Piticodromul de Sept - Oct 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 2
b_irina_c spune:
Dorulet bine ai revenit! Si eu ti-am trimis PM, abia dupa am vazut ca nu mai era cazul .
Marinela foarte haios Iaris, cum te pregateste el pentru intalnirea cu invatatoarea.
Si Vlad a venit acasa zicand ca vrea sa-i cumpar chitara, ca-i place sa cante. Si tot spre vara ma gandeam sa-l duc sa ia cateva lectii. Sunt curioasa daca ii va iesi ceva melodios pentru ca in famila noastra sunt numai antitalente . Daca doveste pasiune, nu neaparat pricepere o sa-i cumparam si chitara .
multumesc tuturor pentru laude. Si mie imi place poza aceea, dar nu-mi pot asuma meritele, a fost facuta la gradinita.
Irina, mami de Vlad (26.08.2005) si Bianca (12.10.2010)
doruletz spune:
merci pt parola nanadana, irina:)
am admirat piticii care nu prea mai sunt pitici, s-au facut asa de mari, nici nu-mi vine sa cred ca sunt aceeasi bebelusi pe care ii admiram nu demult cum fac primii pasi, cum le dau dintii etc. Ce repede trece timpul maica:)
Am pus cateva poze cu Alexandra, a crescut si ea dar e mai putin vizibil pentru mine, a pierdut pana acum 5 dinti (2 i-au crescut deja la loc:) si de abia asteapta sa-i piarda pe toti sa se imbogateasca (aici soricica aduce un banut pentru fiecare dinte, nanadana stie:)
Are prieteni la scoala doar baietei, ca "fetitele sunt rele", deci avem numai jucarii de baieti (castele, cavaleri, dinozauri, dragoni si tot felul de monstri oribili). Am tot intrebat-o daca nu vrea o papusa si pana la urma, plictista de insistentele mele probabil, mi-a spus ca ei nu-i trebuie dar daca vreau pot sa-mi cumpar una pentru mine:)
Incepe sa aiba dileme existentiale, azi cand am luat-o de la scoala a vrut sa stie cum a aparut primul om. Mai demult ma intrebase cum a aparut primul dinozaur daca el era primul.
Ea nu are prea multe activitati 'extrascolare', face doar dans contemporan si merge la scoala de muzica. Nu are inca un instrument, aici in primii ani se face doar 'eveil musical' adica un fel de 'trezire la muzica', ii invata sunetele, tipuri de instrumente, ii lasa sa se joace cu fiecare instrument... pt ca mai tarziu (pe la 6 ani) sa aleaga in cunostinta de cauza. Io sper doar sa nu-si aleaga unul prea zgomotos :))
Hai ca v-am plictisit destul, de fapt io venisem doar sa spun ca mi-a facut placere sa revad piticii:)
b_irina_c spune:
Raluca am admirat-o pe Catalina . Super poza costumata!
Doruletz Alexandra e o scumpa si are acelasi frumos par blond! Wow, i-au cazut deja 5 dinti... E tare simpatica ea cu jucariile ei !
Vlad se intelege mai bine cu fetele .
Si el a trecut prin probleme existentiale cu cine a fost primul om sau dinozaur. I-am explicat toate teoriile legate de aparitia terrei si a omului. In prima faza a ales varianta in care Dumnezeu le-a creat pe toate, apoi in urma unor tragedii din familie pe care le-a asociat cu Dumnezeu s-a razgandit si ales teoria bigbang-ului .
Irina, mami de Vlad (26.08.2005) si Bianca (12.10.2010)
Antoanela23 spune:
Buna dimineata,
Of, ma chinuie o tuse de nu mai pot, azi ma duc iar la doctor, am fost si luni, imi fac abonament, ce mai.
Cristina (cge), pentru un moment am crezut ca v-ati mutat din nou, intr-o tara mai calda. Sunt frumosi copiii tai si seamana bine intre ei si cu tine.
