Viata in Germania - cap.67

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Panseluta,ne vedem si noi la o cafea sau o plimbare?Tocmai ne-am intors de pe drumuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Citat:
citat din mesajul lui matilda33

Multumesc pentru raspuns Miriluta, Ceska, dar ... se pare ca totusi nu vom primi nimic pentru copii caci nu platim aici nici un fel de taxa/impozit, sotul lucreaza la firma lui cu sediul in Ro.
Intre timp am mai cautat in imprejurimi, mai sunt si alte gradinite, bineinteles, insa cu program chiar mai scurt decat cea din satul asta.
Ceska, stam aproape de Memmingen, poate cunosti mai bine zona si putem sa ne intalnim vreodata!
mami de gemeni!!!

Matilda,
daca aveti codul postal de memmingen 87700 atunci ne despart din pacate 195km........ mai greu sa ne intalnim dar nu imposibil.....

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ubipus spune:

Este vre-o mamica activa pe forum si prin Koeln? Mi-ar placea sa cunosc pe cineva prin apropiere, suntem mutati din noiembrie aici si nu avem inca prieteni.

Duminica am avut botezul si a iesit perfect. Anisia nu a plans decat un pic cand o imbracam. Iar lumanarea a fost f frumoasa, am comandat pe net o lumare simpla, alba si, cu o poza de pe net am fost la o florarie si mi-au facut-o exact cum imi doream.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Buna fetelor! De ceva timp ne gandim si noi serios sa emigram in Germania,toate bune si frumoase dar parca cu cat se apropie mai mult ziua plecarii cu atat si teama de necunoscut este mai mare.Nu vom pleca cu contracte de munca( pentru ca limba este, inca un impediment cel putin in meseria mea)dar vrem sa ne inregistram ca einzelkaufman insa totul pare atat de complicat.Avem trei copii,cel mare termina clasa a treia si sincer imi fac griji in privinta scolii.Daca nu va rapesc prea mult din timp as vrea sa va intreb cate ceva despre viata in germania cu bune si rele.
In privinta chiriilor,ma intereseaza daca am putea gasi usor o locuinta(poate fi si la tara)mobilata(macar bucataria) si cam ce preturi sunt la chirii.
Baiatul cel mare va merge la scoala dar cel mijlociu va trebui inscris la gradinita si aici nu stiu daca gradinitele se platesc.
Am citit despre kindergeld dar nu stiu daca vom primi pana cand nu platim taxe la stat(cat este pentru fiecare copil?).
Inca ceva important sunt asigurarile de sanatate care nu stiu cum se platesc(suma fixa,in functie de venituri,lunar trimestrial,care sunt mai avantajoase).Cele care ati plecat v-ati acomodat greu? Copiilor le-a fost usor? Sper ca nu v-am plictisit cu intrebarile dar sunt atatea lucruri de care trebuie sa tii cont inainte de a lua decizia finala.

Mergi la inceput

O sa iti scriu eu ceea ce stiu,nu am raspuns la toate intrebarile tale...

Kindergeld vor primi copiii dupa ce sunteti inregistrati ca locuiti in Germania,asta e dupa ceea ce veti avea un contract de inchiriere pe o casa...Primii doi copii primesc 184€ fiecare si al treilea 190€.Asta pana la 18 ani...

In ceea ce priveste casa,va trebui ca macar cineva sa fie angajat undeva pentru a o primi,nu stiu ce alte variante ar fi...Nu stiu ce inseamna sa te inregistrezi ca einzelkaufman,nu ma pronunt,oricum,va trebui sa aveti un salariu ca sa puteti inchiria casa si de asemenea ca sa aveti o asigurare...E greu cu asigurarea privata si costa si foarte mult,dar nu stiu daca o puteti obtine daca nu aveti nici un venit...Daca unul din voi lucreaza,va fi automat asigurat la stat,iar restul familiei va putea fi asigurata prin cel care lucreaza,fara a plati nimic in plus...

Atentie.NU este indicat sa stati fara asigurare,costurile de sanatate sunt foarte mari....Trebuie sa aveti un plan clar in sensul asta...

O locuinta se poate gasi foarte usor,insa trebuie sa aveti venituri,iar chiria depinde foarte mult de o gramada de factori,poate fi de la 3-400 de euro pana la 6-700,asta m refer la un strict necesar....Exista multe apartamente sau case cu bucataria mobilata si utilata,ramane doar sa cautati una in conditiile astea...Am inteles bine,vreti sa veniti cu totii si sa rezolvati pe moment toate astea?Nu stiu ce sa zic acum,eu nu as recomanda...Ar trebui sa vina sotul,sa se angajeze,si dupa ce gaseste o casa,sa mergeti si voi,asta e opinia mea...

