Puiuti de Sept-Oct 2011 (17)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Elena , baga pe PM adresa ! Trimit ciucalata ! Am promis solemn!

Oana 11+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Seidana , asta e un subiect la care si eu am ramas fara raspuns...nici un contebil nu a stiut sa imi zica. Eu cred ca sunt 12 luni anterioare nasterii lui bb dar nu includ si luna in care el s-a nascut : adica eu nasc pe 25 sept ...perioada pt care mi se calculeaza indemnizatia e august 2011...sept 2010.

Oana 11+

deci in acest caz .. e mai bine sa iei maxim de prenatal inainte , sa creasca veniturile.. insa ne mai documentam..

14+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Citat:

Seidana , asta e un subiect la care si eu am ramas fara raspuns...nici un contebil nu a stiut sa imi zica. Eu cred ca sunt 12 luni anterioare nasterii lui bb dar nu includ si luna in care el s-a nascut : adica eu nasc pe 25 sept ...perioada pt care mi se calculeaza indemnizatia e august 2011...sept 2010.

Oana 11+

deci in acest caz .. e mai bine sa iei maxim de prenatal inainte , sa creasca veniturile.. insa ne mai documentam..

Da asa zic si eu ...dar nu am o confirmare oficiala...
Eu oricum iau maxim de CO prenatal inainte pentru ca la mine la munca e un stres cum rar intalnesti ...si abia astept sa scap de aici ...

Oana 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Art. 21. - (1) La stabilirea bazei de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile art. 3 din ordonanta de urgenta, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) si (6) din ordonanta de urgenta.
(2) Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (1).
(3) Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul cuvenit in luna respectiva.
(4) In situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) din ordonanta de urgenta, fara venituri aferente acestora, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei. Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12.
(5) Daca din calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului potrivit prevederilor alin. (2) rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.

Asta e din normele de aplicare

In OUG zice de 12 luni inaintea nasterii

9+
Bijuteriile mele

Mergi la inceput

Elena .. felicitari pt roz... Si pt ca bebelina e bine...

Oana eu ma gandeam sa vin la munca maxim posibil , daca ma simt bine.. insa in situatia in care indemnizatia nu cuprinde concediul.. se schimba foaia..

Eu sunt confuza.. amandoua variante mi-i se par logice, si in acelasi timp ciudate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Indemnizatia de concediu de maternitate este luata in calculul indemnizaziei pentru cresterea copilului

9+
Bijuteriile mele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ancaroro

Art. 21. - (1) La stabilirea bazei de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile art. 3 din ordonanta de urgenta, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) si (6) din ordonanta de urgenta.
(2) Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (1).
(3) Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul cuvenit in luna respectiva.
(4) In situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) din ordonanta de urgenta, fara venituri aferente acestora, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei. Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12.
(5) Daca din calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului potrivit prevederilor alin. (2) rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.

Asta e din normele de aplicare

In OUG zice de 12 luni inaintea nasterii

9+
Bijuteriile mele

Anca multumim.. .. am priceput deci nu e de f bine.. ..

So concediu prenatal din iulie (63 zile).. la mine DPN e 03.09 dupa ultimele confirmari ( am avut 28.08 -03.09 -05.09- 07.09 )..Aug +iul sunt 62 zile..
63 dupa nastere.. si restul indemnizatie..
Dar Doamne da sa fie bine si sanatos bebe, ca facem planuri si mai incolo

Mergi la inceput

Bai eu am inteles altceva..oare-s beata ???? Am inteles ca se ia in calcul si CO prenatal.Ceea ce e de bine, nu?

Oana 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefy13

Citat:
citat din mesajul lui alayna
Pe 25 martie voi face dublu test. Regret ENORM ca am acceptat.Chiar si sora mea ma intreabse DE CE am acceptat?

Alayna stai linistita , atat timp cat ai anticorpi nu mai faci citomegalovirus. Pacat ca nu ti-a dat rezultatul si la IgM, asa ar fi fost corect.
In legatura cu Dulbulu Test... nu ai de ce sa te stresezi. Eu tocmai l-am facut si nu sunt absolut deloc stresata. La mine rezultatul vine intr-o saptamana ca sangele si datele ecografice sunt trimise la un laborator specializat.
Nu ai de ce sa fii streasata. Ai sa vezi cand o sa faca dr masuratorile si bebe o sa faca tumbe, cu siguranta ai sa te linistesti.
Apropo ...tu il platesti? eu l-am platit 120 euro.
+ 12

Da si eu platesc 120 euro ,varianta dintre toate 3 .Eu il voi face pe 25 martie si deja am inceput sa gandesc negativ si sa-mi fuga imaginatia la mii de prostii.
Ginecologul mi-a spus sa vin dimineata ,deoarece imi va lua si sange si va trebui trimis ''fresh'' la laborator.Analizele vor veni in vreo 5-6 zile.
Cam cat timp au durut masuratorile la tine?Cum a fost? Placut,neplacut? Rapid?
Am emotii.....nu voi mai merge la nici un test ,nu ma ajuta cu nimic.

Elena2706, felictari pentru fetita si sa fie sanatoasa

10+

:)

Mergi la inceput

Citat:

Bai eu am inteles altceva..oare-s beata ???? Am inteles ca se ia in calcul si CO prenatal.Ceea ce e de bine, nu?

Oana 11+

Se ia prenatalul dar nu si postnatalul.. deci in loc de 4 luni venituri mai mari, avem numai 2 luni de vn mai mari

Mergi la inceput