De ce se exagereaza in presa romaneasca?
Raspunsuri - Pagina 3
cipcipcip spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui hannen Doar ce am primit un mail exact cu ceea ce se discuta aici.Nu am starea sa-l traduc,am sa pun doar link-ul pt. cine vrea sa citeasca. ![]() http://genkienglish.net/teaching/ Descrie foarte bine exact ceea ce a semnalat Adminul. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Eu nu neg ca presa internationala exagereaza, dar si cea japoneza, inclusiv politicienii japonezi nu spun tot adevarul si incearca sa banalizeze anumite incidente. Asta bineinteles pentru nu a crea panica dar se pare ca japonezii nu prea spun de obicei lucrurilor pe nume din motive culturale. Uite un articol interesant:
http://www.nytimes.com/2011/03/17/world/asia/17tokyo.html?ref=global-home
Cipcipcip
25 sapt si Julia (4 august 2005)
Rayuela spune:
Vin si eu sa dau un vot de credibilitate pentru Tvr1,Comparativ cu restul posturilor de stiri este singura televiziune care nu ma scoate complet din pepeni:)
Si apropos de ce zicea adminul,este si singurul post la care Vremea e prezentata...tanantanan...de un meteorolog!Incredibil dar adevarat!
Si un vot maaare pentru emisiunea de duminica dupa-amiaza,"50 de minute cu Plesu si Liiceanu".E o delectare sa asculti doi oameni atit de eleganti ,atit de rafinati si civilizati in arta dialogului,pina si cind se contrazic o fac cu o delicatete si un rafinament care ma determina sa ma intreb daca nu cumva sint ...doi dinozauri.![]()
Mami de Amelie si
28+ cu gemeni
indu spune:
| citat din mesajul lui craciunitza Neamtul are o vorba: fiecare sa mature in fata usii sale. Raspunsul la intrebarea din titlul acestui topic se afla chiar pe forumul vostru, uitati-va cate topice noi s-au deschis, toate despre cutremure. De ce v-ar deranja doar stirile? Nu certati copiii cand viseaza! Poze |
Chiar la asta ma gandeam si eu; scriu destul de rar pe forumul asta, dar mai arunc cate un ochi cand am timp.
E drept ca ceea ce se intampla in Japonia este o tragedie, dar de ce trebuie deschise 2 subiecte pe aceeasi tema, din care unul e scos in evidenta prin font (culoare + bold) si pe deasupra si de "stiri de ACOLO", neaparat cu litere mari?
Ma gandesc ca alt motiv decat de a atrage cititori, la propriu, nu este.
Date fiind cele de mai sus, m-a surprins faptul ca subiectul asta e deschis de adminul site-ului.
admin spune:
Indu, inteleg ca nu ai remarcat cat de multi membri inregistrati cu steag de Japonia la profil exista pe acest forum. Mi se pare normal sa discutam despre ce se intampla acolo, dat fiind faptul ca exista interes direct. Intre membrii acestei comunitati se leaga prietenii adevarata. Iar faptul ca se scrie la acele topicuri e dovada faptului ca lumea este interesata. Si simte nevoia sa incurajeze pe fetele de acolo.
In plus, nu poti sta nesimtit la ce se intampla in lume. Tocmai spuneam mai sus, in acest topic cat de rarefiat si pompieristic a abordat presa romana acest eveniment planetar. DA, lumea se informeaza de pe internet - si de aceea, ce spun fetele din Japonia merita avut un topic aparte. DIn ce in ce mai mult, tot ce conteaza ca informatie - e gasit doar pe net.
Pana la urma, totul de dictat de nevoia de informatie corecta.
