Stelute de ianuarie februarie 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

cum LORI ati avut de doua ori scarlatina?? da, stiu ca se poate, dar... cu ce v-ati tratat?
si unde ati fost internati, si cum e? vreau mai multe detalii daca poti pt ca noua ne e frica de spitalele astea ca te duci cu una si te trezesti cu alta sau, mai rau, cu altele.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lore1980 spune:

Alinuk, ms mult de info, o sa intru sa citesc si pe blogul tau, dar poate mai arunci si pe aici informatii, daca nu ti-e prea greu.
Hele, deci a fost asa situatia: Radu a avut streptococul, a fost tare urat febra ff mare, toate semnele de scarlatina. Analizele le-am facut la Medlife, unde era sa ne si interneze. Zic era pt ca pe sectie sus ne-a zis dr de garda ca ei n-au cum sa ne interneze cu diagnosticul asta, pt ca nu aveau protocol de infectioase. N-am inteles de ce dr care ne-a consultat, care facea parte dintre actionari, ne-ar fi internat, dar clar ne punea alt diagnostic la internare, desi noi aveam scarlatina.
Ideea e ca nu e chiar simplu cu streptococul asta: internarea se face la boli infectioase, apoi trebuie anuntat medicul de familie si unitatea de invatamant, pentru ca este un intreg circuit cu Sanepidul etc. Buuun...
In creierii noptii ne-am dus la Matei Bals la recomandarea dr de la Medlife, care era de garda, ii multumesc enorm pt ca ne-a explicat cum sta treaba. Acolo s-a pus diagnosticul clar, i-au facut test de alergie la penicilina si a iesit ca ar fi alergic la penicilina injectabila. Asa ca tratamentul n-a fost prin branula, ci oral, initial eritromicina parca. Asta a fost prea slaba cred, ca dupa 3 zile ne-am externat, dar el tot facea febra usoara acasa si nu dadea semne ca-i trece. Dupa vreo 3 zile de stat acasa,ne-am dus iar la Bals, unde ne-a internat din nou, i-a schimbat tratamentul cu Augmentin BIS si am stat vreo 3 zile din nou sub observatie. In timpul asta, de la diagnostic pana la externarea finala i-au tot luat sange de vreo 2-3 ori sa vada nivelul infectiei din sange. Tratamentul care a dat rezultat, a fost deci augmentinul asta vreo 14 zile cred, dupa care i-au facut analize finale, care au iesit ok.
Ce m-a socat pe mine este ca cica nu te imunizezi, adica poti s-o faci de cate ori intri in contact cu nenorocirea de streptococ, daca organismul e slabit. Nu e obligatoriu sa faci scarlatinna, poti sa ai streptococul dar sa nu o faci.Stiu ca si Dana zicea de Lucas ca a avut de vreo 2 ori, dar la ei nu e cu internare. Poate si la noi se poate si altfel, dar la Matei Bals n-au vrut sa auda de tratament ambulatoriu. Si sa stii ca nu a fost atat de rau cu internarea.
Adica nu sunt conditii de 3 stele, dar nici ff rau cum eram eu speriata, de m-am dus la Medlife, unde m-ar fi costat vreo 5 mil pe zi cel putin fara medicamente. Se spala pe jos de 3 ori pe zi, asistentele si doctorii au fost de treaba, chiar daca dadeai, chiar daca nu ceva. Adica au fost intai oameni.
Placut nu e, doare ff tare gatul, si sunt semnele specifice: limba zmeurie, bubite mici rosii, ff dese si proeminente, pe burtica, la incheieturile mainilor( la cot). Ideea e ca trebuie tratata bine, pt ca poate da complicatii mai tarziu la rinichi, inima etc.
Nu vreau sa te sperii, dar poate e ok la voi, daca ati luat din timp masuri. Adica preventiv pt cei care intra in contact cu un bolnav de scarlatina se ia Ospen, ceea ce voi ati faut. Bine, mai putin tu deocamdata pana vezi cu dr tau.
Scz, sper ca nu v-am plictisit! Dac vrei iti dau pe privat ID-ul de mess sa ma mai intrebi cate ceva.
Va pup si nu te panica, este ultimul lucru de care mai ai nevoie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lore1980 spune:

Hele ti-am trimis si id-ul pe privat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Apropos de inregistrarea lui Alinuk, noi am fost, la Conservator, la "Copilaria lui Vivaldi", cred ca din acelasi program, "Clasic e fantastic", intrarea e gratis, treb doar sa trimit un mail, ca sa-ti trimita un voucher. Urmeaza pe 26 martie. cautati pe net

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Ohooo, lume noua!!!Albinutza, bine ai venit!!!!
Vad ca v-ati distrat si voi ca noi. Asa-i iarna, plina de viroze.

