ISOPRINOSINE - ce stiti despre el...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina
de la ultimul tratament care l-am incheiat aseara, baietelul meu nu mai tuseste



Pai, Zina, daca nu mai tuseste copilul, de ce ai consultat alt medic??
Si daca ai avut motive serioase si l-ai consultat, de ce nu-i dai copilului medicamentele pe care ti le-a prescris?

Eu stiu de la baietelul meu (si de la mine) ca unoeri tusea nu se intrerupe imediat dupa ultima doza de medicament. Poate sa mai persiste si o luna-doua dupa ce a trecut raceala/viroza/ce-o fi fost.




~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

zina,

n-ar fi rau sa intrebi medicul (cel in care ai cea mai mare incredere, dintre toti cei la care ai fost) daca n-ar fi bine sa-i dai copilasului altceva pentru cresterea imunitatii. sau poti intreba la celalat subiect, unde raspund cele doua d-ne dr. de pe forum.

sunt mamici care au folosit si au fost multumite de colostru cu probiotice, care este un supliment alimentar. mai multe informatii poti gasi pe site-ul firmei care il importa, secom. si mie mi-l tot recomanda pediatra fetitei mele, inca nu l-am cumparat, fetita mea este inca bolnavioara, a facut pacatoasa de viroza care circula acum in colectivitati. dupa ce-si revine piticuta mea, o sa iau in considerare sfatul pediatrei si i-l voi administra, chiar daca imi va face o mica gaura in buget. nu ma mai uit la bani, daca intr-adevar este atat de bun pe cat se spune.

isoprinosine este totusi un medicament, care se administreaza in cadrul unor afectiuni virale bine stabilite. nu stiu daca are intr-adevar efect impotriva tuturor virusilor cu care poate intra in contact baietelul tau.

si ar mai trebui sa te gandesti la ceva : atatea medicamente, administrate pe parcursul atator luni cu siguranta au afectat intr-o oarecare masura stomacul, ficatul sau rinichii copilasului tau. gandeste-te cate chimicale au intrat in organismul lui in ultimele luni, imposibil sa nu fi lasat "urme". eu de aici as porni, m-as asigura mai intai ca totul este in regula cu aceste organe si abia apoi as lua in calcul administrarea altor medicamente/suplimente.

daca baietelul este pe drumul cel bun, a reactionat bine la tratament si abia mai tuseste de 2-3 ori pe zi, mai bine nu te-ai grabi sa-i dai si isoprinosine.
cine stie, poate acum tuseste si din cauza faptului ca voi renovati in casa si il irita praful sau mirosul de vopsea, ba chiar si parchetul nou poate emana un miros neplacut. poate il irita schimbarea asta brusca de vreme din ultimul timp si cresterea concentratiei de praf din aer (s-a uscat peste tot si acum se ridica in aer tot praful de la nisipul acela folosit ptr dezghetarea drumurilor, de ex).
in loc de aerosoli, incearca sa-i ungi pieptul si spatele cu vick vaporub (se poate folosi si la inhalatii, scrie pe prospect) sau sa-i pui picaturi de ulei volatil pe o batista pe care o vei pune in preajma patutului (sunt niste capsule speciale in farmacii, baby-inhalant cred ca se numesc). eurespalul este din extracte naturale, si fetitei mele i-a fost prescris, insa mie mi s-a parut ca nu-si face cine stie ce efect. dar, desigur, eu nu sunt medic, si ma pot insela.
ideea este sa gasesti un medic sa te ajute sa renunti treptat la toata aceasta medicatie si sa gasesti alternative mai putin toxice si invazive.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Eu o inteleg cumva pe Zina. Atitudinea ei este determinata in mare parte de neincrederea in medici si in sistemul nostru sanitar. In inconsecventa, superficialitatea lor, in conditiile pe care le intalnesti in spitale, policlinici (ca sa nu generalizez, doar unii medici sunt asa, dar daca ai ghinionul sa ii intalnesti numai pe astia...). mai poate fi determinata de sutele de experiente, de sfaturi, intalnite pe internet, care de care mai diverse si contradictorii.
Referitor la calirea copilului, este si nu adevarat ce s-a mai zis. Sunt copii care poarta anumite tare care-i predispun mai mult imbolnavirilor si complicatiilor. De ex baiatul meu are un val palatin mai scurt, are rinita alergica (demosntrata prin teste de ssnge si cutanate), are o deviatie importanta de sept, vegetatii adenoide (care cresc la unii copii mai mult decat la altii, si asta numai datorita predispozitiei genetice). Toate astea il predispun la raceli complicatii in sfera ORL (sinuzite, otite). Colac peste puzaza s-a pricopsit si cu un pneumococ in nas. Asa ca eu inteleg pe parintii disperati de usurinta celorlalti de a trece peste raceli, de a duce copiii la gradi, scoala cu mucii verzi si pana-n brau. La o adica e si asta o selectie naturala. da macar o mai multa intelegere daca nu pt mama macar pt copil ar putea exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Corina, cred ca te refereai la alt produs. Eurespalul nu e din extracte naturale. Din compozitia lui stiu ca fac parte: clorhidrat de fenspirida, p-Hidroxibenzoat de propiletc.