Irina, se vede ca decorul din poza a fost aranjat de un profesionist, dar Vladut pozeaza asa de frumos si e atat de dragalas, iar asta nu mai tine de pozar, ptiu sa nu-l deochi.
Vera, e asa de frumoasa Iulia, si delicata, sa-ti traiasca. Tu de ce nu mai scrii?
Marinela, ce serios e Iaris in poza, s-a mai schimbat de cand nu l-am vazut, dar tot frumusel este.
Nanadana, Antoine tine cu Steaua ? Ca eu la asta m-am gandit cand i-am vazut machiajul . Ai un baiatel mare si frumos, spune-i soricelului sa fie darnic cu el.
Raluca , in ce e costumata Catalina? Si ce zambet frumos are, de fapt e o fetita foarte frumoasa cu totul .
Doruletz, ce scumpa e Alexandra si ce par lung si frumos are. Cinci dintisori, deja, uau. Imi place ca face dans, e super costumatia ei, foarte moderna. La ce varsta a inceput dansul?
Trebuie s-o dau si eu pe Sonia la un curs de dans, ca ea e mare artista, mereu canta si danseza fara sa-i ceara nimeni, iar la sfarsit trebuie s-o aplaudam si ea face reverenta .
Victor ne-a zis acum vreo luna ca i se misca un dinte, ne-am emotionat cu totii. Dar nu s-a mai intamplat nimic de atunci, oricum lui i-au crescut tarziu, deci probabil ca se vor schimba mai tarziu.
El nu are activitati in afara scolii, decat o ora de psihomotricitate o data pe saptamana. Dar cum scoala tine pana le 15:30 cel putin si face acolo si ore de sport si piscina ( o ora/ sapt) si picteaza, etc, nu mai e f mult timp pt altceva.
Acum caut sa vad daca pot sa-i inscriu pe amandoi la un curs de inot, desi majoritatea nu accepta copii decat de la 4 ani in sus (vreau sa mearga si Sonia cu el), sa invete un pic inainte sa mergem la mare.
De la anul probabil o sa faca engleza si un sport regulat, se vedem ce gasim sa-i placa.
Cam atat de la noi pt moment, pupici, o zi buna,
Edit, ca uitasem: multumesc ca mi-ati admirat piticutii, si da, asa e, sunt mari poznasi, dar ma bucur ca se inteleg tare bine.
Mai edit o data: cand am inceput eu sa scriu mesajul era dimineata, pana l-am terminat si l-am postat nu mai era, dar am uitat sa schimb. Acum il las asa, ca arata haios.
doruletz spune:
antoanela, la noi nu s-a aplicat regula asta cu dintii aparuti tarziu, lui alex i-a aparut primul dinte abia pe la un an (chiar ma gandeam atunci ca o sa ramana fara) si au inceput sa-i cada pe la 4 ani jumate. Au fost efectif impinsi afara de ceilalti. Poate ca o fi de la tona de lapte pe care o bea in fiecare zi (cam jumate de kil:)
Face dans contemporan de anul trecut, cate o ora pe saptamana.
Si ea termina scoala tarziu, la 16h30 si mai sta pana la 18h00 la centre d'accueil (un fel de afterschool). Din fericire aci nu se face scoala miercurea, au saptamana de 4 zile, deci aia e ziua rezervata pentru activitati "extra". Si ei fac piscina la scoala (e obligatoriu), plus gimnastica si arte plastice asa ca i-am gasit alte activitati. Ea ar vrea si la judo, pentru ca asta fac prietenii ei baieti de la scoala, da' inca n-am dus-o si acolo.
