Tragedie in Japonia - stiri si relatari de ACOLO

Raspunsuri - Pagina 36

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

hannen, salutare!
Doar un cutremur l-am simtit, nici nu mai stiu in ce zi era, seara pe la ora 23 parca, saptamana trecuta, ne-a cam zgaltait bine, a reusit sa-mi inmoaie gladiolele.
La cate sunt nici nu mai stiu in ce zi sau ora au fost, unele le simt,altele aflu de la tv sau aici la subiect.
In rest viata merge inainte.
Aveti grija de voi si de prichindei!

Sanatate maxima!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Salutare doamna,sa stii ca azi am vrut sa te sun dar m-am gindit ca ai avut program matinal cu flacaul asa ca am renuntat.
Ala a fost joi seara!Eu eram gata sa adorm,isi aruncase soata o mana reconfortanta pe mine ...cind am inceput sa ne leganam.Mi-a zburat si somn si tot.Am luat un somnifer si la 3:00 a.m cred ca am reusit sa adorm.La 6:10 era drepti,buimaca,beata,beata de somn si sub influenta somniferului.Asa m-am tarat toata ziua!

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

hannen, eu ma trezesc pe la 11 dimineata, doar stii ca Matei se culca pe la 2-3 am, iti dai seama ca pe la 8 dimineata dorm dusa.
Asa joi era cutremurul ala, ca uitam la tv si am crezut ca Matei se joaca si zgaltaie podeaua, dar era cutremur ca asta micu statea cumintel in minutul ala.
Oricum a fost lung si zgaltait bine.
Azi ne aduc tv-ul si instaleaza si Sky Perfect, am o groaza de treaba la casa noua.
Ai grija de tine si fete, soata ta e major vaccinat stie ce are de facut daca vine cutremurul.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Dupa ultimele stiri mi`ai luat`o inainte azi la numarul de cutremure.Sau nu,suntem pe picior de egalitate,eu unul dimineata,tu unul dupa amiaza.
Soata,hm nu`s chiar asa sigura ca stie ce are de facut in afara de a incremeni linga mine sau fuge si deschide usa (in timp ce eu tip ca fuge si ma lasa singura asa am facut la primul cutremur,eram gravida cu fii`mea aia mare.El a fugit sa deschida usa sa nu se blocheze si eu am inceput sa pling crezind ca fuge fara mine.)
Dupa cum ziceam,desi la prima impresie japonezii /japonia e invatata cu cutremure ...e asa si nu e asa.Cutremure mici sunt mai mereu ,dar nu se simt.Insa cutremure mari ,pina luna trecuta pe 11 in 10 ani eu nu stiu decit 2.Acum se tin lant frate si nu cred ca se vor termina prea curind.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:Japonia a decis ridicarea gradului de gravitate al accidentului nuclear de la Fukushima Daiichi de la 5 la 7, pe scara accidentelor nucleare si radiologice (INES) - ceea ce l-ar plasa la acelasi nivel cu cel petrecut in anul 1986 la Cernobil, a anuntat marti agentia japoneza Kyodo, citata de catre AFP.

Potrivit Kyodo, Comisia Guvernamentala pentru Siguranta Nucleara a estimat ca materiile radioactive scurse din reactoarele centralei de la Fukushima au atins, la un moment dat, 10.000 de Tera-Bequerels pe ora, fapt ce ar justifica incadrarea accidentului la nivelul 7, considerat maxim pe scara internationala.

Cu toate acestea, Agentia pentru Securitate Nucleara a precizat ca nivelul emisiilor radioactive inregistrate de la producerea accidentului nuclear ating doar 10% dintre cele masurate dupa dezastrul petrecut in 1986 la Cernobil.

Reprezentantii companiei TEPCO au declarat insa ca sunt ingrijorati de faptul ca scurgerea radiatiilor ar putea depasi, in cele din urma, nivelurile atinse de cea de la Cernobil.

Agentia pentru Securitate Nucleara a mai subliniat ca decizia de a evalua gradul de gravitate la nivelul 7 pe scara INES a fost luata in urma masurarii urmelor de iod si de cesiu gasite in mediul inconjurator: "Vom continua sa monitorizam situatia. Momentan, este doar un nivel provizoriu. Decizia finala de a clasifica accidentul la nivelul 7 va fi luata mai tarziu de catre un comitet format din experti internationali".

http://www.hotnews.ro/stiri-international-8494661-japonia-decis-ridicarea-gradului-gravitate-accidentului-fukushima-5-7.htm
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Acum am aflat si eu!

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

hannen, si eu am aflat acu de gradul 7 la Fukushima, nasol.
Cred ca amanam saptamana asta vizita in Tokyo, mai vedem ce se aude mai tarziu.
Citisem undeva ca sau cam activat nu stiu cati vulcani din Japonia de pe urma cutremurului de joia trecuta.
Ma uitam chiar azi din spatele casei la muntele Asama si fumega mai mult ca de obicei.
Parca vaz ca abia ne mutam in casa noua(chiar la baza muntelui Asama) si trebui sa evacuam ca vine lava peste noi.
Sper sa stea colo sa fumege inca vreo 120 de ani,si sa nu erupa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

fetele din Japonia, pe voi v-au instruit sa luati iod? Cum se ia, exista informatii despre asta? Sotul meu este in drum spre Japonia si desi incercam sa nu ne alarmam as aprecia macar sa stiu masurile de protectie daca exista asa ceva , pentru ca in Romania nu pare nimeni sa fie la curent cu nimic.

Mersi mult si daca aveti link-uricu informatii despre cum se poate realiza o protectie cat de cat eficianta va rog din suflet sa le postati sau trimite pe PM


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Marina,eu nu am auzit nimic ( e drept ca am sarit peste stiri zilele astea) .La inceput aparuse pe net informatii cum sa bei lichidul dezinfectant pt. gargara(contine iod) si la stiri s`au grabit sa ne avertizeze sa nu bem asa ceva.Altceva nu am mai auzit.

Nati,asta cu vulcanii nu am stiut`o!!Oare sa stau cu ochii pe Fuji???

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Hanen, ai grija de tine si de ai tai !
nu lasa copiii singuri acasa cu nici un motiv.

(eu credeam ca cu ultimul cutremur treaba se va calma).


Mergi la inceput