Prietene la bine si la greu - 111

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grigore_tina spune:

Buna seara,
Ma bucur ca v-ati distrat ieri.
Ancutza nu urmaresc State.Pur si simplu asa mi-a venit in minte din cauza lu' Geo.Toata ziua cere sa ii povestim Bambi(are o carte pe care a rupt-o deja cu Bambi).
Dankutza Geo e cam inalt.Acum 2 saptamani avea 82.5 cm.Nu te pot ajuta dar tu raporteaza-te la cm cu care s-a nascut Pinky.
Am pus cateva poze cu Geo.
Acum va invit la sfintisori cu si fara zeama

sarcina usoara Smara ,Licurici,Ionela,Many!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigore_tina spune:

Angi si Geo mai are papa nedigerat in scutec.
Meniul de ieri
dimineata: piersica + mar + o lg.cereale, o felie de cascaval
13.00: ciorba dulce de perisoare din piept de pui
16.00: fasolica verde(pastai)cu suc de rosii,ceapa,oregano si piept de pui
18.30: cereale
Meniul de azi:
dimineata: 2 mere+2 biscuiti
13.00:ciorba dulce de legume cu taitei(ceapa,dovleac,morcov,mazare,rosii,ardei,telina frunze)
16.00:peste(fitofag) la cuptor(cu oregano si busuioc) cu orez cu legume(morcov,rosii,ceapa,ardei).
18.00: iaurt.
Andre referitor la ce papa bebeii;
-cascaval Hochland natur/la dorna clasic
-iaurt si lapte uht Muller 3.5%
-branzica de casa Covalact/stelute de branza si branza grasa Lacteea
-unt Meglle(nemtesc) sau unul Butter
-cereale milupa bio
-peste din Auchan,curcan din Selgros si carne de pui/vita de la macelaria de langa mine care e sigura(sau cel putin asa cred eu).

sarcina usoara Smara ,Licurici,Ionela,Many!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Mi se inchid ochii de oboseala, asa ca mai pot sa zic doar atat:

dankutzule, nu l-am masurat pe Timi ca nu am cu ce. Tot am zis ca imi cumpar si eu un metru din ala de croitorie, dar nu am mai reusit.


Laura-Andrea, desi am uitat sa te strig la catalog, chiar ma gandeam la tine zilele trecute.
Stiu ca nu e buna Cola. Inainte de sarcina (si tensiunea asta de kakao ce o am ) nu beam decat apa plata si ceai. Fooooarte rar, cand mergeam pe undeva in vizita, din politete, mai serveam cate un pahar de suc, si ala de obicei - neacidulat. Stiu ca au o groaza de porcarii in ele.
O sa-l intreb pe ginecolog daca imi poate recomanda ceva ceaiuri care sa imi ridice putin tensiunea. El mi-a spus ultima data sa beau "airian" (o bautura bulgareasca - iaurt cu apa si cu sare - habar nu am cum se scrie corect in romana )

In legatura cu laptele, eu tocmai pt asta am fost mustruluita: ca laptele UHT, datorita temperaturilor inalte isi pierde orice vitamine (nu si le pastreaza!) si tot ce are bun este distrus. Ca de aia are el termen de valabilitate si 1 an sau 2... ca e apa chioara de fapt.
Habar nu am ce sa fac. Tu zici ca vrei sa treci de la LV la cel UHT? De ce? NU e mai bun cel de vaca - direct de la sursa, fiert bine?
Ioi, deci m-am zapacit complet acum...

Ma duc sa ma culc, si maine mai citesc inca o data postarea ta, ca precis am inteles tot aiurea. Acum efectiv nu ma mai pot concentra deloc.


Noapte buna!





Mami de Timi nazdravan si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_san spune:

a, Dankutza, cred ca ar trebui, pe langa ce zicea Tina, sa te raportezi si la factorul genetic, adica mami+tati. Noi de exemplu, nu suntem foarte inalti, tocmai de aia si inaltimea Anei imi pare super ok.

Angi de bebe Ana Maria (03.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Citat:
citat din mesajul lui grigore_tina

[blue]Buna seara,
Ma bucur ca v-ati distrat ieri.
Ancutza nu urmaresc State.Pur si simplu asa mi-a venit in minte din cauza lu' Geo.Toata ziua cere sa ii povestim Bambi(are o carte pe care a rupt-o deja cu Bambi).



sper ca nu te-ai suparat ... nici eu nu urmaresc, dar mi-a ramas in minte de la un promo

imi place ca Geo sta la povesti, Sabina vrea sa dea paginile repede repede si se enerveaza daca incerc sa o opresc, sa-i mai arat o imagine ceva...mai incercam altadata

eu ma retrag la nani...noapte buna



Anca, mami de Sabina Ioana (03 nov 2009)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigore_tina spune:

Ancutza nu m-am suparat.
Si eu fug la nani.

sarcina usoara Smara ,Licurici,Ionela,Many!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_san spune:

Inainte sa trag si eu obloanele, o rugaminte pentru Tina, cand ai timp, poti sa mai pui link-ul cu jucarii mai ieftine? Il salvasem, dar deh, avem un nou iubitor de IT in casa.

