Sezatoarea canadiana (211)
Raspunsuri - Pagina 17
Podeanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mimitete iselin, LMA mamei si multa sanatate. Numele meu e in semnatura fiecarui mesaj, nu e secret. Oana, eu vin la teatru pe 15 aprilie. pitilache, fac bine, nu mai plec in Japonia cica sa nu ma iradiez. AnaStroe, iar scrii cu litere mici, ca sensul tot nu mi-a fost deslusit. Asta a fost o conspiratie sa ma trimiteti pe mine la optometrist si m-am captusit cu ochelari de citit, arat ca tovarasa profesoara. Fii-mea a zis ca imi da un aer intelectual, am preferat sa nu intreb cit de intelectual aratam inainte... Cine imi spune si mie cum se face pomana de 40 de zile ca vreau sa-i fac socrului meu si eu nu prea sint dusa pe la biserica. Pot sa cumpar coliva/colaci si sa o impart la servici/prieteni? Trebuie musai dusa la biserica (I know, stupid question dar incercarea moarte nu are) si daca da cind (nu rideti ca eu chiar nu stiu). simi, tu ce parere ai de tooth implant? Merita facut? ca lista de potential side effects e lunga...si pretul pe masura... O zi buna, Mihaela "Never argue with idiots cause they'll drag you down to their level and beat you with experience." |
Mihaela, in primul rind nu stiu daca poti cumpara coliva.Eu una nu am auzit ca cineva ar vinde. Este ff usor de facut, iti dau reteta mea daca te intereseaza, seara fierbi griul la foc mic fara multa supraveghere si a doua zi de dimineata efectiv amesteci toate ingredientele si o pui frumusel pe platou. Am reteta delicioasa, doar zi-mi daca ai nevoie.
la mine in Rive Sud popa are slujbe numai duminica dimineata,s-ar putea in Montreal in functie de biserica aleasa sa tina slujbe si simbata.In afara de coliva ai nevoie si de vin ptr popa si impartit, si colacei. Poti adauga si mincare.In Ro eu faceam pachetele de post sau nu , aici cind am facut am fost sfatuita sa pregatesc ptr lumea din biserica. asa ca am facut vinete, icre, placinta mere, si am luat bagheta proaspata.Le-am taiat si pregatit la iesirea din biserica. Iti pot declara ca a fost pomana cea mai primita. la sf slujbei cind lumea e deja infometata pomana e binevenita. Poti lua mai mult vin si pui si vin in pahare. mai poti lua fructe, sucuri ptr copii.
Iei de la biserica un pomelnic (o hirtiuta ) pe care scrii numele socrului si al altora pe care vrei sa-i pomeneasca la slujba mortilor.Iei si ceva luminari, una o infigi in coliva, una in colacei si alta o dai la popa impreuna cu pomelnicul (si ceva bani 10-20$)
Slujba incepe pe la 9-9.30 si (la mine) se termina in jur de 13.00.
Se zice ca pomana nu este primita daca nu o duci la biserica s-o sfintesti. Adicatelea nu merge s-o tii tu acasa si sa-i faci cruce.
Aici as fi scris cu litere mici.....intr-una din pomenile facute de mine am asteptat popa acasa sa sfinteasca tot ce pregatisem dar nu a mai ajuns ca s-a imbatat la o inmormintare.Lumea invitata acasa la pomana era lihnita de foame, asa ca am zis eu tatal nostru , am facut cruce si am pus lumea la masa.
mai intreaba-ma daca mai ai nevoie de ceva lamuriri.
Podeanu spune:
Tot eu cu o intrebare. Ce cafea va place, ce cafea folositi?Noi cumparam Van Houte de la Costco care s-a scumpit peste weekend (ca multe altele ) si am schimbat-o cu punga mare de Starbucks tot de la Costco. Insa nu-mi place la gust- recunosc ca o beau neagra.