A fost si la scoala de ski doi ani la rand, anul asta tocmai a luat diploma de "ursulet" (e a doua etapa) si e foarte mandra.(aici sunt poze de la munte)
L-am admirat in poze pe Victor, cred ca o sa rupa multe inimi in curand:)
irina, si io am incercat sa-i explic doar ceea ce oricum o sa invete la scoala, ca n-au aparut dinozaurii sau oamenii asa dintr-o data ca in desenele ei animate:) Ramane de vazut cat a inteles ea din asta:)
Ce frumusel e vlad cu papionul lui, adevarata vedeta:)
Antoanela23 spune:
Doruletz, mersi de raspuns . Treaba cu schimbatul dintilor e o presupunere de-a mea. Lui Victor i-a rasarit primul dinte fix in ziua in care a implinit un an si al doilea la vreo luna dupa. Si el mai bea lapte zilnic, in jur de 700 ml. Desi se spune ca dintii aparuti tarziu sunt mai sanatosi el a avut muuulte carii si anul trecut i le-au reparat sub anestezie generala. Acum ce-o fi o fi cu schimbatul lor, important e sa resusim sa ne ferim de carii.
Ce frumos ca Alexandra a mers deja la schi. Noi inca nu am reusit. Anul trecut Victor nici nu a vrut sa auda si anul acesta amandoi copiii au fost bolnavi in vacanta de iarna. Sper ca la anul sa fim ok si sa incepem cursurile, toti 4.
Voi unde mergeti la schi? Sunt super pozele de la munte si Alexandra e tare dragalasa, cu obrajiorii rosii, o vezi ca-i place si se simte bine. Sunt mortali copiii cum stau acolo si-l asculta pe monitor. Imi place ca sunt asa de bine organizate cursurile de schi pt copii in Franta. Tu schiezi?
weekend placut,
nanadana spune:
Buna dimineata
Dorulet am admirat-o pe alexandra ,cit despre activitati nici Antoine, nu face la anul vrem sa il inscriem la pian ca vad ca ii place,pt vacanata de pasti l_am inscris la multi sport ca sa aibe de unde aleaga ,cit depre venitul soricelul noi i_am pus ciocolata (stiam de bani,dar am zis hai sa ii fac placere ca el era tare dezamagit ca ia cazut )
Antonela da de unde, lui ii place fotbalul sa joace dar sa urmareasca un meci nici vorba ,cu machiajul este o intreaga istorie,nu i_a placut niciodata si nici nu ii place sa se machieze si intr-o zi l_au pacalit cei de la centre de loisirs, rezultatul era foarte mandru ,sa ii fie vazut pt toti copii colorati verzi portocali, albastri,rosii nici nu ii cunosteam
doruletz spune:
anto, si eu stiam de regula asta cu dintii aparuti tarziu si d'aia m-am si speriat ingrozitor cand i-a cazut primul dinte asta vara, am zis ca nu e posibil, ca n-are nici 5 ani, ca s-a lovit la dinte si i s-a rupt, am alergat cu ea la dentista si mi-a zis aia sa ma calmez ca se vede deja celalalt Am speriat degeaba copilul cu superstiitile mele , ea de fapt era foarte incantata ca i-a cazut si de abia astepta sa inceapa scoala sa-si arate stirbisenia la copii:) Imi pare rau ca Victor a trebuit sa suporte dentistul, sper ca nu s-a speriat prea tare. Si mie mi-e frica de carii mai ales ca ea mai uita sa se spele pe dinti.