Angi de bebe Ana Maria (03.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

ms,fetele ptr.raspunsuri!!!

monis si eu am pus asta pe seama imaturitatii sistemului digestiv...de data asta,m-a speriat nr.scaunelor si faptul ca erau cam toate alimentele ce le mancase inainte cu o zi si in ziua respectiva...

m-am temut sa nu faca vreo enterocolita (desi febra nu a facut)..anyway se pare ca a fost ceva pasager ,un mix de factori..acu ramane sa elucidez de la ce anume ni se trage...am un 'feeling' ,dar trebuie sa testez..

meniul zilei:
dimineata:paine cu unt si cascaval;un sfert de banana
pranz: ciorbita de legume+carne de vita
17 un fel de ghiveci de legume(morcov,ceapa,ardei,orez,piept curcan)
seara:fulgi de porumb + mar

Dankutza la bilantul de 1 si 3 luni ,David avea 80 cm..a mai crescut(imi dau seama pe haine) estimez undeva la 2-3 cm...la kg,nici noi nu stam grozav in jur de 10,dar avand in vedere de unde am pornit si ce mancacios e ..zic ca e bine...asa cum zic fetele,e bine sa tii cont si de punctul de pornire si factorul genetic..mie mi se pare k Pinky..

Ancutza e totala Sabi cum face ea lego!!! la filmuletul cu "escaladarea canapelei" mi-a stat inima in loc pret de o clipa..curajoasa minune ai tu ,mami!!!

atat de la mine..va doresc noapte buna si o zi faina maine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

neata si va invit la cafea

La noi a inceput cocosul Dragos,de cateva zile, sa cante in jur de 6.30-7 Eva doarme pana la 8 sau chiar mai mult

Si eu sunt intr-o mare pana de idei cand e vorba de mic dejun si cina.Pentru ca nu-mi mai accepta oul ( fiert,omleta,scrob) si nici branza,cascavalul,decat rar Dragos,posibilitatile mele sunt deodata foarte limitate.Usor necam intoarcem spre fructe dimineata si iaurt,cereale,gris seara (nu mai vor nici MBS,clatitute,papanasi f greu).
Meniul de ieri
10- cereale cu lapte ( 8 cereale+fructe Nestle- au fost premiera,au cam trecut testul)
14- ciorbita de vita; legume gratinate cu cascaval la cuptor( am strecurat un ou - au trebuit oricum unse cu mult iaurt ca sa le pape ok)
19- iaurt cu cereale


Dragos si Eva _30.11.2009


mucosii

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Meniul de ieri:

-2 oua de biblica (sau potarniche, ca le incurc . ALea de se gasesc la mega) + iaurt + branzica Prima data i-am pus un osor din ala in mana si a papat singura. I-a plcut la gust si faptul ca era alb cu galben.
-mancarica de mazare+morcov+cartof cu carnita de pui (nu prea e fan)
-drob (facut de mama) ficat+carnita+verdeata (pui mai mult + porc) Nu am vrut sa-i dau, dar m-a marait si am cedat pt ca mi-a spus si mama si bona ca nu prea a mancat. Motivul? Dintele nr 6, dupa ce am reusit eu sa zaresc in gurita, printre muscaturi, pumni si picioare. Aseara, parca plesnise. De aici si diaria (adica 2 scaune facute ieri dupa-amiaza - nu stiu ce a facut de dimineta si un pic de temperatura cu o seara inainte) Anavalit peste mine si a papat chiar o bucatica destul de buna. Chiar daca era si ceva procina pe acolo, macar era facut de mama.
-lapte cu cereale

Azi la pranz o sa pape un ficatel (mai exact un lob - sa zic o lingura) cu paste. Am cumparat de la dinodany.ro paste cu spanac+dovlecel. SUnt pt copii - picolino. MAi am de la ei si farfale si stelute. Pt dupa-amiaza o ciorbica de loboda.




Multumesc pt raspunsuri si mai astept si de la celalte mamici.
Ca factor genetic: mami 1.72cm, tati 1.84cm, deci ar trebui sa aibe peste 1.60cm ca adult.
am pornit de la 48 cm si am ajuns la 75, adica a luat 27cm. Am citit intr-o revista ca fetitele trebuie sa aibe minimum 78cm la 2 ani. Maxima nu o tin minte ca noi nu ajungem la maxima niciodata.




La sibieni, am gasit unt de casa. Costa 30 lei kg. Au bucati taiate deja. Undeva pe la 150-200g. Are gust bun. I-am luat si eu lui Pinky si i-a placut.

Mergi la inceput