Ce citim azi?
Raspunsuri - Pagina 26
dulcetica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maria_alexia Si mie imi placuse padurea norvegiana . Tocmai asta-i faza cu Murakami, nu scrie deloc-deloc ca un japonez si prin asta e si controversat. Sau cu atat mai interesant Imi dati si mie niste hinturi despre Margaret Atwood cea pe care vad ca o tot cititi? Ce gen e, cu ce se mananca? |
Eu o citesc tot dupa impresiile postate de cineva la aceasta sectiune.E singura carte inceputa ,asa ca nu ma pot pronunta. Dar ca gen SF nu e tocmai favorita mea.Nu mi se pare deosebit de creativa ,poate si pentru ca e aparuta in 1985 si de atunci s-au schimbat multe in domeniu.De exemplu mie imi place Asimov,desi recunosc faptul ca citesc SF accidental.
maria_alexia spune:
Corap, sarumana!
Update: muncesc la "Cocosul decapitat" al lui Schlattner. In romana a aparut in 2001, dar autorul n-a fost multumit de traducere si nu s-a mai reeditat. O aveam de muuulta vreme in lista, acum am gasit-o pe okazii. Ma intereseaza mult subiectul - lumea ardeleneasca dinainte de '44, altfel cartea - si nu stiu daca e doar vina traducerii - e ceva cam bolovanoasa si mai degraba biografie decat literatura...
beshter spune:
Salutare, ca de mult n-am mai fost in vizita:)
Am citit doua carti din categoria 'foarte misto'. Una e 'Zona Sinistra' (nu sinistra, ca in adjectivul nearticulat) a lui Adam Bodor - vai ce mi-a mai placut! Omul asta e un vrajitor minimalist.
Ailalta e 'Badenheim 1939' a lui Aharon Appelfeld, asa un fel de 'Anul trecut la Marienabad' in preajma deportarii.
Ce mai faceti voi?
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
beshter spune:
Ah, am uitat de una dintre cele mai ciudatele experiente din vara asta: Ma Jian - 'Taitei chinezesti'. Interesant desi ramane cam fara suflu in unele bucati.
Ah, si ceva amuzant-ironic-nostalgic: 'Geamantanul' lui Serghei Dovlatov.
Ziceti, bre, ce mai cititi!
Mik spune:
Mihaelka, !
Acum inghit sud-americani. "Tous lex feux le feu" nuvele de Cortezar. Faina.
Am citit recent si am ramas fermecata "Tiera del Fuego" de F. Coloane.
Lecturile de vacanta inca nu-s puse la zi aici :
http://mihaelaquoideneuf.blogspot.com/search/label/lecture
viviana spune:
Eu ma ocup de 3 carti.
Una noua si 2 pe care le recitesc.
David Lodge - Schimb de dame. Asta-i noua.
Recitesc cu placere:
Alba de Cespedes - Caiet proscris
Simone de Beauvoir - Toti oamenii sunt muritori.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
beshter spune:
Mik, ! Ce ma bucur ca-ti place Cortazar! Eu pe-asta l-as sorbi cu lingura dac-ar fi in fata mea. Din pacate, e la Pere Lachaise.
Sa caut Tiera del Fuego ca mi-ai facut pofta:) Cum o fi titlul in engleza sau s-o fi tradus in romaneste? N-am curaj sa incerc in spaniola:))
corap spune:
am aruncat si eu cativa ochi pe dovlatov - nu prea multi, din pacate - eu tot cu stresu' de examen - acu mi l-au si amanat... dar dupa 20 septembrie recuperez eu
maria, poate maine dimineata reusesc sa pun cartile la posta.
beshter spune:
cora, succes la examen!
viviana, hmmmm, tanti Simone...Iti place? Nu te temi ca te cartografiaza lumea ca pe o insulita de feminism?:))
viviana spune:
Nope, nu ma tem.
Sunt nostalgica zilele astea si m-am aruncat in cartile din tineretea-mi nonsalanta.
Iti poti imagina ca ma ma bate gandul sa mai rasfoiesc Cronin, Thomas Hardy si Taunul?
De ce mi-au placut atunci asa mult?
Cum au evoluat gusturile mele literare?
E ceva ce simt nevoia sa cercetez.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi