Tragedie in Japonia - stiri si relatari de ACOLO

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns suzuran spune:

S-ar putea ca japonezii sa incerce sa nu creeze panica si sa nu faca publice chiar toate informatiile legate de gravitatea situatiei...dar cred ca nu s-ar minti totusi legat de cifre...
Stilul lor ar fi mai degraba de a ascunde decat de a minti direct, zic eu...in fine, oricum, situatia nu este roz, zic si ei ca nu se asteptau sa fie atat de mare nivelul de radiatii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Cand citesc presa occidentala parca intru intr-un vartej de amintiri de primavara intrerupte de imaginile simularilor avansarii norului radioactiv de la Cernobal peste Europa.
Asa ca nu o mai citesc.
Va tin pumnii sa fie cat mai mici necazurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Tocmai au anuntat ca personalul din centrala a fost evacuat de urgenta in aceasta dimineata (la noi) si ca nivelul de radioactivitate al apei de racire din reactorul 2 are o concentratie de 10 milioane de ori mai mare decat normalul.

Eu consider ca deja situatia este de urgenta 0 si ca serios ar tb sa va ganditi la mutare rapida din zona in zilele urmatoare. Si mai consider ca politica guvernului japozez nu a fost corecta, aceea de a minimaliza efectele devastatoare pt populatie. Nici nu vreau sa ma gandesc la viitorul copiilor.

Doamnee ajuta si apara oamenii de ce-i mai rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Si mai consider ca politica guvernului japozez nu a fost corecta, aceea de a minimaliza efectele devastatoare pt populatie. Nici nu vreau sa ma gandesc la viitorul copiilor.

Doamnee ajuta si apara oamenii de ce-i mai rau!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Si eu cred la fel!
Oamenii aia si-au jertfit viatza degeaba si sincer cred (si repet la topic)nu s-a invatzat nimic de la Cernobil!
Deja semnele d eintrebare referitor la energia nucleara...nu mai sunt de ajuns,eu chiar imi doresc ca si copii nostri,nepotzii sa aiba parte de frumusetzile planetei asteia!

Apa oceanului este deja infestata,va datzi seama ce inseamna asta!

Julie,tu cum esti ca vad ca n-ai mai sscris de ceva timp?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mecriss04 spune:

Foarte trist. O singura planeta avem si ne batem joc de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Mecriss, eu nu consider tragedia de la Fuskushima bataie de joc la adresa planetei, ci la adresa populatiei civile din zona. Ca doar nici cutremurul, nici tzunami nu au fost dorite de oameni. Insa sa ascunzi in mod deliberat cat de grava este situatia acolo, asta da bataie de joc!

Eu consider ca acolo inca nu s-a ajuns la apogeul tragediei umane! Mi-ar placea enorm sa stiu ca gresesc, insa nu stiu, sa stai pasiv, asa, cand stii ca poate iti expui copiii/viitorul la boli ingrozitoare, chiar si in procent infinitizimal...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


sper sa fie totul cu cat mai putine consecinte nefaste pt oameni si natura.. ma sperie.. un pic.. tacerea ultimelor zile..

numai bine Japoniei si oamenilor sai


Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


UPDATE Compania TEPCO, care exploateaza centrala, a anuntat ca s-a inselat in privinta nivelului radioactivitatii si ca acesta nu este de 10 milioane de ori mai mare decat normalul, asa cum a spus duminica dimineata.http://www.hotnews.ro/stiri-international-8444505-radioactivitate-10-milioane-ori-mai-ridicata-decat-normal-reactorul-2-fukushima.htm


.. cum adica "s-a inselat"???
ciudat..Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

M-am inscris sa-mi spun si eu opinia despre Japonia ca ma mananca limba de ceva vreme. Am citit ca Tepco a avut multe probleme in trecut, chiar accidente pe care nu le-a raportat. Asa ca nu as avea incredere in ceea ce spun ei. Apoi, am impresia ca japonezii sunt prea mandri ca sa admita ca au probleme si ma refer la guvernul japonez in special, care din anumite motive se joaca cu viata oamenilor. Se pare ca in cultura lor nu functioneaza "better safe than sorry". Oare sistemul lor juridic cum functioneaza? Poate cineva sa-i traga la reapsundere ca ascund informatii? Poate cineva sa dea TEPCO cel putin in judecata? Daca "better safe than sorry" nu functioneaza, poate ar trebui sa implementeze un sistem de "better safe than sued".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Si cei de la Greenpeace au anuntat ca nivelul radiatiilor este foarte mare si asta cu ceva vreme in urma dar nu i-a ascultat nimeni! Autoritatile japoneze au mizat pe faptul ca toata lumea ii considera oameni extrem de cinstiti si care nu pot ascunde lucruri , dar situatia care este pe cale sa scape de sub control demonspreaza cu totul altceva. Apa turnata peste reactoare nu a facut decat sa amplifice radioactivitatea din apa, deoarece apa aia a spalat reactoarele alea . a ajuns in panza freatica si de acolo in toata apa- inclusiv si cea de baut. Acum ca adevarul incepe sa iasa la lumina si autoritatile se vad obligate sa recunoasca ca au minimalizat pericolul, scuzele sunt cam inutile, deoarece populatia care a avut incredere in ei,v-a avea de suferit in viitor de la expurerea la radiatii.Trist , foarte trist !
Dumnezeu sa ne fereasca de primejdii de astea !

Mergi la inceput