Deci ce beti voi?
mimitete spune:
Dana, merci mult de informatii, foarte pertinente. Are sigur coliva la Bourrete si la mai toate magazinele romanesti, la fel si colaci. Deci daca pun mincare la pomana trebuie sa fie de post pt ca sintem in postul Pastelui? Simonna, unde esti cu ardeii umpluti?
simi spune:
Dana noi bem Lavazza rosie, o luam de la Adonis. S. isi face espresso cu ea, iar eu mi-o fierb in ibric. Ne place mult!
Mimitete nu stiu ce anume sa-ti spun despre implant? Nu stiu nimic despre side effects, de exemplu. Despre preturi, stiu
Dumnezeu sa-l odihneasca pe socrul tau!
Exclusive si eu sint mare fan kefir, il fac cu praf luat de la Teva, dar nu stiam nimic despre kefir-ul de apa. Merci, Delia!
Luni am pus la posta declaratiile de impozit si ieri ce gasesc in cutia postala? Un recu de garda pentru copil. Au omis sa-l trimita acum o luna, iar eu am uitat complet Trebuie sa facem rectificari, sa modificam declaratia, tot o distractie!
Ma duc la lectii ca iar ne-apuca miezul noptii! Cred ca aerul asta de primavara nu-i prea benefic la concentrarea copilului. Am inceput sa-i dau Omega3 ca nu se mai poa'
columbiana spune:
Mihaela promit sa nu mai scriu cu litere mici!
Citesc ce scrie Dana despre pomana, in St-Laurent se face altfel, doar simbata, se duce dimineata ce vrei tu, se pune pe masa, cu o luminare in mijloc, pomelnicul citit de preot si la sfirsit lumea imparte bunatatile aduse (vii cu ale tale pleci cu altele:((
am vazut de toate la biserica, de la sarmale si vinete la prajituri, salate de fructe, cafea sucuri...;am mai vazut si pachetele facute cu cani si o lingurita fiecare de ex care s-au impartit oamenilor...
Cel mai bine ar fi sa dai un telefon la biserica unde vrei sa duci pomana, sa-l intrebi pe preot orarul si detalii. Coliva se face si la Transilvania, la comanda.
Dana, eu beam VH inainte amestecata cu alta de la costco (intr-o cutie aurie, imi scapa numele)m, acum de zici ca s-a scumpit, hm...mai astept si eu sa vad ce spun fetele.
Simi, eu din cauza asta obisnuiesc sa las impozitele pentru debut de aprilie, tot vin astia cu corecturi la rectificari (nu mai zic ca tocmai de la job de la mine am primit un T4 gresit initial , saracii nu se pricep la impozite:))) .
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
oanagabriela spune:
Mihaela, ma bucur ca ne vedem la teatru. Eu am fost deja la sala Gesu, am vazut-o pe Olga Tudorache acum niste ani buni.
Sa porti ochelarii sanatoasa, sint siguar ca ti-ai luat niste rame elegante. Mie chiar imi plac femeile cu ochelari frumosi(nu neaparat pentru ca eu port)...
Legat de parastas, Dana ti-a da toate informatiile. In general se face dupa slujba de duminica, dar la unele biserici se face si simbata. Trebuie sa suni si sa te interesezi. Soacra mea cind face parastas pe linga coliva face citeva pachete pe care le impartim la biserica.
Dana, noi tot cafea Lavazza folosim de multi ani. Am incercat si aletele dar nu ne-au placut.
Legat de nutritie, eu am inlocuit carnea cu tofu in proportie de 60 - 70 %. In rest mai maninc pui si peste. Friptura de vaca sau porc mincam rar...Luam legume biologice (de la Loblows), in speranta ca nu sint toti escroci si vara din piata Jean Talon (macar sint proaspete). Gatim doar cu ulei de masline iar la prajit folosim ulei din simburi de strugure. Luam sare de mare, zahar biologic brun...Acum vom adauga quinoa . Mincam ciocolata neagra...si bem vin rosu Sa vedem daca ajungem la 100 ani
pitilache spune:
Mimitete condoleante pentru socru. Imi pare rau de pierderea voastra. Si eu zic ca si Oana ca cel mai bine este sa iei legatura cu preotul unde vrei sa faci pomana si el iti va da detalii despre cum se organizeaza. Daca ai nevoie, eu am tel. preotului Vasiliu de la biserica Sf. Nicolae de langa Atwater.