Zina, vroiam sa-ti spun ca piticii mei au varicela (de fapt, baiatul s-a vindecat de curand) iar fetita e in plina eruptie. Eu sunt una dintre mamicile care se feresc ca de moarte de antibiotice sau administrarea de prea multe medicamente. Insa m-am speriat cand am vazut sutele de bube de pe baiat si acum sutele de bube de pe fata. Citind pe net de Isoprinosine, Aciclovir, am intrebat-o pe pediatra daca ar fi cazul sa le dau si eu ceva de genul asta. A fost total impotriva (doamne ajuta) si mi-a spus ceva de genul: pe cat sunt de bune, pe atat pot face si foarte rau organismului.
In alta ordine de idei. Am reusit sa ma mentin pe pozitii acum vreo 2 luni cand fata mea a facut vreo 3 zile numai 39-40 temperatura, tusea, avea muci. Am fost tentata sa sar cu antibioticul, dar am reusit sa o fac bine cu aerosoli, nurofen si panadol, oscilococcinum.
Multa sanatate ii doresc baietelului tau.






Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

zina,

eurespalul este din extracte naturale, si fetitei mele i-a fost prescris, insa mie mi s-a parut ca nu-si face cine stie ce efect. dar, desigur, eu nu sunt medic, si ma pot insela.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Copilului i s-a recomandat Isoprinosine, eu pana acum nu am mai auzit de acest medicament. Ce-am citit este ca, se foloseste in infectiile virale si este un imunostimulator.
L-ati folosit? Este bun, asa cum se spune?
Schema ar fi: 7 zile da, 7 zile nu, 7 zile da.
Multumesc


Eu si sotul l-am folosit ca stimulator de imunitate in momentul in care eu am fost depistata cu HPV incipient. Vroiam sa raman insarcinata si nu s-a putut atunci, din cauza acestei probleme. Sotul nu a avut niciodata niciun fel de manifestare de HPV. Am facut amandoi o cura de 10 zile, dupa care pauza, si iar 10 zile.

Nu am auzit sa se dea la copii.

Mie nu mi-a provocat niciun fel de reactii adverse si nici sotului.

Cumnata a luat recent, tot pentru stimularea imunitatii.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

a luat si Cristi odata, avea vreo 3-4 ani pe atunci, era racit si doctora de la CMU ne-a prescris acest Isoprinosine
N-am facut mare lucru cu el, si nici nu i-am mai dat de atunci

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Va multumesc pentru raspunsuri.

Lulu, te inteleg perfect, si eu as fi cu o "cultura intreaga de morcovi", o operatie este o operatie totusi, si cand o face copilul este si mai grea. Va doresc tot binele din lume, sunt sigura ca o sa fie bine. Va pup cu mult drag.

Corina, baietelul meu acum a luat tratament, nu ia de luni de zile, luni de zile a tusit si i-am dat pace, in afara de Singulair, care l-a luat doar putin. Nu stam in apartamentul pe care-l renovam, ne-am mutat la casa (10 km de oras), si facem naveta (noi, ca piticul sta cu bona, acum nu l-am mai dus la gradi).

Denizel, l-am dus la pediatru, ca sa vedem cum este dupa tratament, nu pentru altceva. Sa vedem starea lui, daca este bine.

M-am decis: nu-i dau isoprinosine. Am ramas la aerosoli cu ventoli, pufuri cu Flixotide, Singulair si Eurespal. Aerosolii, Flixotide-ul il ia doar vreo 5 zile, va ramane numai pe Singulair.
Isoprinosine este totusi un medicament care am vazut ca mareste si transaminazele, pe langa multe altele, asa ca pas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

da, m-am grabit si am gresit, nu despre eurespal vorbeam eu ci despre prospan. scuze

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Va multumesc pentru raspunsuri.


Corina, baietelul meu acum a luat tratament, nu ia de luni de zile, luni de zile a tusit si i-am dat pace, in afara de Singulair, care l-a luat doar putin. Nu stam in apartamentul pe care-l renovam, ne-am mutat la casa (10 km de oras), si facem naveta (noi, ca piticul sta cu bona, acum nu l-am mai dus la gradi).



oh, Zina, dar poate tocmai aceasta schimbare de mediu nu-i prieste micutului tau sau ma rog ii intretine cumva tusea, tot tu spuneai ca cel mic are un usor fond alergic. oricat ar fi de curat aerul de la tara, copilul tau sta probabil destul de mult si in casa. casa este noua sau veche ? este locuita permanent sau sezonier ? incalzirea este cu lemne sau cu gaze ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Corina, acolo ne-am mutat de 2 saptamani, si era deja bolnavior cand ne-am dus, el tusea deja de 3 luni. Acolo are toate conditiile posibile, casa este noua, incalzirea se face pe centrala, aerul mult mai curat ca-n Deva de o mie de ori. Saracutul de cand suntem acolo n-a iesit afara numai de alaltaieri, astazi a stat in curte vreo ora jumatate, este dornic. In casa nu locuim permanent, numai pe timp de vara, dar inainte de-a ne duce acolo se face curatenie (chiar daca nu este cazul).
Noi ne-am dus intr-o joi acolo, si sambata eram cu el la urgenta, nu s-a inbolnavit acolo.

Mergi la inceput