Cutremur in Japonia

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Doamne ajuta-le sa treaca cu bine peste aceasta nenorocire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ca si cum nu e deja prea de ajuns:
Nici nu s-a imprastiat bine norul exploziei de ieri de la reactorul nr. 1 ca www.reuters.com/article/2011/03/12/us-japan-quake-nuclear-cooling-idUSTRE72B3GI20110312" target="_blank">reactorul nr. 3 s-a suparat si el.

Incidentele astea vor repune serios pe tapet dezbaterea nucleara. Riscurile sunt, iata, foarte mari, chiar daca centralele nucleare sunt printre cele mai sigure instalatii de pe glob (datorita masurilor de protectie extrem de riguroase). Un recul al energeticii nucleare ar pune si mai multa presiune pe resursele de energie fosile, si asa pe cale de epuizare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Julie

Ca tot intreba cineva, cel mai rau scenariu este sa se sparga miezul reactorului - atunci intr-adevar se poate vorbi de contaminare radioactiva. Deocamdata, din cate inteleg, nu exista asa ceva, sau cel putin in zona adiacenta celei evacuate, si nici nor radioactiv, dupa cum scrie prin presa romaneasca.

julie dar ce spune presa japoneza?

ca am intzeles ca ar da-o dupa cires si ca d efapt situatzia e mult mai grava,miezul a inceput deja sa se topeasca!

Chiar si speciualistii rusi spun ca d efapot e exact ca la Cernobil!

Dama

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Pai eu va zic din media japoneza, nu din scenariile presei straine.

Acel meltdown despre care se vorbeste nu inseamna nici explozie, nici neaparat contaminare, atata vreme cat cuva, ca sa ma exprim asa, a reactorului, nu cedeaza.
Asta nu inseamna ca situatia nu e grava. In orice colt din lume un incident cat de mic la un reactor nuclear este considerat serios.

Cat despre rusi, ei judeca pe toti dupa cum procedeaza dansii, si nu-s singurii care sufera de boala propriului. CNN-ul si BBC-ul se intreaba plini de speranta cand vor izbucni molime, experti in IT isi dau cu parerea pe respectivele posturi despre fizica nucleara, iar cranici chinezi vor sa vada jafuri si razmerite.

Treaba presei ar trebui sa informeze, insa din pacate, in situatia de fata, singura presa care face treaba asta e cea japoneza. Restul prezinta ipoteze fara macar sa se informeze, ori informatiile vin cu intarziere, dupa epuizarea scenariilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Julie,acum la stiri,purtatorul d ecuvint al guvernului japonez a spus despre situatzia grava de la reactorul 3 si ca nu exculde posibilitatea exploziei si inceperea procesului de dezintegrarea a nucleului!Si la reactorul 3!!!!!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Julie, te rog sa ne tii la curent cu stirile de acolo. Presa romaneasca face numai speculatii ieftine si interpretari de senzatie pentru audienta si atat. E important sa avem stiri de la voi, de la sursa.

te pup si sper din suflet ca Japonia sa treaca cat mai repede peste aceasta drama. Cred ca toata lumea urmareste cu simpatie si incordare ce se intampla in tara soarelui rasare.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Julie

Pai eu va zic din media japoneza, nu din scenariile presei straine.

Chiar te rugam sa o faci si in continuare, Julie, ca, despre "profesionalismul" presei romanesti, numa' vesti bune avem...

Uite o mostra de comentariu privind dezastrul din Japonia: http://www.realitatea.net/astrolog-despre-seria-cutremurelor-in-aprilie-se-va-rupe-pisica-acum-e-doar-semnalul-de-alarma_812895.html
Si asta pe un site cica de stiri.

Mergi la inceput

Julie, fa un topic separat de unde sa ne trasmiti. OK?
(corespondeta din Japonia)

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Chiar acum e conferinta de presa, prim-ministrul a facut un sumar si a anuntat ca e probabil sa fie opriri de curent in zonele deservite de Tokyo/Tohoku Electric - ceea ce era de asteptat. In momentul asta seful de acolo isi cere scuze pentru acest inconvenient

Iar la Fukushima situatia e neschimbata, se chinuie aia sa raceasca reactorul, din cate inteleg sunt si pompieri americani in zona, banuiesc ca toata lumea se roaga sa nu explodeze si acolo ceva.

Mergi la inceput

Poze din Japonia - inainte si dupa!
http://www.abc.net.au/news/events/japan-quake-2011/beforeafter.htm

Mergi la inceput