Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 54 -
Raspunsuri - Pagina 19
mrnscmnc spune:
Salutare fetelor am intrat sa va citesc putin pana nu se trezeste micutul si face concert
.Sunt rupta, aseara am dormit prima data 5 ore dupa vreo 10 zile de nesomn, dar nu ma plang ca e frumos. E suficient sa-l iau in brate si sa-l pup si-mi trece tot.
. Papam la san de vreo 3 zile dar pana atunci in spital a fost crima si pedeapsa, poate o sa va povestesc altadata.
Floricica eu am facut anestezie generala, eram singura din postoperatorul ala cu generala si parerea mea e ca e mai bine, sau cel putin pt mine a fost bine.Am facut tensiune de frica si cu glaucomul meu si cu papirusul de diagnostice problematice anestezista nu s-a riscat.De la tensiune am dat putin in preeclampsie si nu a fost prea bine pt bebe pt ca a intrat in suferinta fetala si a stat cateva ore la oxigen.A facut icter imediat si mai ales pt ca am avut incompatibilitate de RH.A trebuit sa fac vaccinul pt ca el a luat grupa mea dar RH de la tatii si nu gaseam nicaieri sa cumpar si pretul era de 780 ron
.Am rezolvat pana la urma.
Floricica eu la anestezie generala nu am avut dureri insuportabile, am fost singura din postoperator care nu am avut nevoie de perfalgan, un calmant care se administreaza dupa.Am cerut pe la 2 noaptea sa-mi faca unul ca nu puteam dormii, desi am luat 5 sticlute am consumat doar 1.Celelelte fete erau terminate, se plangeau de dureri teribile.Si de ridicat din pat pt ele a fost greu, eu in schimb nu am avut probleme.Poate si pt ca organismul meu a fost mai rezistent, desi nu cred.Te avertizez ca la anestezie generala iti pun sonda pe viu si crede-ma nu e nimic mai dureros decat chestia aia, nici operatia dupa nu doare asa.In doaua zile de cand am ajuns acasa am dat jos toate kg din sarcina.Si sa stii ca eu Clexane am facut mereu la ora 21-21,15, iar doctorii au decis cu 2 zile inainte sa fac la 20, respectiv 19.Asa ca eu ultima doza am facut-o joi seara la ora 19, iar operatia vineri la 15.Mie m-i sau rupt membranele dar nu stiam si nu aveam nici simptome, asa ca nu stiu daca poti stii exact data nasterii. Poate te ajuta informatiile astea, si daca te pot ajuta cu ceva lasa mesaj aici ca citesc.
Va pup pe toate 
floaredemac spune:
Mrnscmnc, ma bucur din suflet ca sunteti bine acum si ca bebe suge cu pofta! Of, stiu cum e sa te chinui cu lapticul, stiu cum e sa nu dormi decat 2-3 ore pe noapte... asa m-am chinuit si eu prima data, plus ca am fost la limita depresiei, plangeam tot timpul fiindca bebele meu plangea de foame,,, aveam deja laptele intarit dar cu ajutorul unei asistente am reusit. Ma mulgea si ma masa cate un sfert de ora, imi curgeau lacrimile de durere si tremuram, ma tineam de pat, dar femeia aia m-a salvat de la mastita si i-am putut da lui bebe sa suga pana tarziu. Parca asa de repede uiti durerile astea cand il vezi pe bebe cum creste!!!
Eu cred ca la tine a fost cea mai buna varianta anestezia generala, e bine ca au decis asa. Mie mi-au pus sonda inainte de anestezie, dar nu m-a durut deloc, chiar am intrebat inainte si m-au asigurat ca nu o sa doara. Cred ca mi-au pus-o de-atunci fiindca a fost cezariana de urgenta, habar n-am. Durerile de dupa anestezie sunt mari, poate ca ai dreptate cu cea generala, ca nu ai chiar asa dureri dupa ea. Pe atunci suspectam o alergie la algocalmin si refuzam tot ce continea acea substanta activa, majoritatea adica. Apoi le-am zapacit de cap pe asistente sa se uite pe prospecte la tot ce imi dadeau, fiindca nu stiam daca sunt sau nu indicate la alaptare. Ma gandeam ca intr-o saptamana cat stau in spital imi intoxic bebelusul. Eh, altele nu aveau nicio treaba si copiii erau bine mersi, dar eu eram exagerata ca de obicei
.
Cat de cat stiu la ce sa ma astept acum, dar cum sarcina asta nu a fost deloc asemanatoare cu prima, ma astept ca nici nasterea sa nu fie.
Cum ai taietura, verticala sau orizontala? Medicul meu mi-a spus atunci ca ii pare rau ca am dureri asa mari, ca a preferat sa imi faca taietura orizontal fiindca e mai estetica, dar daca o facea vertical nu m-ar fi durut atat de tare. I-am multumit ca a facut-o de nici nu se vede din cel mai minuscul slip.![]()
La mine e invers cu tensiunea, o am mica mititica, 8-9 cu 5-6, sau 10 cu 5-6, rar 11. Numai la Albu cand am fost ultima data am avut-o 13 cu 8, dar a fost luata aiurea, imediat dupa ce am urcat scarile. Cand am fost pe masa de operatie am cerut mereu oxigen cand simteam ca ametesc, cred ca atunci imi scadea tensiunea. Iar dupa ce l-a scos pe bebe am acceptat somnul propus de anestezist, si m-am trezit cand ma mutau la reanimare.
