Poznasi dragalasi de ian-febr 2004
Raspunsuri - Pagina 5
Roxana_G spune:
Sa aveti o saptamana usoara si frumoasa!
Eu sunt deja la munca, insa azi avem programat mulajul pentru aparatul dentar al Alexandrei. Offf, sper sa ne descurcam!
Azi a ramas acasa, desi gradi e deschisa la noi. Insa va merge la engleza dupa amiaza. Sunt tare multumita de cursurile de la English Kids Academy, chiar merge cu placere si face progrese simtitoare.
Va pupacim.
Roxana_G spune:
Am scapat si de mulaj. Nu am avut nici o problema. Am cel mai cuminte si intelegator copil!
Crisnemes spune:
Hristos A Inviat!
Roxana felicitari Alexandrei.
Noi am scapat de scarlatina si ma bucur foarte mult.
Sarbatorile le-am petrecut acasa in familie. Am avut si cativa musafiri, iar vremea fiind foarte frumoasa am profitat de ea si am stat mai mult pe afara.
Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
Roxana_G spune:
Vad ca nu prea sunteti in forma pe aici, insa trebuie sa va povestesc ceva ce ma framanta. Nu de alta, dar ma apasa asa pe suflet de ieri.
Intamplator - vedeti ce inseamna sa am timp liber - am dat peste un subiect la Adolescenti ("Chiar sunt in panica"), si am intrat si eu in panica la gandul ca puii nostri cresc, ca sunt supusi mereu pericolelor si cu varsta si diverselor tentatii, ca oricat i-ai supraveghea tot poti sa ii scapi din mana si ca echilibrul relatiei parinte-copil e tare greu de mentinut pe masura ce cresc. Vorbeam ieri cu o prietena de a mea, mult mai tanara decat mine, si nu se mira deloc de povestirile mele de pe forum, ba dimpotriva se uita mirata la mine ca nu am cunoscut asemenea lucruri in scoli. Nu inteleg de unde vine prapastia asta intre generatii, si ma sperie faptul ca nu ii inteleg pe adolescentii de acum, pe copiii de clasa a7a, a8a, pe copiii de scoala. Cum as putea eu sa evaluez riscurile si pericolele pentru copiii mei daca nici macar nu stiu ce se mai intampla acum? Cum o sa reusesc sa ii tin departe de toate relele lumii asteia cu care ei au contact la varste prea mici sa faca o alegere cu discernamant?
Mi-am descarcat sufletul acum la voi, poate ajuta putin sa iau apasarea care m-a apucat de ieri de nu am reusit nici sa dorm. Am stat aseara ore in sir uitandu ma la atomicii mei si incercand sa opresc timpul la clipa ii care ii preocupa doar un banal puzzle ball. Nu sunt pregatita pentru ce o sa vina, nu stiu ce voi face atunci si nici macar nu stiu ce sa fac acum sa cladesc ceva solid intre noi care sa nu se spulbere atunci.
Roxana_G spune:
Vai de mine si de mine, tot nu ziceti nimic? Nici o linistire?
Pana una alta sa va povestesc vizita de ieri de la oftalmolog. Va mai amintiti probabil ca pe la 3 ani jumatate - 4 am incercat sa ii punem Alexandrei ochelari la recomandarea medicului, pentru corectarea strabismului la ochiul stang. Din pacate nu prea a vrut sa ii poarte si cum probabil i-au gresit masuratorile, nu a suportat dioptriile, ochii lacrimandu i suvoitor de cate ori ii punea. Asa ca am abandonat misiunea, si am reluat controalele mai tarziu, cand am primit opinii cum ca acel strabism s-a corectat de la sine. Anul trecut am fost din nou la control si parea sa fie totul ok, dar cum erau probleme cu Andrei a ramas sa mergem si cu ea la o evaluare ortoptica.
Ei bine, mare mi-a fost supriza ieri sa aflu ca strabismul ei s-a agravat si ca e cam tarziu sa rezolvam problema. Se pare ca mosteneste miopia lui tati, care nu s-a declasat inca, insa tratamentul pentru strabism o va grabi. Indicat era sa fi rezolvat problema pana pe la 5 ani. Pe de alta parte a fost bine ca nu a purtat acei ochelari cu dioptrii care i-ar fi facut mai degraba rau.
Ce sa zic. Ma simt cam vinovata ca am asteptat atata. Pana la urma va purta ochelari speciali cu lentile prisma pentru corectare strabism, fara dioptrii, si va face 6 luni de exercitii. Urmeaza sa reevaluam atunci, dr. asteapta rezultate foarte bune insa nu o corectie totala. Si e de urmarit de acum cand o sa se declaseze miopia.
