Bebelusi de Sept-Oct '10 A venit primavara!!(48)
Raspunsuri - Pagina 5
ancamak spune:
va invit mai tarziu la niste ciupercute la cuptor
Mami Anca cu Andrei Ionut(22.09.2010)
Poze Martie
summertime spune:
a doua masa din zi (la noi e la ora 12 :) normal ar trebui sa fie pe la 9-10 dimineata
mar ras (suc si pulpa impreuna)
- 4 lingurite prima zi + san,
- 8 lingurite a doua zi + san,
- 12 lingurite
- apoi cate 75/100 ml,
- din a 5-a zi se pot adauga cereale fara lapte, prima zi o lingurita, a doua zi 2 lingurite la 75-100 ml. eu apoi am scos sanul dupa mar, ca asta era ideea ca s ama pot intoarce la birou si sa se descurce mama fara mine. cine sta acasa, poate sa continue cu sanul insa diversificare in sine duce la alptare mai putina
urmatoarea saptamana dupa introducerea marului, supa la a treia masa din zi
morcov, dovlecel, radacina de patrunjel sau pastarnac, cartof
- prima zi aprox 25 ml zeama cu lingurita, apoi san
- a doua zi 50 ml, apoi san
- a treia zi, cele de mai sus pasate - 75-100 ml, apoi san de sete sau cateva lingurite din zeama care a mai ramas in ibric; pt cine are probleme cu constipatia, morcovul s epune la fiert mai la final, eventual poate fi scos de tot, adica doar fiert si apoi mancat de mami :)- pe parcurs se scoate alaptatul si dupa masa asta
- din aprox a 5-a zi, in combinatie s epune pieptul de pui fiert SEPARAT (dupa 6 luni jumate se pot fierbe impreuna ca la ciorba). se adauga cate o lingurita de carne pe zi, pana se ajunge la 5 lingurite de carne maxim
- dupa ce se ajunge la carne maxima, se adauga la final ulei de masline, 5 picaturi, crescendo zilnic pana se ajunge la max 15 picaturi
pana sa ajung la carne eu i-am pus in legume putina lamaie la sugestia fetelor, ca altfel nu manca legumele ca erau prea dulci. cand i-am bagat carnea, am scos lamaia.
intre mese i-am mai dat suc de portocale cu lingurita, cate jumatete de portocala stoarsa la inceput, apoi una intreaga, insa nu zilnic, doar ca sa faca kk
pana aici a fost strict, deci cam o luna, o luna jumate, de aici fiecare face cum simte si cum mai aude prin jur, va scriu mai jos ce mi-a mai zis ca sugestii:
dupa 6 luni jumate pt cine a inceput diversificarea mai devreme sau dupa 1 luna jumate de la inceperea diversificarii pt cine incepe de la varsta de 6 luni, s epoate imbogati meniul cu:
1) mar cu branza de casa:
250 ml lapte pasteurizat cu 1,5% garsime, fiert, caldut, se adauga 2 tablete de calciu lactic pisat, s epun pe foc, se strecoara prin sita, raman 4 linguriet de branza. se adauga in mar cate o lingurita pe zi, pana se ajunge la 4. fie la marul de dimineata fie daca se serveste dupamiaza insa tot in mar ca sa alunece pe gat
2) galbenus de oufiert 10 min, in legume, alternativ cu carnea. cand s eda ou nu s epune carne. in prima zi un sfert de galbenus, appi jumate, etc. maxim de 3 ori pe saptamana ou
3) ficat fiert - alternativ cu oul si cu puiul. se poate inlocui puiul uneori si cu vita sau curcan - in saptamana in care se introduce oul nu se introduce si alt tip de carne, fiecare modificare sau adaugire la carne/ou/ficat e cu saptamana ei
4) legumele pot fi imbogatite cu ce vrea mama pe parcurs: ardei gras, rosii, fasole verde, ceapa, telina, brocoli, bors natural. - maxim cate o adaugare pe zi
5) borsul natural poate fi dat si intre mese, ca si sucul de portocala, insa 2 - 3 lingurite
6) banana la masa de fructe, cu mar sau cu mar si branza, sau mar cu cereale de tot felul, doar pana in 6 luni sau la inceputul diversificarii cerealele trebyie sa fie orez simplu - noi nu servim banana ca suntem constipate - alte fructe in afara de mar, piersica si banana a zis ca ar prefera sa le bag dupa 8 luni
7) pe parcurs se adauga in supa si fidea, paste fainoase, paine neagra, integrala etc (a zis ca alba e pe ultimul loc)
8) iaurt la masa de dupamiaza - in care adauga fructe, mai putin capsuni si fructe de padure, ideal piersici
cine vrea sa alapteze o poate face in continuare, insa o s afie prea multa mancare, asa ca eu o sa alaptez doar dimineata inainte de servici si seara dupa 6, in intrevalul cand nu sunt acasa o sa avem masa de mar cu branza, masa de supa si masa de iaurt. si iaurtul mi-a zis sa-l fac tot in casa...doctorul meu e mai bio :))
pana aici stiu, insa din cate am auzit dupa aia incep copiii s amanace mancarica normala..sper!!!