Nanadana, noi am urmat traditia de aci cu banutul, i-am luat si cutiuta din aia de lemn, rotunda (de fapt cat o moneda de 2€), isi pune dintele seara si o pune sub perna iar dimineata gaseste banutul in ea in locul dintelui:)
Unul dintre dinti l-a pierdut la scoala si nu l-am avut seara sa-l punem in cutiuta asa ca am decupat unul din hartie. L-a luat soarecele si pe ala si i-a lasat un banut. Dar a doua zi invatatoarea ne-a dat dintele adevarat, ca il pastrase ea special pentru soricica. Asa ca a doua seara a vrut sa-l puna si pe ala in cutiuta, io n-am fost de acord, i-am zis ca nu putem sa-l pacalim pe soricel, ca el stie ca a adus deja un banut pt acelasi dinte etc. Ea s-a uitat la mine dispretuitor si mi-a zis ca "n-are de unde sa stie, e doar un animal" Asa ca pt dintele ala a venit soarecele de 2 ori, n-a avut incotro. Ma surprinde ca Antoine a fost dezamagit ca a pierdut dintele, copiii de obicei se bucura:)
Anto, noi am fost la ski doi ani la rand in acelasi loc, in Savoie, la Champagny en vanoise. Noi nu schiem, faceam plimbari dimineata in timp ce era ea la scoala de ski si dupa amiaza ne dadeam cu sania sau ne plimbam prin jur. E foarte frumos acolo si e plin de ...olandezi asa ca daca veniti o sa va simtiti ca acasa:)
In statiunile franceze cursurile sunt organizate de "scoala de ski franceza" si sunt parcurse niste etape oficiale, "clase de ski", la sfarsitul fiecareia au niste tehnici pe care trebuie sa le stapaneasca, apoi le da o diploma care e recunoscuta peste tot ca sa nu o iei anul viitor de la capat. Uite aci www.esf.net/fr/tests/enfant/ourson.html" target="_blank">clasele frantzuzesti, incepe cu piou-piou (de la 3 ani) continua cu "ourson", apoi, flocon (fulg de nea) etc (pe pagina lor, in dreapta jos, unde scrie "teste oficiale", la ski alpin poti sa vezi toate etapele)
diana_n spune:
Dana nu te supara.
Pe scara senzitivitatii in ce priveste postarea pozelor tu esti la un capat, alte fete la celalalt capat. Nimeni nu greseste cand priveste diferit acelasi lucru.
M-am uitat la poze, un deliciu Se vor pierde cativa baieti in ochii Iuliei cu siguranta.
Vlad pozeaza cum Peter n-o va face never-ever, Iaris pare sa stie multe, Antoine e definitia distractiei, Ancai si lui Victor le sta bine impreuna ca intotdeauna (o asteapta pe Anca sa creasca, asa cum ii cerea ea mai demult ?!), Victor cu aceeasi ochisori superbi, Catalina, uau, mai sa n-o recunosc, a crescut foarte frumos, dar pe Alexandra am recunoscut-o imediat. Inca o fata care va da iama in baieti.
Vorbiti de dinti, lui Peter nu-i pasa de dolarul lui Tooth Fairy, isi vrea dintii. Deocamdata sunt toti acolo, se tin bine, trebuie sa iau ceva carti de povesti pe subiectul asta si sa-l obisnuiesc cu ideea.
Trebuie sa caut o poza recenta, tot timpul e in miscare sau calare pe frate-su sau imi face fish-face ( suge obrajii). Dar dupa ce fac poza vine repede sa vada cum a iesit si e dezamagit ca nu arata bine. Pai ?!
Fara legatura, va spun ce mi-a zis azi la pranz: "smells yummy! thank you mama ca you made the lunch for me"
Ioana75 spune:
Neata! Sa nu-mi vina sa cred cate pagini s-au scris. Ma bucur sa citesc vesti despre copii. Dana Lucia, sa ne mai scrii de Alberto.
Miruna a coborat Kalinderul si Postavarul iarna asta, stil "ourson" si ea. Ii place sa skieze, si suntem foarte mandri ca are curaj sa se dea singura din varful muntelui.
Aaa, si o veste importanta (cel putin pentru sistemul meu nervos): in sfarsit, dupa atatia ani, Miruna nu mai zice in fiecare dimineata ca nu vrea la gradi. Schimbarea majora de anul asta a fost varietatea optionalelor de la gradi: in fiecare zi merge la un optional, si le asteapta nerabdatoare (limbi straine, sport, muzica). La gradi sta pana la 12:00 in fiecare zi, si ma gandesc sa o mai inscriu si la alte cluburi dupa-amiaza, in afara de atletismul inceput asta-toamna.