O zi buna Echipa Desprecopii.com
addinel spune:
| citat din mesajul lui craciunitza Fiecare produs care apare pe piata, inclusiv stirile, se adreseaza majoritatii. Daca piata cere scandal, ni se ofera scandal. Ziarele scot ceea ce se vinde, ca fara bani ar muri. Nu avem nici educatia si nici mentalitatea japonezilor. Primim ceea ce ne place. Nu certati copiii cand viseaza! Poze |
mie asta cu "primim ce ne place" mi se pare un sablon. nu, mass-media in general si televiziunea in particular mai si manipuleaza. si mai e si formatoare de opinie publica. si ar mai trebui si sa educe, ceea ce nu face. ce face un om care vrea fructe bio dar nu gaseste nicaieri in tara asta? va cumpara ce gaseste, va alege din relele de pe piata ceea ce i se pare mai putin rau. la fel si cu mass-media. daca nu gasesti stiri obiective si profesioniste, te uiti la jurnalele existente, ca nevoia de informare exista. sunt absolut sigura ca nici o televiziune din romania nu a facut vreodata un sondaj/ studiu din care sa reiasa ca majoritatea telespectatorilor vor sa vada stirile legate de divortul columbenilor inaintea celor despre evenimentele din japonia. este doar alegerea unor producatori neprofesionisti.
mie ce fac realitatea si antena 3 mi se pare ca a depasit orice limita a bunului simt si incalca toate regulile jurnalismului.
indu spune:
Am remarcat faptul ca sunt multi membri DC in Japonia si am toata compasinuea pentru cei afectati de nenorocire. Sa nu ma intelegi gresit! Mai cred insa si ca "tragedie in Japonia", simplu, ar fi fost suficient si decent ca titlu. Sunt convinsa ca oricine ar fi avut de spus ceva ar fi gasit subiectul. Fiind un subiect de actualitate ar fi ramas oricum pe prima pagina. Adaugirea "de ACOLO" a avut scopul de a dramatiza si mai mult (daca mai era nevoie) si de a atrage cititori pentru a mari traficul. Fix partea asta m-a dus cu gandul la un accident tragic de acum cativa ani, cand o fetita a fost omorata la ceva concurs de motociclisti. Ei bine, un anume reporter i-a luat interviu mamei fetitei cand biata femeie sa pregatea de inmormantare. Adica nu era destul de dramatic ceea ce se intamplase; trebuia sa se vada si cum sufera mama fetei "ACOLO".
Lali spune:
| citat din mesajul lui indu Am remarcat faptul ca sunt multi membri DC in Japonia si am toata compasinuea pentru cei afectati de nenorocire. Sa nu ma intelegi gresit! Mai cred insa si ca "tragedie in Japonia", simplu, ar fi fost suficient si decent ca titlu. Sunt convinsa ca oricine ar fi avut de spus ceva ar fi gasit subiectul. Fiind un subiect de actualitate ar fi ramas oricum pe prima pagina. Adaugirea "de ACOLO" a avut scopul de a dramatiza si mai mult (daca mai era nevoie) si de a atrage cititori pentru a mari traficul. Fix partea asta m-a dus cu gandul la un accident tragic de acum cativa ani, cand o fetita a fost omorata la ceva concurs de motociclisti. Ei bine, un anume reporter i-a luat interviu mamei fetitei cand biata femeie sa pregatea de inmormantare. Adica nu era destul de dramatic ceea ce se intamplase; trebuia sa se vada si cum sufera mama fetei "ACOLO". |
Adugarea "de acolo" mie mi-a folosit pentru ca fetele transmit stirile si senzatiile locale care sunt in contradictie de multe ori cu ceea ce e in mass media internationala. De obicei ceea ce este "de la fata locului" e mai dramatic, sau vrea sa accentueze dramatismul. De data asta e invers. Stirile din Japonia, prezentate aici alaturi de trairile fetelor "de acolo" deja si ele influentate de cultura japoneza sunt mult mai echilibrate decat alte stiri.
Asa ca este exact pe dos decat sustii tu.
Mai citeste odata subiectul si vei vedea ca tuturor intrebarilor alarmiste cu articole din presa internationala, puse de fete din Romania, Germania, SUA li s-a raspuns cu calm "de acolo".