Piticodromul de Sept - Oct 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Carmi, iti tin pumnii.
O sa fie bine si eu am trecut cu Anca prin asta la balet si la gradi.

La scoala, nu au fost probleme anul trecut, dar a ajutat-o mult ca era si frati-sau cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Va multumesc pentru idei si sustinere, azi a fost un pic mai bine, in sensul ca sotul meu (ca de ieri il trimit pe el, ca pe mine ma lasa nervii) a reusit sa-l convinga sa intre singur in scoala...fara circ, statea sa-i scape o lacrima, dar s-a abtinut. Mi se pare aiurea sa ne limiteze accesul in scoala dupa 4 zile de scoala, ma refer la parintii copiilor de clasa 1. La alte scoli de aici parintii isi duc copiii pana in clasa sau pana la garderoba toata clasa 1. Ca sa nu va mai spun in ce hal de greu e ghiozdanul...In fine, cand s-au terminat orele D. a vb cu invatatoarea care l-a laudat, ca e activ, raspunde, ca singura problema este ca vrea sa fie mereu un adult pe langa el. L-a speriat un tampit de a 8-a in wc, cred ca de la asta i se trage (alta tampenie, clasa a 8-a langa a-ntaia..)Singura consolare e ca cica ´trece´....

Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

'neata,

Hai ca scriu si eu un mesaj sa terminam capitolul repejor ca sa facem unul nou de sarbatoare .

Urez din nou La multi ani tuturor sarbatoritilor ! Sa cresteti mari, frumosi si sanatosi!

WoW!!! Ce mari s-au facut copii nostrii. Nu-mi vine sa cred ca am ajuns la discutii legate de scoala... Mult succes scolarilor !
Voi vorbiti de scoala, optionale, lucruri serioase... noi abia ce-am chiulit ca sa mai mergem o tura la mare . Am prins 4 zile frumoase si linistite, chiar daca apa a fost cam rece. Si in continuare mintea ne sta la distractie, nu la lucruri serioase . Profitam la maxim cat mai putem.

Codruta eu nu-i dau lui Vlad nici un fel de vitamine. Cat despre vigantol asta primavara pediatra ne-a zis ca mai nou studiile zic sa le dam copiilor vigantol in lunile cu "r" pana la 11 ani. In primavara i-am dat lui Vlad, dar momentan inca nu.

Carmi , mult curaj. Sunt sigura ca pana la urma va fi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

La multi ani sarbatoritilor de astazi, Maia Simonei si Ana Zanei!

Marinela, la multi ani de ziua numelui (cu intarziere), si la multi ani lui Iaris pentru sambata. Ce mai faci, cum e in noul an scolar? Mai povesteste-ne, scrii asa frumos.

Carmi, ma bucur ca e mai bine, si ca ai identificat o posibila cauza... incurajeaza-l ca e mare si el, sa nu se mai uite la ce zic cei si mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

La Multi Ani!!!!!

De un an de zile tot astept sa vad poate, poate se deschide in municipiul Cluj-Napoca o locatie sa o duc pe Petra la gimnastica ritmica si nimic, nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Codruta, va puteti extinde voi firma, de la activitati sportive de iarna, la activitati all seasons .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

Salutare, salutare....

