Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(21)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anymona spune:

Sunt fff nervoasa. Azi am avut zi de kineto, dar nu am putut face scufundari pt ca e oprita apa calda toata ziua din cauza unei defectiuni

Nici bb meu nu face de niciunele...nu se intoarce, nu apuca jucariile, nu ridica picioarele foarte sus, inca tine pumnuletii stransi....
Bine, el are numai 3 luni varsta corectata, asa ca nu ma ingrijorez prea tare....inca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lore1983

cHIAR NU POATE SA IMI RASPUNDA NIMENI LEGAT DERACEALA LA BEBE CU MUCISORI CARE NU curg si tuse?

Scuze pt caps lock

LORE mami de VLAD ANDREI (20.12.2010)

Si noi am avut mucisori ascunsi bine in nasuc, care nu ieseau la aspirat. Am tot insistat, cu ser fiziologic si pus umidificatorul in functiune in camera. Cel mai mult succes aveam la aspirat cand faceam operatiunea imediat dupa baita de seara, ca erau deja moi mucii de la apa si aburii din baie. Poti incerca sa il aspiri si in pozitie semi-in fund, pe o perna, la 45 de grade, ca mai "aluneca" mai usor mucii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymona spune:

Citat:

cHIAR NU POATE SA IMI RASPUNDA NIMENI LEGAT DERACEALA LA BEBE CU MUCISORI CARE NU curg si tuse?

Scuze pt caps lock

incearca cu aerosoli...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissellena spune:

Citat:

Scuze pt caps lock

Lore, si noi am avut tuse si mucisori. Pediatra ne-a recomandat "cat de mult ser" si aspirare (dar ne-a zis sa nu exageram cu aspirarea). Eu asa am facut: am pus ser in nasuc destul de mult , am aspirat de max 2 ori/zi si tot de 2 ori pe zi am folosit Sterimar spray, tot la recomandarea medicului, care protejeaza nasucul predispus la infectii. Si inca ceva: sa ai mereu pe calorifer un vas de apa cu sare ( eu am primit sfatul asta in spital si pentru mine- care iarna aveam mereu probleme cu nasul- a avut efecte miraculoase ). Sanatate multa!
A, si inca ceva, sa pui ser inainte de papa si somn, ca sa poata respira bine. Altfel se poate sa nu mai vrea sa pape sau sa se agite si sa nu doarma! Sa dea Domnul sa se faca bine bebica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heidy spune:

Citat:

Scuze pt caps lock

Lore, acum am citit si iti raspund ce am patit eu cu Tudor. Tot asa nu ii ieseau mucisorii prea usor si am luat urmatoarele masuri:

1. I-am pus in fiecare nara cam 1/3 de tubulet de ser fiziologic. Nu tot odata, asa cate putin sa nu il innec. L-am lasat 2-3 minute si l-am aspirat.
2. Dupa ce l-am aspirat si l-am lasat sa se linisteasca un pic (ca la mine mai plange) il verific cum respira. Daca narile sunt inca infundate atunci ii pun ser (dar nu 1 pic, mai mult asa .. vreo 3 -4 picaturi) in nara si blochez nara opusa. Se supara, plange, n-am ce sa ii fac pana la urma trage sau sufla cu putere. Procedez asa cu ambele nari pana se desfunda. Uneori nu reuseam total, il mai lasam 5- 10 minute si reluam procesul.
3. In umidificator (dar nu in vasul cu apa mare, ci chiar in "gaura" unde curge apa din vas) am pus 2-3 picaturi de esenta de eucalip. Daca nu ai umidificator, un vas de apa pe calorifer si in el picuri esenta.
4. I-am inclinat patutul cam cu 20-30 de grade, urcandu-l pe niste carti.
5. Ceea ce mi s-a parut ca a dat cel mai bine roade, am dat drumul la apa fierbinte (fierbinte la maxim) in cada si am lasat sa se faca aburi + esenta eucalipt picurata in apa fierbinte, l-am tinute pe bb cam 30 de minute in baie (vezi ca transpira, trebuie sa fii pregatita cu prosop si hainute de schimb).

Cam asta am facut eu cand Tudor avea muci si nu reuseam sa ii scot nicicum si era taaare infundat.

Fericita mamica de Tudor Andrei POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heidy spune:

Va invit la CAPITOL NOU

Fericita mamica de Tudor Andrei POZE

Mergi la inceput