Ce citim azi?

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

De doua zile citesc Bernhard Schlink - Cititorul. Povestea e 'uau!' si cartea e scrisa intr-o maniera usor de citit. Cand o termin caut sa vad si filmul. Imi place mult cartea.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me



Foarte buna idee mi-ai dat, am sa caut cartea. Filmul e de colectie, de spui la sfarsit wow, n-am mai vazut de ani de zile asa film bun, joc excelent, mi-am schimbat parerea despre Kate Winslet.

Eu recitesc Din inima Africii, Karen Blixen

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Sa va mai spun ce citesc acum desi sufar enorm ca parte din cartile de aici nu sunt traduse la voi ...

Citesc o carte de Emily Giffin - Love the one you are with .

Super interesanta - despre o tipa maritata cu un om bun, avocat, bogat, domestic, relatie buna, calma, linistita, fara griji .... in viata careia apare dupa 8 ani fostul ei iubit - the cool one, cel care i-a frant inima, cel cu care facea sex pe tavane si ii batea inima de cate ori o suna, cel de care s-a despartit pentru ca el nu putea sa fie "committed", cel dupa care a plans 4 ani gandindu-se ca de ce ii trebuia ei un om commited cand ii era atat de bine cu el ...etc.

Apare intamplator in viata ei si tot intamplator ajung sa lucreze la un proiect impreuna - si era atat de convinsa ca s-a vindecat, ca lucrurile s-au asezat, ca in viata conteaza mult mai multe lucruri decat atractia neexplicabila pentru "baiatul cel rau" ...

Nu stiu cum se termina ca sunt la jumatatea cartii - tot ce stiu pana acum este ca a dat-o peste cap si de 2 capitole incearca sa se convinga pe ea ca a fost ce a fost cu 8 ani in urma ...

Hmmmm .... de parca voua nu vi s-a intamplat asta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:
citat din mesajul lui dulcetica

Eu citesc Vocile verii de Rosamunde Pilcher.
Nu stiu daca ati citit ceva de Rosamunde Pilcher,dar e o scriitoare care o sa va incinte.Scrie atit de frumos ,incit la sfirsit regreti ca s-a terminat asa repede.

dulcetica

Iti recomand din tot sufletul "Cautatorii de scoici" si "Septembrie" :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ce am mai citit zilele astea:
eric-emanuel schmidt - "cea mai frumoasa carte din lume" - 2* la categoria "carte de vacanta pe care o citesti in avion si o lasi acolo, poate se mai plictiseste si altcineva".
0* la toate celelalte categorii.

carti lejere, de vacanta (le-am luat 3 la pret de 2):
anne holt "doamna presedinta" (2,5*)
k.o dahl "vineri, 13" (3*)
lars kepler "sub hipnoza" (asta e greu de catalogat, are parti excelente si parti slabe in egala masura)

acum citesc panos karnezis "infamii marunte" (povestiri) - imi place mult, 4*


_
!!!
ce poti spune pe forum fara sa fii avertizat:
"Atentie, caine rau!
sau
Atentie, catea rea!"
- capcaunul ref. la avatarul userului accept (deci ne putem lega linistiti de avataruri, nu pare a fi o problema)

"Nush cum dreq nu vi se pare penibil sa propovaduiti atat iubirea si intelegerea fata de copil in timp ce fluturati leuca si practicati datul la gioale. Parca sunteti niste hipiote imbracate in Rambo! " (androix) (deci jignirile adresate mai multor persoane sunt acceptabile, numai cand sunt adresate unuia singur sunt de cartonas)
!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Pana duminica este reducere 50% la toate cartile de pe site-ul nemira . Poate va face cu ochiul ceva: http://www.nemira.ro/20-de-ani/pe-stoc



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Cora sunt impresionata de cat citesti

Eu, zilele astea, citesc Jocul de smarald al lui I.P. Culianu. M-a agatat cu niste scrieri scurte publicate in Observatorul Cultural, mi-a placut tare mult stilul lui si deocamdata sunt incantata de povestea florentina din roman. Cand il termin va spun mai mult, numa' sa nu va grabiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui salcia

Si mie mi-a placut mult "Cititorul"!

