Sa o iau de la capat?
Raspunsuri - Pagina 4
witeflower spune:
si uite cum, din povestea ta incep sa inteleg si eu... cum e cu viata asta pe ascuns... Al meu se da pe sms si pe net, pe la cafele (restul- Doamne-ti multumesc ca nu stiu... si nici nu mai vreau sa stiu).
atatea promisiuni de schimbare, de viata noua... si de fiecare data mai descopeream cate ceva, o alta minciuna, un alt... trecut. Ultima faza- imi tot spunea ca pot sa-i urmaresc telefoanele daca vreau, sa vad cu ochii ca nu mai suna, ca nu mai are nicio legatura cu persoanele "suspecte". N-au trecut bine 2 zile si ghici ce-am descoperit: Un nou telefon (adica un abonament secret (cu o gramada de minute si mesaje incluse)- pe care il incheiase de curand.
Oamenii astia se schimba vreodata? Habar nu am. Probabil nu. Sau poate... unii.
Dar eu una am obosit de atatea inceputuri... si toate false.
SEPH0RA spune:
Doamne, whiteflower imi pare rau, mi-au dat si lacrimile...sa inteleg ca, desi l-ai prins si a promis ca nu mai face el tot asa o tine...
Psihologul nu m-a ajutat prea mult (si cred ca nici nu are cum, chiar i-am zis "nu stunteti D-zeu sa imi spuneti ce sa fac? ca am obosit si vreau sa ia altcineva decizia pentru mine" bineinteles ca era o intrebare retorica). Mi-a zis ca nu prea are ce face cu el, ca e mincinos, e a doua piele a lui, asa a crescut (asa l-a crescut maica-sa) si probabil ii va zice ce vrea ea (psihologul) sa auda. Mi-a zis ca eu sunt mult mai desteapta, mai analitica si la mine ar putea sa faca ceva. Dar m-am saturat, am obosit...
roxy spune:
Sephora adica cum la tine sa faca ceva...sa te faca sa nu mai vezi ce face el, astfel sa traiesti mai departe ca si cum nimic nu s-ar intampla in jurul tau? Sau sa te faca sa poti sa te separi de ceea ce e distructiv si sa-ti vezi de viata ta, sa poti renaste si sa nu mai fii obosita ?
mirela0521 spune:
roxy banuiesc ca a doua varianta. nu cred ca un psiholog, oricare ar fi el si oricata experienta ar avea sau nu, ar putea sa consilieze o pers astfel incat "sa te faca sa nu mai vezi ce face el, astfel sa traiesti mai departe ca si cum nimic nu s-ar intampla in jurul tau". nu cred ca este etic si morol pt nici un om sa faca un asemenea lucru si cu atat mai putin pt un psiholog! ba din contra...
Eu, Rares si Rebeca
mirela0521 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui witeflower N-au trecut bine 2 zile si ghici ce-am descoperit: Un nou telefon (adica un abonament secret (cu o gramada de minute si mesaje incluse)- pe care il incheiase de curand. Oamenii astia se schimba vreodata? Habar nu am. Probabil nu. Sau poate... unii. Dar eu una am obosit de atatea inceputuri... si toate false. |
eu cred ca mincinosii patalogici si afemeiati pe deasupra nu au nici o sansa de vindecare! asa ca witeflower cred ca ar fi mai bine sa te detasezi de el pe cat posibil si sa nu iti mai amarasti sufletul. astfel te ma distruge tot macinundu-te cu intrebari de genul "se va schimba?" "oare este sincer?" "sa am incredere in el?" etc
Eu, Rares si Rebeca
SEPH0RA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela0521 roxy banuiesc ca a doua varianta. nu cred ca un psiholog, oricare ar fi el si oricata experienta ar avea sau nu, ar putea sa consilieze o pers astfel incat "sa te faca sa nu mai vezi ce face el, astfel sa traiesti mai departe ca si cum nimic nu s-ar intampla in jurul tau". nu cred ca este etic si morol pt nici un om sa faca un asemenea lucru si cu atat mai putin pt un psiholog! ba din contra... Eu, Rares si Rebeca |
Habar nu am ce vrea sa faca. Oricum m-a cam dezarmat cu chestia asta si am plecat de acolo si mai bulversata. Sa vedem. saptamana asta merge el. Mi-a zis ca va aplica si varianta "o data tine cu mine, o data cu el". Sa vedem. Oricum in ultimele 3 zile am vb cu el fooooarte mult si , pentru prima data, fara sa ne suparam, sa ridicam vocea (si ne-am spus lucruri foarte dureroase). Am incercat sa expunem impreuna toate variantele, sa privim cat mai obiectiv, sa ne vedem sentimentele.
mirela0521 spune:
sephora, banuiesc ca si asta este parte a procesului de psihoterapie, o etapa de comunicare si poate reconciliere. mi se pare normal si recomandabil sa dati cartile pe fata amandoi, macar acum in al 24-lea ceas, si sa vb deschis despre toate problemele care au fost piedici in rel voastra. si daca discutiile astea se intampla in termeni civilizati cu atat mai bine, inseamna ca ceva tot mai exista intre voi care poate evolua spre bine daca aveti grija de lucrul asta. deci nu este chiar totul pierdut, cel putin eu asa cred. 2 oameni care au ajuns la sfarsitul rel nu cred ca isi mai gasesc rabdarea sa se asculte reciproc fara sa tipe si sa jigneasca. pe cand tu zici ca a fost totul ok dpdv al limbajului. deci se poate...
Eu, Rares si Rebeca
michelle-usa spune:
Personal cred ca nu psihologul il poate aduce pe calea cea buna si sa realizeze prapastia in care deja se afla.Bani si timp pierdut degeaba.
Cred ca doar Dumnezeu il mai poate schimba.
Pentru asta trebuie sa te rogi la El. Eventual du-te la un preot ori pastor sa va vorbeasca.
michelle