Curaj,toate se rezolva incet incet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Kiki, ca sa iti raspundem cit de cit la subiect, ar fii bine sa ne spui in ce zona va mutati si ce meserie / pregatire aveti. E f greu de dat raspunsuri pausale, germanii iubesc sa faca dreptate tuturor, drept care legile sunt o incilceala de exceptii.

Chiria difera enorm intre un oras mare ca München si un satuc in estul Germaniei.

Asigurarea medicala, mai ales ca aveti copii, e f importanta. Pt cei angajati e un procent din salariu. Nu stiu cit costa pt cei care sii deschid firma proprie.

In afara ultimului an de gradinita, se plateste. Suma depinde iarasi de unde locuiti ( de la sub 100 de euro pana la peste 400). In unele orase e f greu sa primesti loc (tocmai s-au incheiat acordarea de locuri pt anul scolar urmator, care aici incepe de obicei pe la mijlocul lui august - sfirsitul lui septembrie), in altele gasesti usor. Exista si alte alterntive la gradinita, costa insa mai mult.

Cit de bine cunoasteti limba germana? Aveti cunostinte aici, cum v-ati gindit sa va descurcati primele luni pina veti cistiga bani suficienti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

neatza si o .

kiki, in primul rand bine ai venit pe aici si mult succes.
E greu sa-ti stabilesti niste costuri inainte de a spune in ce regiune vrei sa ajungi. Chiar si chestia cu gradinitele e diferita de la land la land. Noi ne-am mutat aici in mijlocul anului si am primit 2 locuri, asa ca nu e batut in cuie cand si daca primesti loc. De chirie nu mai zic, cu 600€ in München nu primesti decat o garsoniera cine stie unde. Ma alatur fetelor care iti recomanda sa gasiti macar pt unul din voi un servici. E.K. cum vreti voi e bun, dar mai departe? Ce vreti sa faceti cu asta? Ce meserii aveti? Limba e f importanta, copiii o sa se acomodeze incet incet si o sa invete si limba.
Numai bine si weekend placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo fetelor

iau si eu o cafea de la tinatache

Kiki, nu mai repet ce au spus fetele, doar sa mai adaug ca e foarte important sa aveti un contract de lucru, tu sau sotul. si macar unul din voi sa stie limba satisfacator.
la inchirierea unui apartament poti intampina probleme daca nu ai contract de lucru. proprietarul te poate intreba din ce platesti chiria....iar ca sa vii aici, cu traista in spate si sa cauti, e destul de dificil.

nu e dificil, se poate, dar cu rabdare si peseverenta vei reusi. iar noi suntem prin zona sa iti raspundem al intrebari.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Invingatorii nu renunta, iar cei ce renunta nu ajung invingatori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Loredana71

Panseluta,ne vedem si noi la o cafea sau o plimbare?Tocmai ne-am intors de pe drumuri!

Loredana, nu te-am uitat. Am fost cu bebe pe la div.doctori, ieri a facut a doua vaccinare si de aseara o tine numa in febra, schlechte Laune si plans cat cuprinde. Sper sa ii mai scada febra totusi, nu stiu cam cat poate dura o faza ca asta, poate imi spuneti voi. A avut azi noapte si 39,7, acum a ajuns pe la 39, 38.7, 38.4...I-am dat paracetamol supozitoare si sper sa fie bine.

Ne auzi saptamana viitoare? Daca iti activezi PMul iti dau Nr meu de mobil, asa ar fi mai usor.
WND placut tuturor

Mergi la inceput

Ohhh,imi pare rau ca nu se simte bine bebe...Am avut si noi febre de vreo 2 ori,o data a tinut vreo 3 zile,avea rosu in gat si a avut 40 de grade...Trebuie sa vezi daca paracetamolul mai are efect,masoara-i temperatura la 15 min dupa ce i-l pui si apoi la 30 de min sa vezi daca intr-adevar i-o scade...Daca nu scade,ia nurofen,la noi acum cu nurofen functioneaza (adica ibuprofen de fapt)...N-ai ce sa faci,decat sa mai astepti...pui mitittel...
Nu stiam ca trebuie sa activez mesageria,ma uit imediat...Cand poti tu,doar nu arde,principalul sa fie bebe bine!Multa sanatate!

Mergi la inceput