Mamaaa, Lori, ce-ati mai tras-o si voi!!!

Hele, voua fix asta va mai lipsea.Of,Bine ca ti-a iesit negativ testul ala.

Haha, eu n-am treaba cu CFR-ul. Bine ca scapai macar de astia. Ca am auzit ca faci cu trenul la noi mai mult decat pe jos.O prietena s-a dus de la Bucuresti la Tulcea acum cativa ani si a facut 8 ore.M-am stricat de ras.

Haha, Alinuka are deformatii...Si eu sufar tot de nesimtire-poa' sa ma injure toata lumea ca pe ine ma doare in cot.
Am vazut si eu clipurile si mi-au placut.Poate reusim si noi sa ajungem.

Adela81, sa inteleg ca amigdalele le scoti tu? Nu copilul? Ca eu ma prind greu la varsta mea.
Ha, dar chiar, nu poate omul sa stea pe langa casa?Daca asa vrea copilul?Sunt grozavi astia mici cate scot din ei.

Beeeiii, intrebare intrebatoare: La regim mai e careva sau sunt singura grasa ramasa pe aici????
Hai, spuneti care sunteti de si care sunteti de ?!!!

La noi fu pprima zi de gradi dupa pauza. Pana acum treaba-i buna, toata lumea multumita. Om vedea noi cam cand ne apar si vestitii muci.
Ma duc sa fac nani ca maine iar merg la gradi.Hihihi, mi-am reluat studiile ca aveam niste lispuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

neatza feteleeee

haideti la cafelutza
Gloria, negloria..cum vreti voi
o cafelutza merge ca focu dimineata

Albi bun venit la palavrageala!
Duminica asta e la Conservator "Copilaria lui Beethoven' spect pt copii 4-10 ani
Asta din 20 a fost pt copii 10-20 ..hahaaa am vazut ca a mers si la al meu de 2 ani
Asa ca, Lala daca te hotarasti / poti veni de seara / ofer cazare (nu glumesc)

eu cu dieta merg pe stilul meu ..'pe burta'
ca nu sunt in stare si basta sa ma tin / sunt asa o pofticioasa incurabila
pentru inceput: am inceput sa beau dimineatza cate o cana de ceai cald cu o lamaie stoarsa, si incerc sa nu mai mananc dupa ora 18

Hele big hug!

Lore
cum mai sunt micutzii?

sanatate bolnaviorilor!

haideti la cafelutza!

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Neata!
Multam de cafeluta!

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

Citat:
citat din mesajul lui loremunteanu

Neata.
Ce poate fi mai frumos decat doi copii mucosi!?

cred ca Anis si Aelita ti-ar putea da un raspuns promp...in genul
trei copii mucosi!
glumesc clar
multa sanatate pentru micuti!

Buna asta. Asa-i...

Copiii, sunt cam la fel... Muci... Tusesc putin, sec... Fara febra... Inca nu sunt rau...

Eu sunt una din aia care boscorodesc CFR-ul cand trebuie sa plec undeva... Timpul, ca timpul, costul ne omoara si lipsa locului de bagaje. Vagoanele noi, nu au suficient spatiu la bagaje si trebuie sa stai cu ele pe culoar... Ca sa nu mai spunem de sistemul de disptributie al locurilor... Vagoane in care se inghesuie lumea, ca niste sardele si altele goale...

In alta ordine de idei, asteptam sa se mai incalzeasca putin, sa vedem ce-i cu urechile copilului mare... Niste colegi au fost cu copilul la orl ca nu auzea bine si s-au trezit ca are otita severa la ambele urechi, polipi mari... Inca nu stiu daca or sa-l opereze sau nu... Fara febra si fara dureri...

Lore, chiar ma gadeam, daca va fi nevoie s-o sun pe Livia. Ai idee cand se inatoarce exact? Daca e ceva ma duc si la dr lor si cu ocazia asta sa merg si la ORL si la Dermato, pt Eric (are ceva la unghiile de la picioare; cred ca o ciupercuta). Dar daca iar ma bombardeaza cu diagnostice gen "pneumonie", inainte sa asculte copilul, ma gandesc s-o sun iar la Livia...
Ce uricioasa scarlatina asta...