doina_1984 spune:
summertime, multumesc pentru schema - este interesanta si usoara
Mami lui Matei Mihai - 26.10.2010
https://picasaweb.google.com/109290866538691083533/A5aLuna?authkey=Gv1sRgCKKxo66ila2UmgE#
idalis spune:
salutare!!!
azi am fost harnicuta si nu am avut timp sa va salut. Vad ca ati dat gata capitolul, vorbarete nu gluma.
Referitor la statul in fundulet, noi am fost la pediatru acum 2 zile si l-a testat. Mi-a spus sa nu il pun inca intre perne, sa mai astept 2 saptamani. Mi-a dat voie sa-l tin pe genunchi, sau in fundulet sustinut dar fara a-l lasa singur ca sa pice in fata. Hercule al meu e grasut si risc probleme cu coloana.
Fistiq avem carut la fel, doar ca al nostru e turquoise... si e fara umbreluta deocamdata
M-a convins adelina sa cumpar aparatul de la Avent, dar am nevoie de ajutorul vostru. Ce storcator de fructe aveti?? Vreau sa cumpar unul urgent si recomandarile voastre m-ar ajuta. Il vreau doar pentru sucurile lui bebe, preferabil usor de curatat si cat mai micut. Exclus roboti multifunctionali care nu fac de toate si nimik :)
idalis spune:
fetelor mi-e o frica de diversificarea asta , ceva de speriat!
atat de multe informatii ca nu stiu de unde sa incep...parca nu reusesc sa retin nimik. Nici macar nu stiu de ce am nevoie, linguri, castroane, electrocasnice, scaun,...si bavetici multe cred nu?
Am emotii... saracul sot al meu mananca toate porcariile pe care le gatesc eu (rar si mai mult semipreparate), dar cu copilul nu-i de gluma. Sper sa ma inteleaga Hercule si sa nu se strambe prea tare la ce-i pregatesc.
ancamak spune:
Idalis, vad ca noua ne place foarte mult supa-crema de legume. Nu cred ca mamele noastre chiar isi faceau atat de multe griji sau achizitionau aparate fara BPA.
O sa fie bine, ai sa vezi. Poate cu diversificarea lui, vei incepe sa mananci mai sanatos( semipreparate),nu omorati mesagerul
Mami Anca cu Andrei Ionut(22.09.2010)
Poze Martie
ionela.n spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui donna79
Mie mi-au intrat de ieri. Si luna trecuta tot pe 16 au intrat. .............................................................................................. Donna, mamica lui Tudor-Gabriel (04.10.2010) Sa-l ajutam pe Bibi sa se faca mare! http://viatacudba.blogspot.com/ Puteti ajuta donand sau cumparand de la Bazarul umanitar |
Of of of...
Poze Raisa
www.facebook.com/album.php?id=1530496981&aid=2075301 #" target="_blank">Poze Raisa - facebook
tanamera spune:
Buna seara!
Ancamak,Adelina,Ionela,Fistiq,Oramona,Camisv,Bebecris,Simona,Arianna,Nastasie,Doina va multumim pentru urari.
La cat s-a vorbit azi despre mancare si deserturi noi va facem cinste cu multe,multe fructe.
Maria,Alexandru la multi ani puiutilor!
Hadrianae ce fel de scaun de masa aveti?
Summer multumim pentru schema de diversificare,noi de luni incepem si parca as avea de dat inca o licenta.
O noapte cat mai linistita!
bebecris26 spune:
Fetele care a-ti inceput diversificarea, dati apica in fiecare zi la bebei? Stiu ca am mai intrebat de apa, dar acum ca am inceput diversificarea nu stiu cum sa fac
Cristina, mami de bebita David
https://picasaweb.google.com/117035164553547422644/Bebecris26?locked=true#