FIV Europa(42)
Raspunsuri - Pagina 19
brunadria spune:
fetele!
azi au ramas in cursa 6 embrionasi!
ma rog sa reziste , mergem pe blasto!
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."
aadina spune:
Eu ar fi trebuit sa incep luna asta inhibarea.Dar, am amanat o luna,e o perioada foarte aglomerata la scoala(sunt profesoara), iar sotul meu nu a vrut sa fac acum. Astept sa se apropie sfarsitul de an scolar, si sper ca la inceputul lui iunie sa am punctia. Analizele le-am repetat luna asta si cei de la Viena au zis ca sunt foarte bune, in schimb am facut o ecografie in ziua 3 a cm si nu aveam decat vreo 3-4 foliculi. Cred ca rezerva mea ovariana e pe sfarsite.
balanta_tm spune:
aadina, ti-ai mai numarat si in alte luni foliculii antrali in Z3? Daca da, tot cam atatia ai avut? Sau luna asta o fi fost o luna mai slaba?
aadina spune:
Cand am facut inseminarile, imi numara foliculii antrali in Z3. Aveam mereu mai multi, peste 10, unii dintre ei mai marisori (2-3) , iar restul mici, pe care nici nu-i masurau, dar existau. De prin toamna incepand, am observat ca sunt din ce in ce mai putini. Ce-i drept, ultima eco am facut-o la mine in oras, unde nu prea sunt ecografe performante, poate erau si nu i-a vazut doctorita.
balanta_tm spune:
eu cred ca fie dr/eco nu a detectat toti foliculii, fie ai prins o luna mai slaba. Mi-e greu sa cred ca ai atatia de putini luna de luna.
Nu mai stiu, AMHul l-ai facut?
aadina spune:
Nu l-am facut niciodata. Pe doctorita care mi-a facut eco, am intrebat-o daca sa-l fac, si nu prea mi-a raspuns. A zis sa ma sfatuiesc cu cei de la viena. Clar nu am intrebat nici eu la Viena , daca sa-l fac,le-am scris doar cati erau , iar raspunsul a fost:"4 follicles at the beginning of the cycle is not bad...", exact asa mi-a raspuns Monica( nu mi-a raspuns Ana). Poate nu a vazut doctorita foliculii mici, sau poate e cum spui tu, o luna mai proasta. Sa speram ca luna mai va fi o luna buna
balanta_tm spune:
Oricum, si AMHul asta variaza de la o luna la alta, asa ca nu e neparat o referinta de incredere.
Eu mi l-am facut fiindca aveam un FSH nu chiar mare, dar un Estradiol dubios de mare pt Z2-3, plus ca ma bazez doar pe un ovar.
DHEA mai iei pana incepi inhibarea sau il vei lua si pe perioada tratamentului?
O histeroscopie de diagnostic ai facut? Ti-au recomandat cei de la Wunsch?
aadina spune:
Histeroscopie nu am facut niciodata. DHEA iau in continuare, cate 2 pe zi, asa mi-a zis