Cu cura, teoretic sunt si eu... Practic... ma chinui rau de tot... Nu prea-mi iese...

Adela81, bun venit! Numele fetitei, parca mi-e cunoscut... Restul, un mister pt mine... Dar vorba Lalei, la babe, memoria e foarte scurta. Povesteste-ne despre voi. Mai multe.

Albinutza, sanatate multa! Sper sa scapati si voi odata.

Anis, recuperare usoara si sa ajungi cat mai repede la fete!

Hele, ce-ai facut la dr? Ce face Helenutza mica?

Liuda, Lala, fetele cum mai sunt azi? Sper ca sunteti mai bine.

Asa, ca fapt divers, nu-mi place deloc razboiul din Libia. Am vazut ca si turcii se revolta... Si radiatiile din Japonia... Vai de steaua lor, saracii... Si zdruncinati si iradiati...

Fug... Va citesc, dar stau rau cu timpul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

lorei
apropos de lucruri la indemana pe care oamenii le pot considera costisitoare

nu stiu cati stiu ca in AFI Cotroceni este un patinoar cu preturi rezonabile.
Abonamentul pt copii, in timpul saptamanii (10 intrari de la 10 dimi la 17 dupaamiaza,noi ajungem pe la 16h45 / tb sa intri pe patinoar pana in 17, apoi poti sta cat vrei)este 60lei
Cele 10 intrari se pot efectua in decursul si a unui an daca vrei.
Noi am mers cam aprx o data pe saptamana, lunea, avem ziua noastra.
Iar pt adulti, acelasi tip de abonament e 90lei.

Cred ca multi isi pot permite, dar nu stiu..sau nu au disponibilitate

Noi am facut primii 'pasi' pe gheata anul trecut (amandoi!)
Si acum (la al doilea ab)suntem cam la stadiul asta:

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

buna

LORI merci mult pt raspuns! a fost tare nasol si la voi.

LORE azi la 6 am programare la gineco. vedem atunci ce si cum.

dupa cum vedeti zilele astea m-am plans mai putin :) m-am simtit un pic mai bine. copilul asta a facut vegetariana din mine. carnea e dezastru, mi se face f rau de la ea, nu pot sub nicio forma. zilele astea am "descoperit" ciupercile la gratar si cred ca am mancat cu kilele :) am mai mancat niste salata verde si am fost ok. am incercat spanac dar nu pot zice ca mi-a placut. in schimb am luat ieri urzici si mi le-a facut mama si mi-au placut (fara usturoi, fara ceapa-astea ma omoara numai cand ma gandesc la ele)
am inceput sa mananc mere(golden). sunt singurele fructe pe care le accept.
dar in rest, fara carne, absolut niciun fel de lactat... alte legume, nu. mai accept mancarica de mazare sau pastai din alea verzi, cu putin suc de rosii si un morcov.
am impresia ca imi plac mancarurile verzi

copii par a merge pe drumul bun, pana acum se pare ca au raspuns la tratament. am sunat pt exudate si din cate am inteles numai al lui Filip ar mai fi in lucru, la noi, restul, ar fi gata azi.

pupici o zi buna!

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui lala77

Ohooo, lume noua!!!Albinutza, bine ai venit!!!!
Vad ca v-ati distrat si voi ca noi. Asa-i iarna, plina de viroze.

Sa vine domne' primavara atunci, ca eu nu mai poci

Citat:
Beeeiii, intrebare intrebatoare: La regim mai e careva sau sunt singura grasa ramasa pe aici????
Hai, spuneti care sunteti de si care sunteti de ?!!!

Deci eu, sunt iar la regim, dar nu strig tare sa nu ma auda subconstientul meu, ca iar dau in bara. Deci numar calorii, am jurnal, sapt trecuta am scapat de 2,5kg, nu stiu cum, asa mult, probabil ca va veni o per de stagnare.

Alinuk, da stiam de el, dar nu ajungem, noi sambata facem engleza, si deja am lipsit 3 sapt. Oricum programul lor este f frumos, si merita vazute spectacolele. Am mai ratat unul in ianuarie.

Mergi la inceput