Tragedie in Japonia - stiri si relatari de ACOLO

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Fania
Poate ar trebui sa invatam ceva de la acest popor atat de crunt lovit, poate ca disciplina si solidaritatea si educatia desavarsita pe care o au ar trebui sa ne inspire.

Ar mai trebui sa invatam ceva de la japonezi. Nici urma de hoti in zonele calamitate. Tot globul a remarcat asta.

In Haiti jaful care a urmat cutremurului a fost generalizat. In Romania se fura la greu din satele inundate. In US politia a avut rafuieli armate cu bandele care jefuiau cartierele inundate de uraganul Katrina.

In Japonia asa ceva nu exista.


Pai da,in Japonia cei care practica "shoplift" sunt copiii americanilor (de la bazele militare sau alte institutii unde sunt adusi si cazati cu familiile).Stiati ca in Japonia sunt automate cu alcool dar nici un adolescent japonez nu se apropie de ele ?Nici unul nu cumpara alcool .Normal,este o lege cu alcoolul dupa 20 de ani si va inchipuiti ca tinerii o respecta chiar daca nu`i mama si tata la 5 m in spate sa`i vada.

Nati,pfiu daca mi`am dat seama ca esti in Nagano!!!Aseara ma gindeam la tine dar am crezut ca nu v`a zgaltait.Dar ieri cum a fost??Pe la 4:00 a.m am avut alarma de cutremur(au pornit toate deodata si tv si telefon) m-am speriat bine.N`am vrut sa mai experimentez ca vineri cam pina unde se poate inclina blocul meu si am iesit afara.
cind ai timp poate

Nici la noi nu s-a taiat curentul si ieri am cumparat benzina normal.Dar se fac cumparaturi la greu,zici ca vine sfirsitul lumii ,nici baterii nu se mai gasesc iar daca ai proasta inspiratie sa te duci la cumparaturi mai pe seara s`ar putea sa nu mai gasesti nici paine,apa potabila.

Sunt absolut socata de ce s`a intimplat si stau cu ochii pt TV non-stop,si cind sunt acasa si cind conduc (cred ca produc si eu o calamitate cu ochii in tv la volan) dar nu imi pot lua ochii de la grozavia asta.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Da, si noi suntem in stare de soc.

Si din pacate a avut loc o noua explozie, la reactorul 2, nivelul radiatiilor a sarit brusc la 9 sute si ceva de microSv si apoi a scazut, pentru ca pe la ora locala 8,30 sa creasca peste 8000 microSV/h; se deduce ca a avut loc la asa numita suppression pool.

Sa vedem care e realitatea. Ma rog ca cei de la reactor sa poata limita dezastrul, deja s-a pus in discutie care e riscul la care se expun.

Pentru cei ce vor informatii cu un grad mare de acuratete si obiectivitate

http://english.kyodonews.jp/news/japan_quake/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Macar de s-ar termina o data grozavia asta cu centralele, si-asa sunt oamenii de acolo cu nervii intinsi la maxim, se si mai asteapta replici f mari...

Ma uitam astazi peste istoria cutremurelor din Japonia si se pare ca statistica ne arata ca marile cutremure din zona cam vin in pereche (la apropiere de 1-2 ani):
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_earthquakes_in_Japan

Julie, sotul tau ce mai crede despre situatia actuala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Pai ca toti care stiu situatia din interior, ca sa zic asa, are incredere ca cei de acolo vor pune stapanire pe situatie. Si ca nu e deloc momentul in a se lansa speculatii panicarde, neconstructive.

In 10 minute urmeaza o conferinta de presa a prim-ministrului, revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Lumea pe o raza de 30 de km in jurul uzinei Fukushima-daiichi e sfatuita oficial sa se inchida in case. Inca nu se stie cauza exacta a exploziei de la reactorul 2, se presupune o noua acumulare de hidrogen, insa intr-o locatie diferita celor de la reactoarele 1 si 3.

