cresa sau camin?

cresa sau camin? | Autor: RODY77

Link direct la acest mesaj

Parinti care au copii la cresa sau camin va rag sa ma lamuriti si pe mine care este diferenta intre cele doua.
Copilul meu o sa aiba in septembrie 2 ani si 8 luni si nu stiu cum este mai bine sa-l inscriu.
Pentru cei ce vor zice ca este prea devrene sa ma gandesc la asta pot spune ca am increcat sa-l inscriu la un camin din apropiere dar mi s-a spus ca nu mai sunt locuridin cele 15 sunt toate ocupate.Este un camin fara cresa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

E mare de cresa, eu la varsta asta l-am dat la gradinita de stat. Mi l-a primit desi nu avea 3 impliniti, ca nu avea pampers si manca singur.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RODY77 spune:

of,din cauza serviciului trebuie sa fie cami sau cresa nu gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Camin nu e acelasi lucru cu cresa? La varsta de 2 ani si 8 luni este teoretic de cresa. Gradinitele primesc copii cu varsta peste 3 ani, dar daca copilul e fara pampers si gradinita are locuri - il pot primi. Eu am ales pentru copiii mei o gradinita cu program prelungit si au mancat si dormit acolo. Poate reusesti sa gasescti ceva similar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Caminul este gradinita cu program prelungit. Adica sunt educatoare care fac tot felul de chestii educative, dupa o programa, plus o ingrijitoare care ajuta copiii la masa, la baie, imbracat, spalat etc. La camin sunt paturi si copiii mananca si dorm acolo, pot sta pana la ora 17. Caminele sunt sub tutela ministerului educatiei.
Cresa este o institutie sub tutela ministerului sanatatii. Copiii sunt supravegheati de asistente si infirmiere, fara pregatire de pedagog. Fisa postului lot prevede hranit/schimbat/supraveghet copii. Nimic educativ. E adevarat ca asistentele, pt a face sederea copiilor mai placuta si munca lor mai usoara, ii invata si cantecele, poezii, mai coloreaza (cu cei mai marisori), fac tot felul de jocuri.

Avand aproape 3 ani, eu as sfatui sa incerci sa il dai la camin, dar asta o poti face doar din septembrie, cand incepe anul scolar. (in cazul in care vrei la gradi de stat, nu la particulara, unde nu stiu cum functioneaza, dar banui ca primesc copii oricand au locuri).

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

eu i-am dat la camin pe amandoi, nu la cresa. baiatul avea 2 ani si 8 luni cand a mers prima data, iara fata 2 ani si 5 luni. i-au primit cu mici "interventii". acum depinde de copil, de cat de dezvoltat este, de cat de bine stie sa vb si sa se descurce in general la mancat singurel cat de cat, dus la baie sa faca nevoile sau sa se spele pe manute.
ai mei in general nu s-au prea inteles cu copii mici, cel putin in parc cautau copii mai mari ca ei cu care sa se joace si chiar se uitau ciudat, ii abandonau si erau destul de rautacosi cu cei micuti sau care nu stiu sa vb. asa ca am considerat ca ar fi in defavoarea lor sa ii inscriu la cresa si am optat pt camin.

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

inscrierile, indiferent ca este cresa, camin, gradinita, se fac inca de pe acum sau in jurul pastelui. asa ca ar fi bine sa te hotarasti repede spre ce optezi.

Mergi la inceput

ah, si motivul principal pt care am ales camin si nu gradinita a fost somnul de pranz. baietelul meu si-a scos somnul de dupa-masa imediat ce a implinit 2 ani (asa a fost la el, in schimb fetita doamne fara prea mari probleme la pranz), iar la camin este singurul loc unde doarme dupa-masa. daca l-as fi dat la gradinita acasa nu ar fi facut nani de pranz NICIODATA!!! si eu cred ca somnul peste destul de important pana pe la 5-6 ani.
si un alt motiv: mancarea. la gradinita nu ar fi mancat sigur pachetelul pe care i l-as fi dat (in general sunt mai mofturosi si fac nazuri la orice, si nici prea maro pofticiosi sau gurmanzi nu sunt) pt ca s-ar fi uitat ce au ei la pachet si ce are colegul si sigur ar fi gasit ceva de comentat. pe cand la camin toti mananca aceeasi mancare!!!

Mergi la inceput

Eu nu am auzit de camnin, cel putin in Bucuresti.
Eu la 2,8 ani l-am dat la gradinita de stat cu program lung (masa de pranz si somn), pana la 17.00.

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Cum pachet la gradinita? La noi la gradi au mic dejun, dejun si gustare cand se trezesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Tu numesti camin gradinita cu program prelungit (mese, somn).
Exista si crese cu program prelungit (tot mese, somn).
Ambele variante au program pana pe la orele 16-17 (variabil)...

Eu stiu ca se numea camin (pe vremuri) o cresa unde iti lasai copilul toata saptamana si il luai in weekend, dar nu stiu sa mai existe asa-ceva... Oricum, mi s-ar parea groaznic pt un copilas...

Mergi la inceput