Piticodromul de Sept - Oct 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 17
Carmi spune:
Multumim, mai e o zi!!! Emotiile pe masura...
Promit poze.
Frantuzoaicelor, succes noilor scolarei!
Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)
Ioana75 spune:
doruletz, succes! V-am citit jurnalul de calatorie, superb....
Carmi, te asteptam cu primele impresii!
Ioana75 spune:
La multi ani Matei! Ruxandra, ce mai faceti?
La multi ani pentru ieri lui Luca al lui Simo! Si tuturor sarbatoritilor!
Anul asta nu ne mai merge cu ajunsul dupa 9 jumatate la gradi, Miruna are o parte din optionale de la 9, si vrea sa le faca. Nu pot vizualiza cum o sa ajungem noi la 8 fara 5 la scoala de la anul, in fiecare zi.
cge spune:
"La Multi Ani!!" piticodromului.
Sunt 6 ani de cand ne trimiteam mesaje cum/ cand am nascut.
Acum vorbim de scoala, citit, litere.
Ancuta e in clasa 1-a, anul trecut a fost la "maternelle" in cadrul scolii.
Aseara a venit cu prima dictare cu "Très bien" si cu primul test la mate cu 10/10.
Are teme in fiecare zi.
Petrecerea de 6 ani am avut-o in avans si in vara in Ro cu verisoarele ei si sambata trecuta cu colegele si prietenele ei.
De schimbat dinti, nu a schimbat.
La noi inca mai schimba dinti Victor, care se apropie de 12 ani, deci e ereditar.
Succese la scoala, petreceri frumoase, cadouri multe la tot pitticodromul.
doruletz spune:
La Multi Ani sarbatoritilor! :)
apropos, cum va descurcati cu aniversarile de 6 ani? acu maimuta e mare si are pretentii (si in anii trecuti avea da' mai putine), vrea tema cowboy si indieni (sau dragoni inca nu e sigur), vrea tort de bomboane si zeci de copii (numai baieti!) etc
La voi cum e (sau a fost)?
ioana, merci:) Noi nu am avut niciodata placerea sa ajungem dupa 9 la scoala, aici e ca la armata, ori ajungi la 8h30 ori ramai acasa. asa ca de 3 ani suntem pe drumuri cu noaptea in cap, vara mai e cum mai e da' iarna la 8h00 e inca intuneric bezna...
cristina, felicitari pentru dictare (oau, cum suna asta!!) si pentru notele la mate. Voi incepeti deja cu clasa 1? Aici la prima clasa ii spune CP (pregatitoare), cica trebuie sa invete sa citeasca inainte de clasa 1...
_
vacante
codruta_grg spune:
La Multi ANi!!!!!!!!!!!!!
Sa ma plang si eu de ora, eu am programul la servici de la 7.30, asa ca iarna o duc pe Petra in jur de 7.15, uneori e prima in gradinita ... (noroc ca in general o duce sotul meu sa ajunga pe 8.15).
Si Petra a vrut cate si mai cate de ziua ei, dar din pacate nu s-a aratat nici ce am vrut noi, am serbat-o in Germania, intre oameni mari, cu cadouri si baloane in forma de invitati...
Incisivii de sus, s emisca rau, dar nu ma lasa nici cu periuta sa ma ating de ei,ii vad ca stau in diferite pozitii, numa ca nu cad nici cum....
Iar de scoala, initial nu-mi faceam probleme de Petra, dar acuma, cand am citit ca sunt copii la 8 ani care termina carti de citit (si nu numai povesti ci o iau spre Jules Verne).....Petra citeste dintr-o singura carte si aia cu litere mari, dar pana descifreaza al 7-lea cuvant nu mai stie ce a citit....mai sunt ca noi??
Antoanela23 spune:
Buna dimineata,
La Multi Ani, Piticodrom.Felicitari celor care au implinit deja 6 ani, sa fiti sanatosi si norocosi.
Victor a inceput clasa 1 la scoala primara pe 1 septembrie. Am avut mari emotii, noi parintii, ca lui am tot incercat sa nu i le transmitem. A schimbat scoala, nu mai e in acelasi loc cu Sonia.
In prima zi am fost cu totii acolo si cand l-am lasat in clasa lui a inceput Sonia sa planga "eu nu o sa-l mai vad pe Victor la scoala mea, si-l iubeam asa de muult", jale mare.
Primele zile a fost cam trist, mi-a zis ca i-am ales scoala gresit ca aici nu are prieteni. Dar acum e ok, se adapteaza, creste . Avem zilnic "lectii" de facut, e interzis prin lege sa le dea teme pt acasa in primii doi ani de scoala dar trebuie sa repetam ce fac in timpul scolii, adica alfabetul si grupuri de litere si cuvinte pe care invata sa le recunoasca. Notele se dau cu procentaj si calificative. La sfarsitul fiecarei saptamani primeste un "pasaport" adica un calificativ pentru activitatea si comportamentul pe toata saptamana. A luat "soleil" , era f mandru de el .
Codruta, nu te mai lua dupa altii, nu ai de ce sa-ti faci griji; fiecare invata in ritmul lui si rolul scolii e sa-i invete sa citeasca si sa scrie, iar apoi, in timp vor citi in functie de gusturi. Personal nu m-a atras nicioadata Jules Verne .
Doruletz, am citit si eu din jurnalul vostru de calatoirie, e super.
Si la noi la fel, scoala incepe la 8:30, adica trebuie sa fie in clasa la 08:25 cel tarziu. Iarna e deprimant, nici nu vreau sa ma gandesc.
Bafta la scoala tuturor celor care au inceput anul acesta.
O zi buna,
codruta_grg spune:
Anto , ma gandesc cand au timp totusi de asa ceva, ca daca mai merge la un sport, la ceva activitati, serios, cand se mai joaca copiii nostri?!
Ioana75 spune:
Anto, Cristina, felicitari pentru inceputul bun de an scolar!
doruletz, la noi zilele de nastere sunt in vacanta, asa ca am fost plecati de acasa de zilele copiilor, si am serbat in familie. Am asteptat sa vad daca cer petrecere cu invitati acasa - n-a fost cazul. Succes cu organizarea petrecerii cu tema.
Codruta, la fel ca la adulti, sunt copii care citesc de placere, si care nu. La Petra ii place altceva sigur. Referitor la timpul de joaca, sa nu crezi ca la gradi "stau cu burta pe carte" toate orele.
Mirunei i-a cazut al 3-lea dinte, incisivul de sus, cu cateva zile inainte de a implini 6 ani. Dintii de jos sunt mai inghesuiti, abia s-a vazut cand au cazut, insa acum e "foarte" stirba.
Ioana75 spune:
Am incercat sa imbrac Piticodromul in haine de sarbatoare, dar e o regula noua pe forum, care nu mai permite editarea unei postari mai vechi de x zile.