Biata de Alex, vor fi 6 luni cam stresante si cu ochelari si cu aparatul. Stiu ca merita efortul si ca e spre binele ei, dar...Arata tare frumusel cu ochelarii, i-am luat din silicon pana la urma, ca sa nu se sparga, si cu lentile din plastic usor. O sa incerc sa pun diseara pozele de Paste, sa apucati sa o vedeti fara noile device-uri.
arturicii spune:
Hello
Rox, nu pot sa te linistesc, pot doar sa zic ca te inteleg. Dupa cum descrii, banuiesc ca si voi treceti printr-o perioada de neascultare, rebeliune la nivel mic(inca), la fel ca si noi. Si ca ti se pare ca esti tu de vina, ba ca poate asa e normal, ba ca incerci sa iti imaginezi cum o sa fie peste inca ceva ani si ca toate micile crize de acum nu ajuta la construirea unei relatii super strong.
Cam asa ma gandesc si eu prin capul meu super incetosat de oboseala. Am un milion de lucruri de facut pana vin baietii de la scoala si taman bine atunci sunt buna de nimic.
Poate gasesti tu ceva solutii si ma anunti si pe mine
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama
Roxana_G spune:
tare, Ioana! Incerc sa imi imaginez ce razboi e la voi cu 3 copii. Pe mine ma termina mai degraba Andrei, cel putin in ultima vreme. Abia acum realizez ca baietii sunt si mai atomici, iar voi cu 2...Oricum va tin la curent si daca reusesc sa fac un plan de bataie pentru adolescenta sigur o sa il impatasesc.
Va dorim un weekend frumos tuturor!
buli spune:
huh, Matei parca a intrat deja in adolescenta
uneori tare greu ma descurc cu el, in tot cazul duhul blandetii e cel mai eficient, de departe. si logica. ambele, atunci cand gasesc resurse.
M deja are secrete, imi zice ca e secret si nu e pt mine.
nu mai zic ca ieri mi-a zis ca a fost cea mai frumoasa zi din viata lui. i-a marturisit unei colege ca o iubeste si ea i-a zis ca il place inca din prima zi de scoala, asa ca a fost fericit ca un cintezoi, toata dupa-amiaza a facut planuri cum s-o faca azi fericita, printre optiuni fiind realizarea unui dans si interpretarea unui cantec
arturicii spune:
Rox, pai ziua baietii-s la scoala iar eu am, cu Sabina in brate, tot felul de altele de facut.
Insa din fericire de vreo saptamana Sabina a inceput sa mearga f f bine singura si mai am ceva spor.
Asteptam planurile si solutiile.
Citat: |
citat din mesajul lui buli ...atunci cand gasesc resurse.... |
ca bine zici, resursele.... Asa merge si la noi, cu logica si calm dar resursele astea se incapataneaza sa se consume.
Uau, deja cu fete???? Moaaama. Pai noi suntem tot la faza in care ei fug de fete si fetele dupa ei .
Si deja M are planuri mari in abordare..
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama
ramonaa spune:
Hristos a inviat!
Am aparut si noi, e greu tare si nu am timp sau dispozitia necesara sa scriu...
Am citit si eu despre temerile voastre in legatura cu viitorul copiilor nostri si va spun ca incerc sa ma gandesc la lucruri bune si frumoase. Nu stiu cine ii va apara de lumea rea, cum se vor descurca, sa ne punem speranta in D-zeu si in alegerile noastre bune.
Si ca sa fiu si eu in actualitate, si noi avem probleme de disciplina, partide de Razboi intre Robert si Larisa, dar per total sunt copii buni. Lui Robert ii place la scoala, se descurca foarte bine, participa cu drag la concursurile scolare.
Si eu sunt mereu ocupata, acum am o perioada greuta pentru ca am intarcat-o pe Iris si e mofturici si inca cere tzitzi. Va citesc din umbra dar nu apuc sa scriu.
In vara va trebui sa-i punem si lui Robert aparat dentar la dintii de jos si vom vedea ce va fi cu cei de sus. In rest suntem bine, face aikido, origami si navomodele. Cam astea sunt vestile despre noi.
Robert inca nu e cu fetele, e mereu admirat dar el inca nu le da importanta prea mare.
Ca sa nu ne uitati, am actualizat pozele.
Va pup!
Poze
Ramona si Iris+ Larisa + Robert