Si sa porti sanatoasa ochelarii! Cum iti spuneam si la intalnire, cred ca si eu ar trebui sa fac un control pentru ca imi dau seama ca la cititul de aproape am inceput sa am probleme...
Dana eu folosesc capsulele de cafea de la Tassimo si pe langa asta mai am tot Lavazza din care mai fac din cand in cand la ibric.
Va urmaresc si eu cu interes discutiile cu manacatul sanatos si incerc sa aplic ce ni se potriveste. Quinoa folosim si noi de ceva timp, mai ales la mancarea cu praz dar si ardeii umpluti ai Simonnei suna tare bine!
iselin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mimitete iselin, LMA mamei si multa sanatate. Numele meu e in semnatura fiecarui mesaj, nu e secret. .... AnaStroe, iar scrii cu litere mici, ca sensul tot nu mi-a fost deslusit. Asta a fost o conspiratie sa ma trimiteti pe mine la optometrist si m-am captusit cu ochelari de citit, arat ca tovarasa profesoara. Fii-mea a zis ca imi da un aer intelectual, am preferat sa nu intreb cit de intelectual aratam inainte... ... simi, tu ce parere ai de tooth implant? Merita facut? ca lista de potential side effects e lunga...si pretul pe masura... O zi buna, Mihaela "Never argue with idiots cause they'll drag you down to their level and beat you with experience." |
Ce ... aiurita sunt!
Am un dar de a incurca persoanele pe forum
Dupa cum ziceam, Mihaela, nu o sa-ti mai zic Mimi. Nu e urat nici Mimi, dar daca nu e al tau...
Si eu sunt ochelarista, si dupa ce am suferit vreun an dupa ce am in ceput sa-i port, brusc, am devenit...intelectuala si mandra de ochelarii mei.
Sa-i porti sanatoasa si sa vezi toate furnicile de acum incolo!
Pentru parastas ti-au raspuns fetele exact cum trebuie. Eu am facut mai spre nord, la manastire la Wentworth.
In alta ordine de idei: eu nu stiam ca exista reactii adverse pentru implanturile dentare.
vad ca nici Simi
iselin spune:
Delia, multumesc pentru site, dar si pentru restul informatiilor, sunt pretioase. Nici eu nu stiam de cultura de kefir de apa, iar pe pagina data de tine am vazut ca zicea de Campulung.
Eu nu stiam, dar orice e posibil, au muntencele secretele lor pastrate cu grija
Tu cum mananci algele? In ce combinatie?
Imi pare rau pentru gastrita piticului, presupun ca ati trecut pe regim alimentar.
Si noi faceam destul de des pana pe la 6 ani, acum s-au rarit si nici nu-mi mai este frica de ele ca inainte. Mai grav era cand o luam si noi de la copil, durerile de burta erau incredibil de puternice, ne si intrebam cum rezista ea mititica?
iselin spune:
Citat: citat din mesajul lui Podeanu
Aici as fi scris cu litere mici.....intr-una din pomenile facute de mine am asteptat popa acasa sa sfinteasca tot ce pregatisem dar nu a mai ajuns ca s-a imbatat la o inmormintare.Lumea invitata acasa la pomana era lihnita de foame, asa ca am zis eu tatal nostru , am facut cruce si am pus lumea la masa.
mai intreaba-ma daca mai ai nevoie de ceva lamuriri.
Born to shop, forced to work.
Daca ai avut concurenta in ziua parastasului...