Acum sunt in plin RR Martin (e vina voastra :)), in 3 zile am terminat primele doua carti din "Cantec de gheata si foc" (n-am dormit noptile :)), si abia astept sa citesc restul (sper sa am timp de maine, ca plec in vacanta). As fi comandat cartile pe site-ul Nemira, dar nu am rabdare sa astept livrarea, prefer sa alerg eu de nebuna prin librarii pana gasesc. Dar merita si site-ul, au pachete si tot felul de reduceri (inclusiv una de 50% daca scrii o recenzie :)).


cool! Spor la citit in continuare! Deschidem un subiect separat de discutie si ne dam cu parera despre cartile din serie?



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me



Laura, am terminat toate cartile traduse si acum vreau sa comand online "A Dance with Dragons", ca nu mai pot de nerabdare :). Ce sa zic, desi toti cei din preajma se ingrozesc vazand grosimea cartilor si "mormanul" de pe biroul meu, mie imi pare rau ca nu-s mai groase si mai multe! Ma fascineaza imaginatia, abundenta detaliilor, complexitatea morala si personajele bine conturate, faptul ca si personajele secundare au o foarte mare importanta in constructia intrigii, faptul ca nimic nu e doar alb sau doar negru, nici oamenii, nici situatiile (se dovedeste ca unele fapte care pareau ingrozitoare au fost facute, de fapt, pentru o cauza buna, la fel de bine cum de multe ori intentiile bune duc la dezastre), "increngatura" in care nimic nu e intamplator si totul are o istorie care se leaga in cele mai neasteptate feluri de prezent si viitor, faptul ca Martin e "nemilos" cu personajele si le omoara fara ezitari daca asa trebuie (desi la un moment dat devine frustrant pentru unii cititori)... Ma bucur ca Martin nu a avut succes ca scenarist !

P.S.: acum vreau sa vad si serialul HBO, sezonul 1 e "on air" si am inteles ca sunt in faza de casting pentru sezonul 2...

P.P.S.: incerc sa-mi dau seama cam ce personaje ar putea supravietui la final, deocamdata ma gandesc la vreo trei :)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

A propos, "Din inima Africii" e una dintre cartile mele preferate, am primit-o cadou cand eram mica (si acum ii multumesc colegei de generala care a avut ideea, a fost unul dintre cele mai frumoase cadouri) si de atunci o recitesc constant si imi trezeste aceeasi emotie... si dorinta de a ajunge in Kenya (sper ca la anul sa-mi implinesc visul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

salcia, super! eu din pacate nu am avut atata timp pe cat mi-as fi dorit pt lectura si sunt abia la mijlocul celei de-a treia carti. Ma bucur insa ca 'Festinul ciorilor' e pe drum, mi-au trimis-o cei de la Nemira zilele trecute.

Asa este, si mie imi plac personajele si toate mi se par foarte bine conturate. Eu am o 'slabiciune' pt Arya. Mi-a placut de la primele pagini in care a aparut si acum stau cu sufletul la gura si sper sa fie dintre cei ce scapa. Ecranizarea de pe HBO a primei carti am vazut-o si eu we trecut (am luat toate episoadele si le-am vazut in 2 seri). Sotul meu nu a citit cartile si ma tot intreba de ce a facut ala asa, de ce a zis ala asa ... mi se pare cam subtire fata de carte (ca marea majoritate a ecranizarilor, de altfel), prea mult din poveste lasat pe dinafara, unele amanunte schimbate si parca ... prea porno . Foarte multe scene de sex, scene cu trupuri goale. Probabil au cautat audienta, dar in unele momente e cam prea mult.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Hihi, si eu o vad pe Arya printre supravietuitorii finali, alaturi de Jon Snow si poate Tyrion... si Daenerys. Si poate Bran.

Cat despre film, e normal sa fie mai "subtirel", nici nu ar avea cum sa reproduca intocmai ceva atat de complex, asta e unul dintre dezavantajele acestor ecranizari. Actorii cum ti se par, potriviti rolurilor? Pentru mine de ex. actorii care ii joaca pe
Cersei si Renly sunt o mare dezamagire...

Hai ca sunt off-topic! Si ca sa revin la subiect, acum recitesc "Un englez la Paris" de Michael Sadler, o carte foarte amuzanta, despre un profesor englez care se muta plin de avant la Paris si incearca sa se integreze cat mai bine. O recomand, e o carte foarte potrivita pentru vacanta, lejera, subtirica, foarte amuzanta.

Mergi la inceput