iarba.
Acum am, hai sa zicem peste 40 de ani si sint astma-free. Mai trintesc cite o alergie cind infloresc florile si copacii, dar, in afara de asta....sa bat in lemn, am aruncat inhalatoarele de mult.
Cum s-a mai spus aici, astmul la copii este diferit de cel la adulti insa se pot vindeca amindoua. La copii cred ca exista sanse mai mari de vindecare. Parerea mea.

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Ramona, cum ai facut sa scapi??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Alra , m-am gandit si eu la virusul ala, dupa ce am mai citit pe net. intrebarea mea e ce analize ii pot face sa determin resp virus? ma gandesc la el, deoarece criza a fost determinata de acea viroza, care o lasa sub antibiotic , apoi a doborit-o din nou. citind despre el am vazut ca recidiveaza si la o luna distanta.
In grupa ei si grupa vecina mai sunt vreo 6 cu aceeasi problema.bronsite astmatiforme recurente. e foarte curat si ingrijit caminul dar fara capitolul aerisire .
Stau in Tg jiu,cel mai apropiat loc ar fi craiova....deci acolo tre sa ajung. aici nici macar o spirometrie nu am unde s-o fac.
Astept sa-i treaca de tot ....momentan doar tuseste de cateva ori pe zi, sec, ca din fund de butoi, nu stiu cum sa ma exprim.
Aseara nu mi-a tusit deloc inainte de culcare dar acum doua zile a fost dezastru...o ora a tinut-o.
Daca as fi stiut....la prima bronsita, atunci imediat dupa operatia de polipi d ela 5 ani, atunci o investigam. Fiind genul -copil sanatos,beton armat- nu m-am panicat , nici nu mi-a atras nimeni atentia nimeni ce inseamna de fapt bronsita asta astmatiforma.

A fost cineva la Craiova pt teste ?imi poate da cineva o recomandare?

Softurela, tu esti foarte infomata, ti-am tot citit mesajele de dincolo.Si eu i-am scos de doua zile carnea si lactatele si asa e peste inaltimea / greutatea varstei ei. ii fac o cura de cruditati si urzici.Eu cat am stat acasa si alta treaba n-aveam decat sa plimb si sa hranesc sanatos copilul, nici c-am avut vreo problema de sanatate cu ea.

Problema e ca e un copil extrem de activ, cred ca la limita hiperactivitatii si mai e si obisnuita cu o viata in genul catarat pomi, tavalit prin nisip, pupat catel in bot, se duce mult la tara la bunici...cum sa-i explic eu acum ca macar in perioada asta pa iesit / efort cu rolele, pa bantuit creanga prin oras , pa tavalit cu matul si catelul. de 3 zile e sechestrata in casa, ieri m-a implorat si am scos-o pt cateva minute, atat, pare ca i-a facut chiar bine aerul umed.
Am scos azi noapte tot, perdele, covoare...in week sunt in debarasare generala, pastrez strictul necesar in materie de mobile si haine, cadonez tonele de plusuri...asta e.

Mergi la inceput

Era sa uit. ce ma sperie, e ca ea deja era pe singulair de o luna cand a facut revenirea asta a virozei, ce-o fi. chiar a spus doctorul ca simte ca e un focar la ea in plamanul drept, ce-o mai fi insemnand si asta si de aici recidiva si mi-a pus-o pe klacid .
Acum ia dimineata si seara ventolin si flixotide de 50 si singulairul plus aerius, evident klacidul.
Ma scoate din minti tusea aia seaca, ma innebuneste cand o aud asa...ea n-are nimic sare si topaie cat cuprinde, nu pare sa o deranjeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

Ramona, cum ai facut sa scapi??

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Acupunctura.
Am facut un tratament f indelungat iar medicatia am eliminat-o progresiv, dupa cum imi spunea acupuncturistul.
Cred ca dupa 2 ani de tratament puteam sa zic ca eram "curata". Si acum mai merg la el cind simt ca imi da tircoale vreo alergie...

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Faviuta, au pus-o pe klacid, pentru ce? Pentru o viroza? Ca astmul nu-l trateaza sigur cu antibioticele! In plaman un focar de ce? Daca e pneumonie e una, atunci da, febra+ tuse si antibiotic. Daca aude diverse si ar suspecta un astm, nu are sens antibioticul. Antibioterapia data aiurea o sa-i pericliteze si mai mult sistemul imunitar!
Altceva, virusul respectiv nu are sens sa-l determini in organismul copilului. E un virus oarecare. Doar cu un tropism mai accentuat pentru mucoasa bronhiilor (si nu la toti copiii). Din cate stiu eu nu poti vorbi de o recidiva, doar ca nu da imunitate decat de foarte scurta durata si intr-o luna poate sa-l ia din nou de oriunde. Exista vaccinuri in strainatate, dar se fac la grupele cu risc: prematuri sau copii cu boli de inima. La noi nu aparuse cand erau ai mei mici de tot. SI oricum nu ash fi facut vaccinul.
Cu potentialii alergeni si cu nescosul copilului afara nu are sens sa exagerezi! E o tortura pentru ea sa nu o scoti, asa ca las-o sa duca o viata normala. Nu-i deloc bine sa o tratezi ca pe un copil cu probleme grave. Totul tine de cat de bine se simte ea si cat de redusa e capacitatea ei respiratorie din cauza problemei. Mijlociul meu, care facea crizele cele mai urate, mi-a facut pe la un anisor o forma oribila, gafaia ca un gascan. O luna am tot incercat sa-l rezolvam cu ventolin si apoi adrenalina. Era absurd sa-l tin in casa. Era octombrie si urat si statea copilul afara in mod normal.
Altceva, eu stau la tara, am animale, praf si ce mai poti gasi la tara. Cand s-au declansat crizele, eram in orash, nu unde locuim acum! De cand ne-am mutat, cu toti "alergenii" din jur, n-au avut nici o treaba. Adica nu au facut crize mai des. Ba chiar au rarit crizele fiindca au mai crescut si le-a mai crescut imunitatea, au racit mai rar. Dar stiu ca atnunci cand racesc, o cam dau in wheezing mai ales baietii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

si fata mea (5 ani) face 3-4 bronsite serioase pe an.
nici prin gand nu mi-a trecut sa scot covoare/perdele/plusuri - alergia la acarieni nu a fost confirmata. tin curat in casa, spal pe jos, aspir dormitoarele des, dau cu mopul (pe jos in dormitoare avem laminat) si asta e.

nu are absolut nici un fel de restrictie la efort si iesit afara, si pentru o bronsita nu ni se da scutire de la doctor mai mult de 3 zile, pentru stat acasa cu ea. si ea tot genul hiperactiv e.

in concluzie e un copil normal cu o viata normala, care are doar o sensibilitate mai mare a cailor respiratorii, avand ca si factor declansator in general virusii de raceli. o singura data ne-a tusit "pe uscat" ca sa zic asa, cand inchiriasem o cabana cam intunecata si in dormitor era un usor iz de umezeala/mucegai.

Mergi la inceput

Nu e pneumonie. nu l-am auzit pronuntand cuvantul. habar nu am , dar o iau razna . totul a fost cam asa: bronsita astmatiforma la 5 ani, in 3 zile pe picioare, n-a mai avut nimic doi ani de zile.
Acum o luna jumate, o luna si ceva oricum ,viroza la camin..incepe fi-mea tu-sea,muci, respirat greut, dar foooarte activa, o asculta, bronsita astmatiforma, reteta : singulair pt 3 luni, flixo si ventolin plus cefalexin o saptamana. atunci a spus prima data ca pare ca aude ceva in plamanul drept, a doua zi la control nu mai auzea nimic.
Ii trece fetei, o duc constiincioasa la camin, iar prinde imediat ceva, dar un ceva mai grav. iar la doctor,de data asta retin claar exprimarea : nu-mi place , parca tot aud ceva in plamanul drept, da-i raze ,n-are nimic pe radiografie, o tot asculta si prin fata si prin spate si klacidul ca el nu-i convins. nu a pronuntat cuvantul pneumonie dar a spus ca din experienta lui de-o viata si din multii copii care-i trec pragul (si are foarte multi cu astm si probleme respiratorii) la ea e un astm clar si ca e aiurea treaba rau, pt ca-l face la 7 ani si nu la 3 sau 2. ca mai are copii in evidenta ca ea, au facut pe la 6 7 ani, le-a trecut aparent la 11, 12 da ca adulti a revenit in forta in jurul varstei de 20 de ani.
Cam am incredere in el, e si prieten cu sotul maica-mii, mi-o stie de cand s-a nascut. M am enervat pt ca nu ne-a pus in garda serios de la primul episod, adica acum doi ani, atat.
Cand am dus-o era in plina criza, adica avea bine mersi bronhiile pline cu secretii si wheezing - ul ala nesuferit, dar ea topaia si sarea de pe patul de consultatie jos si iar in pat si tot asa, isi permite cu el .
Ce e interesant ca peste noapte i-a trecut de tot , adica pa secretii, respiratie limpede doar tusea aia nenorocita .Acum a trecut de tot si aia. dar inca ia pufurile dimineata si seara

Oricum luni avem control, si vom pleca la craiova la testari.

Mergi la inceput

Da a facut febra in seara cu criza, chiar marisoara, 38 jumate.

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui flaviutza

Da a facut febra in seara cu criza, chiar marisoara, 38 jumate.

Mergi la inceput