Retentia de apa
Mananc normal, destul de putina sare, destul de putine alimente sarate, procesate, concentrate. Si se intampla de vreo doua luni doar. Nu am avut probleme deosebite pana acum. Sunt o persoana care e vesnic la dieta si totusi ma alimentez, nu ma infometez, nu iau pastile de slabit sau alte chestii. Si totusi, intr-o luna jumate m-am ingrasat 4 kg. Fara sa fac ceva care sa determine cresterea in greutate. Doar abaterile normale, cate o prajiturica din cand in cand care oricum se compenseaza cu alimentatia mea de zi cu zi. Mi-am facut analizele obisnuite de sange. In afara unui TGP putin crescut in rest toate sunt bune. Pana si colesterolul il am in limite normale.
De cateva zile ma gandesc ca asta ar fi cauza ingrasarii mele. Aseara am baut patru cani de ceai de soc in decurs de cateva ore. Daca m-am dus o data la baie ... Si la serviciu beau mult ceai verde si tot asa, parca se depune pe mine
Se poate face ceva pentru a impiedica retentia de apa?
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
Raspunsuri
ingridnen spune:
cu rinichii cum stai ?
La mine e invers, daca beau un pahar de apa ma duc la WC de 3 ori
Ingrid si Cristi 8 ani
ellinia spune:
Pai uite ca nu stiu cum stau cu rinichii ... nu i-am controlat niciodata. Avand in vedere ca nu am avut probleme pana acum.
Asa eram si eu inainte, mergeam foarte des la baie, ptr sotul meu era un chin sa mergem la drum lung cu masina, mereu opream pe la benzinarii .
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
Alinutza1979 spune:
Sport! Multa miscare!
In cazul unui metabolism greoi pe langa diete se recomanda si sportul!
Sportul si miscare face bine tuturor, nu numai oamenilor mai grasuti!
Eu am slabit 10 kg in 6 luni din alimentatie - NU DIETA si cu mai multa miscare!
Nu merg la sala insa las masina acasa --- in felul asta scutesc si banuti ca s-a scumpit benizina! Drumul de acasa pana la statie-servici si inapoi nu-i foarte lung dar decat deloc!
daca vreau sa merg undeva, distanta de 1-2 statii nu mai iau autobuzul si o iau la pas 15-20 min maxim ajung (pe vremuri oamenii mergeau km intregi pe jos si nu mureau)
Sambata sau duminica fac plimbari de 4-5 ore. (mers relaxat)
Pentru vara asta am in plan concedii la munte unde vom face drumetii!
n-ar fi rau daca ai putea macar 15-20 min / saptamana sa alergi undeva! Exercitiile cu marirea ritmului cardiac sunt foarte benefice ptr organism!
multa bafta!
Candy spune:
Eu am avut aceeasi problema cu retentia masiva de apa, insa nu pot manca nesarat si pace. Pe mine cel mai mult m-au ajutat sedintele de drenaj limfatic pe care le-am facut la un salon (1-2 pe saptamana, nu e indicat mai mult). Se aplica un fel de mansoane gonflabile, exact pe principiul tensiometrului, care se umfla, apasand pe ganglionii limfatici, avand rolul de a stimula circulatia limfatica.
Stiu ca si portocala si ananasul au rolul de a elimina apa din organism.
Blogul meu de calatorii - http://www.consiliervacante.ro