Va rog,ajutati-ma,indrumati-ma.
BUNA FETELOR! Sunt Doina si am 35 de ani.Din anul 2000 merg la consultatii si monitorizari la spitalul Giulesti.Dar am inpresia ca se trage mult de timp.Anul acesta in martie am fost operata de fibrom.Sotul meu sufera de azoospermie,iar la externare doc. mi-a spus sa revin peste 6 luni pentru inseminare artificiala cu sperma de la donor.Dar as vrea sa stiu daca exista si alte spitale in BUCURESTI care fac inseminare si cam cat costa aproximativ.Nu mai pot sa pierd timpul pe la Giulesti ca am cam intrat in criza de timp.Stiu ca si voi va doriti ca si mine un ingerasi in viata voastra dar eu am impresia ca anii trec si timpul se scurge degeaba pe langa mine.SPER SA RASARA SOARELE SI PESTE ACEST FORUM!! VA PUPACESC SI VA MULTUMESC ANTICIPAT! DOINA
Raspunsuri
Corina G spune:
Buna Doina, imi pare rau de situatia voastra si imi pare rau ca nu am nici un raspuns la intrebarile tale. Doar m-am gindit ca poate asta te-ar interesa: http://www.infertile.com/inthenew/sci/teseabst.htm. Mai poti gasi o gramda de website-uri cu info daca faci o cautare pe google.com. MICROSURGICAL (TESE) TESTICULAR SPERM EXTRACTION este o procedura care nu am idee daca se face in Romania, dar am citit de multe cazuri de succes care au reusit sa faca copii asa. Poate nici nu ai nevoie de donor, la asta ma gindeam.
Mult, mult noroc.
karula spune:
Copilule,
La Medsana se face punctie testiculara pt cazurile de azoospermie, dar urmeaza apoi fertilizare in vitro cu ICSI (injectie intracitoplasmatica cu sperma). Interventia suna mai rau decat este de fapt. Nu sunt riscuri. Daca te intereseaza, iti mai dau detalii.
anemona spune:
Copilutzu, as vrea sa-ti dau o informatie care sper sa-ti fie utila. Chiar in cazul azoospermiei puteti avea copilul vostru prin fertilizare in vitro la clinica Medsana din Bucuresti. Se face punctie testiculara sotului, care este o procedura simpla, dureaza cca 10 min si se face cu anestezie generala, nu e deloc traumatizanta. Se recolteaza de acolo spermatocite si se folosesc in fecundare prin procedura ICSI (injectie intracitoplasmica cu sperma in ovul). Despre fertilizare in vitro afli mai multe la subiectul FIV de aici.
Evident ca si inseminari cu sperma de donator se fac la Medsana, pretul e 400 euro si sperma e adusa din strainatate, pare-se din Grecia.
Bafta multa!
Corina G spune:
Raluca si Anemona, multumesc, asta este exact ce spuneam si eu. Ce bine ca ati stiut voi unde se face exact. Bravo!!! Ce bine ca se face in Rom.
Copiluzule, merita o incercare ca sa aveti copilasul vostru!! Depinde si de sotul tau daca vrea sa treaca prin toate procedurile, dar cum spun si fetele, doar suna mai rau decit este defapt.
copilutzu spune:
Am sa incerc sa il conving pe "baiatul" meu sa mergem la Medsana si poate il lamureste cineva de acolo ca nu este chiar asa de grea punctia testiculara.Este foarte traumatizat pentru ca i-sa facut la spit.Parhon biopsie testiculara numai cu anestezie locala.Poate ca daca aude ca este vorba de anestezie generala va accepta.Daca nu reusesc sa-l conving voi face inseminare cu sperma de la donor.Multumesc mult, mult de tot!Mi-ti dat mari sperante! Pupacini!!si Pupici!
anemona spune:
Coilutzu, cred ca am de adus o mica modificare la ce am scris mai sus in legatura cu inseminarile la Medsana. Acum s-au facut 500 euro si se pare ca nu fac decat cu sperma cuplului, deci nu cu sperma de la donator. Sperma din banca se foloseste doar pt FIV daca e necesar/ solicitat.
gabid spune:
Copilutzu,spune-i sotiorului tau ca pt un bb merita sa faca si el un sacrificiu...nu numai noi...
Un FIV inseamna pt noi tratament destul de greu,anestezie,punctie,embriotransfer...toate sunt dureroase...nu merita sa faca si el o punctie?
Gabi si Simonica de 2 anisori .
copilutzu spune:
Buna!
Pana la urma ne-am hotarat sa fac fertilizare in vitro,(cu punctie cu tot)dar din ianuarie pentru ca nu am inca totii banii.
va mutumesc inca o data si ma bucur pentu voi,va tin pumnii si
Dumnezeu sa va ajute!!
Doina