nu am intrat de cel putin 3 saptamani pe forum, iar azi m-am vazut strigata.....
Ioana, multumim de urari. Suntem in focuri, cum se zice, eu cu ale mele, Iaris cu ale lui, plus mama in vizita pana la sf lunii asteia. La scoala e foarte bine si frumos. Iaris e in extaz, are parte anul asta de o invatatoare exact cum ii trebuie lui, nici pupacioasa cum sunt unele pe aici, nici extrem de dura cum vedem prin Romania. Femeia asta e o mana forte si o profesionista. O iubim de-a dreptul pentru ca il vede pe Iaris asa cum e, cu bune si rele. Lucreaza diferentiat si insista pe lacunele copiilor incurajand punctele forte. Iaris iese la 6 h 55 din casa, la 7 si 2 minute vine autobuzul sa il ia si il aduce la 15 h 40, asta asa, ca sa vedeti ca se poate si mai rau:). Suntem intr-o pauza de activitati, ne concentram atentia pe vizita mamei, iar dupa vom vedea ce vrea copilul sa faca, probabil yoga si pian sau ukulele daca gasesc profesor in zona. Eu am inceput in forta, lucrez la doi pasi de casa, cu grupuri mici de copii si imi place de mor. Am o sala de clasa frumoasa cu un colt-lectura amenajat de mine cu niste perne si un covor de la Ikea, cu un cufar plin de surprize si carti de toate felurile pentru a starni curiozitatea micutilor, atunci cand au 5 minutele libere intre activitati.
V-as scrie despre Iaris pagini intregi, e un scumpel si un curios. Adora cartile, citeste la trezire, la culcare, la scoala, iar in masina are mereu cate o carte.Despre discutii cu mame care exagereaza si copii fara copilarie sunt multe de scris. dar ce facem cu copiii de genul lui IAris care sunt insetati dupa informatie, care vor sa stie, sa afle, sa cunoasca. Iaris a invatat sa citeasca singur, doar intreband si facand asocieri fonetice. Nu e grozav la sport, nu e atras neaparat de cifre, dar e foarte practic si orgaizat in gandire. E genul de copil care citeste instructinile unui Lego, nu se apuca sa il faca de capul lui, genul care tine atat de mult la lucrurile lui incat rar se intampla sa piarda lucruri, care pastreaza caietele si cartile foarte curate. In schimb uraste sa adune jucarii:). Nicioadata nu a fost constrans sa faca ceva daca nu a vrut, dar a fost si este ajutat sa aleaga. In plus, baietii nu invata stand la masa, cu creionul in mana. Deci, solutia pentru baieti este explorarea, invatarea in miscarea, facand, punand mana. De aceea se si lucreaza mult pe ateliere aici, pentru ca un copil are nevoie sa se miste, sa se simta liber. Cea mai mare satisfactie am avut-o saptamana trecuta cand mama unui baietel autist mi-a spus ca baietelul s-a dus acasa de la scoala spunand ca a fost cea mai frumoasa zi din viata lui. Asta e cel mai frumos rezultat pe care il poti avea ca profesor.
Vitamine nu a mai luat de ani de zile, zapada e singurul remediu la noi..abia o asteapta...si noi la fel, pentru ca mergem mult la patinoar.
Cami, succes mult lui Fabiano. Sunt inca mititei. Iaris e autonom de felul lui, asa a fost mereu, dar anul trecut a facut greu trecerea de la gradi la scoala.
Acum fug la somn. Abia m-am intors de la cursul meu din fiecare joi. Pup gasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Ioana , super ...doar ca e lipsa totala de personal calificat (in toate domeniile)..Pana la urma am gasit, un mail foarte prompt de la DJST (directia jud. de sport pt tineret), a si asistat la prima ora si e suuuper incantata.
Marinela super ca esti asa incantata de toate, iar Iaris prevead ca va deveni un inginer super calificat si tehnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Marinela subscriu si eu la cele zise de Ioana. E o placere sa citesc mesajele tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

Merci Irina, esti o draguta.
Codruta, eu sunt in extaz printre copii. Le citesc gandurile, ii invart, ii sucesc, iar ei adora ce fac cu ei...normal ca vazand ca imi iese, ma bucur si eu ca un copil pe langa ei. Am realizat ca imi place meseria mea abia atunci cand am fost nevoita sa nu o mai practic pentru o vreme. Mi-a lipsit. Din pacate ma simt bine doar intre ei, in clasa, urasc sa lucrez cu adultii care sunt dificili si nu stii niciodata cum sa le intrii in gratii. De aceea nu reusesc nici acum sa imi apropii decat oamenii care imi seamana foarte bine, care sunt ca mine. Imi numar prietenii buni pe degetele de la o mana, dar am elevi, si de aici si de acolo, cu care pastrez legatura si acum.

Mergi la inceput