Dezastre si sfaturi de protectie
Raspunsuri - Pagina 4
muffin spune:
Da domnle, capcaunul si iulianm au demonstrat ca stiu ce spun. Dar doar ei!!!!
Bine ca avem si oameni care se pricep si nu numai de aia care cauta scame pe rever. 
iulianm spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaby76 Mama, Doamne, da' nu toti suntem experti... Deja asta-i fizica pe paine si nu cred ca toata lumea pricepe ce vorbiti voi. |
Nu e deloc "fizica pe piine", e pur si simplu materia din manualul de fizica pentru clasa a XIIa.
Sabina spune:
depinde ce manual, ca in ala de la liceul de muzica nu scria :P
(si am suferit amarnic din cauza asta)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
monabella spune:
Poate ne explica cineva cum e cu banda aceea de izolat ferestre? Cum arata si de unde se cumpara? Asta ca sa le iau alor mei.
In rest eu pe 2 mai 1986 eram pe litoral. Pina acum n-am patit nimic, desi... nu se stie niciodata, nu?
gaby76 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui iulianm
Nu e deloc "fizica pe piine", e pur si simplu materia din manualul de fizica pentru clasa a XIIa. "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Eu am facut filologie... in clasa a XII a nu am vazut manualul de fizica in fata ochilor. E o chestie aiurea (cel putin acum asa mi se pare) dar nu am facut nici matematica si nici fizica in clasa a XII a.
cl spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui iulianm
Aveti patru prajituri radioactive: alfa, beta, gamma si neutron. Una o poti minca, una o poti arunca, una o poti tine-n palma, una o poti tine-n buzunar. Care-i care? "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Incerc eu, dar nu bag mana-n foc. Alfa o tin in mana, beta in buzunar, iar gama si neutronul le-as arunca, ca sunt la dieta
, ca ma macina rau de tot curiozitatea
capcaunul spune:
Oricum toata lumea mananca gamma intr-o veselie.
Nu demult romanii chiar se imbranceau la coada ca sa prinda un kil de surse gamma. ![]()
Pofta buna!
rall spune:
Mancam gamma pentru ca nu prea exista vreo diferenta - daca e in afara sau inauntrul corpului nostru, tinem alpha in palma pentru ca poate fi oprita de piele, tinem beta in buzunar deoarece hainele ne protejeaza si aruncam neutronul.
iulianm spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rall Mancam gamma pentru ca nu prea exista vreo diferenta - daca e in afara sau inauntrul corpului nostru, tinem alpha in palma pentru ca poate fi oprita de piele, tinem beta in buzunar deoarece hainele ne protejeaza si aruncam neutronul. |
Cam asa ceva. Daca luam in considerare expunerea/doza (respectiv reducerea la acestea), atunci le aruncam pe toate