Reactorul 4 - care era de ceva vreme oprit pentru revizie - are acum un incendiu, nu e clar insa unde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Of Doamne, acele reactoare menite si constuite ,tot de om, sa aduca lumina si confort in viata oamenilor, acum sunt o sursa de groaza si temeri pentru oameni de acolo si nu numai.
Chiar azi am vazut un reportaj la tv. despre cum arata Japonia dupa valul ucigas si comentatorii reportajului au subliniat de multe ori de cata ordine si disciplina dau dovada japonezii din toata tara nu numai din zonele greu afectate! Un simplu exemplu de educatie si tarie de caracter!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

In imediata apropiere a reactorului 3 s-a inregistrat acum o ora un nivel al radiatiei de 400 miliSV, nivel considerat periculos, dar care scade rapid odata cu distanta de la reactor.

Operatorii de la reactoare cica ar purta echipament de protectie, insa sunt expusi unui risc enorm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Cu ora jumatate inainte de cutremurul de vineri, eram in masina si ne-am oprit la semafor si vede sotul un pescarus si imi spune:
-ce cauta pescarusul asta la munte, probabil e furtuna la ocean!
Ca peste o ora jumatate sa vina dezastrul peste Japonia.

hannen, eram in masina coboram de pe munte cand alarma de pe mobilele noastre au inceput sa sune.
Nu stiu de cat a fost, eram prea speriati sa ne uitam pe mobile, nu stia sotul cum sa conduca mai repede sa iesim undeva la teren deschis.
In caz de alunecari de teren, pietroaie, copaci care puteau sa cada peste masina noastra.
Sunt serpentine, rape adanci pe muntele unde locuim, fereasca sfantul de vreo alunecare de teren, piftie ne facea.
Oricum pe masuta de la intrare am pus o geanta cu albumul de poze, cartea de la banca,pasapoartele noastre.
Le-am pus curelele la gatul catelelor lesa dubla, in caz de sunt singura acasa fara sot, sa am timp sa imi iau baietelul in brate, catelele dupa mine, geanta si afara din casa cu noi.
Mai ales ca, casa noastra e pe piloni, iar distanta dintre casa si pamant e undeva la 30m.
Nu ma intreba ce de cosmaruri am in caz de cutremur masiv si noi dormim, pleaca casa la vale cu noi.
Bine ca ne mutam de aici pe pamant drept, nu am crezut ca ajung sa ma bucur de lucrul asta, mai ales dupa cutremurul de vineri.

Julie, multumim mult de info cu situatia de la centrala nucleara, eu ma uit doar pe CNN si la ei stirile au tendinta de exagerare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Nati, nu doar de exagerare, dar si de dezinformare. Adineauri am vazut la cnn un raport in direct din Sendai, in care se zicea ca oamenii sunt panicati, in timp ce din studio se dadeau imagini cu oameni plangand si imbratisandu-se - luate de la nhk, dintr-un reportaj care prezentase reunirea unei familii in cursul zilei de ieri. Asemenea chestii mi se par inadmisibile si totodata o mostra de manipulare din partea mediei.

Uitati-va pe nhk, programul de acum e si in engleza.

A, si Nati, care-i chestia cu alarma de pe telefoanele mobile, exista un serviciu la care v-ati abonat? Noi nu avem si ma gandesc ca n-ar strica sa ne abonam la un asemenea serviciu, daca e posibil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Am avut curiozitatea sa citesc ce scrie in presa din Ro.
Se exagereaza si se folosesc de niste cuvinte cu mult peste ceea ce se intampla defapt.Toate titlurile lor si toata vorbaria miroase a "cum sa ne vindem stirea mai bine..."

Julie,stiu ca exista un serviciu de stiri prin mail(sp mode) sau direct pe ecranul mobilului.Trebuie doar sa ceri adaugarea stirilor la abonament.


Mergi la inceput