Tragedie in Japonia - stiri si relatari de ACOLO

Tragedie in Japonia - stiri si relatari de ACOLO | Autor: Julie

Link direct la acest mesaj

Nu locuiesc in partea de Japonie afectata - desi cutremurul s-a simtit si aici - dar ce se intampla este destul de infricosator. Din fericire, exista sisteme de alerta in caz de tsunami/cutremur - daca n-ar fi fost, probabil ca numarul victimelor ar fi fost mult mai mare. Nord-estul tarii e zguduit in continuare de replici, nu e curent electric, gaz, exista niste pericole la niste reactoare nucleare, o gramada de oameni sunt evacuati ori nu se pot intoarce acasa de la serviciu - transportul public a fost suspendat in zona Tokyo... Dar macar oamenii sunt calmi si disciplinati. Ar fi fost o nenorocire mult mai mare daca acest cutremur plus tsunami s-ar fi produs in alta parte.
Of.
Julie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Julie, sper sa fie ok sotul tau (sau lucreaza la cu totul alta centrala?) Locuiesti in zona?

La cu totul alta centrala pe cealalata parte a Jp, slava Domnului. Dar stiu ce inseamna sa lucrezi in domeniu, cata responsabilitate ai pe cap, cum e sa locuiesti intr-un oras cu 5 reactoare etc etc. Si nu pot sa nu ma gandesc cu groaza la ce se intampla acum in Fukushima si la bietii oameni de acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

S-a recalculat magnitudinea cutremurului de vineri si tocmai s-a anuntat ca a fost de fapt 9,0 pe Richter.

In rest, sunt probleme, cum zicea si capcaunul, la reactorul 3 Fukushima, si se asteapta noutati din zona.

Ca tot intreba cineva, cel mai rau scenariu este sa se sparga miezul reactorului - atunci intr-adevar se poate vorbi de contaminare radioactiva. Deocamdata, din cate inteleg, nu exista asa ceva, sau cel putin in zona adiacenta celei evacuate, si nici nor radioactiv, dupa cum scrie prin presa romaneasca.

Deocamdata nivelul de alerta nu s-a ridicat la nivelul 4 - nivel la care s-a ajuns in cazul accidentului din 1999 din Tokai-mura, dar in cele mai rele scenarii cam pe acolo s-ar putea ajunge.

Ca am vazut ca exista voci care pomenesc tot mai des Cernobilul, va pot spune ca asa ceva nu se poate intampla aici, in primul rand ca reactorul de la Fukushima este de alta conceptie, in al doilea rand petru ca nu e un mamut cum a fost Cernobilul, deci nici macar o explozie de acea manitudine nu e posibila. In acest moment in pericol de iradiere etc sunt cei care lucreaza acolo la reactor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Declaratiile respective sunt facute acum cateva ore si omul ala a prezentat care ar fi cele mai negre posibilitati, pentru ca situatia acolo nu e inca sub control.
Nici nu prea e loc de dat dupa cires, din moment ce sunt straini cu contoarele GM in zona, care ar fi tipat imediat daca ar fi detectat ceva.

In fine, ma rog sa nu se intample nimic mai grav, ceea ce se intampla e suficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Julie, te rog sa ne tii la curent!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Rufus,la celalat subiect,am spus ca purtatorul de cuvint al guvernului japonez a confirmat stirea!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Cred ca nu vor recunoaste ca sant multe pers radiate
Ce popor, in fata dezastrului nu plang, nu urla au o demnitate



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelei_19
Singurul lucru pe care nu-l inteleg, este dupa cum spuneam mai sus vestile contradictorii pe care le auzim...

Singura cale de a spulbera orice indoiala este sa se bage un reporter in miezul reactorului sa vada cu ochii lui daca exista vreo bara cu uraniu topita. Voluntari?

Pana atunci, ne incredem in senzorii si aparatele de masura care impanzesc cu zecile de mii reactorul, si care este posibil sa se fi cam dereglat in urma zgaltiielilor cutremurului si mai ales exploziei, precum si in robotii care manevreaza barele reactorului, de asemeni posibil sa se fi cam bulversat zilele astea. De aici, din lipsa sau imprecizia datelor culese, vestile contradictorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michiyan spune:

Apel:
daca cunoasteti persoane din zona afectata, daca stiti ceva despre situatia lor, indiferent ce. Daca aveti adrese de e- mail , adrese domiciliu, numere de telefon ale cetatenilor romani din zona afectata , va rog frumos sa le comunicati ambasadei prin mail. Ambasada Romaniei in Japonia va face tot posibilul pentru a ajuta cetatenii romani afectati. Multi parinti sunt ingrijorati pentru ca nu au nici o veste.

P.S: catre admin, te rog frumos daca se poate sa trimiti acest mesaj membrilor din Japonia. Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_meltdown

Porniti de aici daca vreti sa stiti despre accidente la centrale nucleare si ce inseamna acle meltdown. Exista link-uri si catre ce se intampla acum la Fukushima, vezi

http://en.wikipedia.org/wiki/Fukushima_I_nuclear_accidents

In esenta, chiar daca se topeste miezul reactorului, atata vreme cat materialul radioactiv este retinut in cuva reactorului, inca e ok, ma rog, cat de ok se poate in asemenea situatie.

Da, s-a ridicat tot incidentul la nivelul 4 pe scara accidentelor nucleare, insa oamenii din jurul centralelor au fost evacuati din timp, pericolul adevarat de iradiere este pentru cei care lucreaza acum la reactor.

Persoanele despre care s-a anuntat ca au fost expuse - au fost scanati cu contoarele GM - se aflau la un spital din apropierea reactorului in momentul exploziei. Din cate inteleg, au fost pusi sa se spele bine - ca sa indeparteze particulele radioactive de pe corp si sa imbrace haine curate/necontaminate. Cam aceleasi masuri au fost luate si in 1999, in Tokai-mura - sotul meu a avut nenorocul sa fie acolo in momentul accidentului- cu exceptia ca atunci toate masurile au fost luate cu intarziere iar contaminarea a fost mult mai grava.

Pana acum, nivelul radiatiilor in zona nu au trecut de 1550 de microSV, si asta la un moment dat, nivel comparabil cu o radiografie pulmonara, un dus-intors Tokyo-New-York si, din cate am citit, un pic mai mic decat cel de la un CT scan.

Cat despre faptul ca ar fi scapari de material radioactiv - Cesiu, Iod, astea sunt speculatii. Daca ar fi adevarat, ar fi explodat stirile. Va imaginati cati ne-japonezi sunt prin preajma si monitorizeaza, suficient cat sa nu se mai poata ascunde nimic de data asta.

Deocamdata nu sunt evolutii in zona Fukushima, toata lumea spera sa se termine odata cu seria ghinioanelor.

Mergi la inceput