M-am tot gandit la voi, cred ca ai avut toate evenimentele care pot aparea intr-o sarcina, nu stiu daca ai ratat ceva, zau! Dar ai fost puternica si le-ai depasit pe toate, la fel si bebe Vladut! Dupa toate cele, mai ai si glaucom si RH negativ... tu chiar ai vrut sa bifezi tot ce era posibil!

Iti trimisesem un PM inainte de a te interna, nu stiu daca l-ai primit.
Fetelor, iertati-ma ca m-am lungit si eu cu povestea mea, mi-a starnit Mrnscmnc amintirile.
5ab1na, d-na U raspunde dar cand reuseste. O singura adresa circula pe aici, nu cred ca mai este vreuna "publica". Eventual iti pot da si adresa d-nei asistente Viorica, sau ii poti trimite din nou d-nei U primul e-mail, daca a trecut mai mult timp de atunci. Eu asa am mai facut, mi-am cerut scuze ca insist dar sigur ca primind atat de multe e-mailul meu s-o fi ratacit sau poate chiar nu a fost primit. Am primit raspunsuri mereu. 
36+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
, obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
sabine spune:
Alla am hotarat sa fac aici pentru ca sunt convinsa ca e mai bine, sunt mai profesionisti, au mai multa experienta in spate si aici si stau.
Am fost cu inima cat un purice prima data cand m-am dus la ei.Stiam ca am fibroame, stiam ca ma asteapta o operatie si inafara de asta am o varsta plus mutatiile astea pacatoase.M-am operat laparoscopic ceea ce in romania ar fi fost imposibil(6 fibroame in perete si intraligamentare)....acolo m-ar fi operat clasic ca numai asa se poate (asa a spus dr S), iar in cabinet aici mi-au dat asigurarea ca se pot tine sub control mutatiile, ca asta nu este o problema ca mai mult de 15% din femei au aceasta problema, important este sa se stabileasca doza optima de medicament.Noi am vrut initial sa incercam un vitro, dar dr a zis ca la ceea ce am eu, problema nu este ca nu raman ci ca nu tin.Asa ca, inseminarea e pe primul loc nicidecum vitro.Asta am facut acum, stimularea am facut-o numai cu puregon de 600, 0,75 ml timp de 6 zile.Am inteles ca stimularea a fost f slaba tocmai din cauza fibroamelor avute, in rest nimic altceva, doar lovenoxul si folsanul.
Acum iau in continuare lovenox, folsan, progesteron si astept sa vad ce va fi.
Alla, eu cred ca tu trebuie sa faci ceva, sa incerci sa te linistesti, sa te pui la punct hormoal, poate nu ar strica nici ceva tratamete naturiste si, sa incepi cu forte noi dar numai la un medic in care sa ai incredere absoluta si sa sti ca e profesionist.Daca crezi ca te pot ajuta cu ceva legat de asta, sa nu eziti sa-mi spui.Noi suntem surori de suferinta asa ca te rog sa apelezi dc o sa ai nevoie.Daca te hotarasti sa incerci la astia sa sti ca o sa ai unde sa stai si tu si sotul tau.
Legat de blanita si toate alea chiar nu stiu ce sa spun legat de tratamente dar e clar ca hormonii au luat-o razna de tot.Medicii ce spun acum?Cum incearca sa te puna pe picioare sau...asteapta sa-si revina singur corpul?
charm1582 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui 5ab1na imi pare rau ti-a zis cumva doctorul ca va trebui sa folosesti clexane din mom in care ramai insarcinata? si esti sigura pe proteina aia s? probabil ai facut analiza la fundeni si esti sigura. ca eu una cu laboratoarele astea... eu i-am scris doamnei uscatescu dar nu mi-a raspuns...stiti cumva o alta adresa de e-mail decat cea pe care tot o fata draguta de pe forum mi-a dat-o? |
Doctorul mi-a zis ca o sa continuu tratamentul cu aspenter cand voi ramane insarcinata si voi vedea pe parcurs daca e nevoie de clexane(banuiesc ca voi mai repeta niste analize si atunci). Analizele le-am facut in Iasi, sper sa fie OK laboratorul la care am mers.
Si eu i-am scris doamnei dr. Uscatescu(adresa de email luata tot de aici de pe forum) si mi-a raspuns, mi-a zis ca e posibil sa nu fie nevoie de clexane pe timpul sarcinii, insa cel mai bine e sa merg la Bucuresti la o consultatie.
alla76 spune:
denisa, o sa incerc si metoda recomandata de tine. si de rezolv problema te pup toata. nu m-ar deranja tare de ar fi doar estetica problema, dar sunt cativa care chiar dor pe la tampla
5ab1na, urmeaza sa refac hormonalele, asta e pasul urmator.
TSH nu am mai facut din ziua 1 a ciclului cu FIV (12 nov), era 1,1
mrnscmnc
si pt BB
sabine
mereu ai fost o draguta. multumesc de oferta. dar daca reusim sa mai strangem cureaua pt inca o incercare, va fi la budapesta, pt ca inca este cam jumate pretul fata de austria. ne intindem cat ne tine plapuma.
Cat despre dereglarea asta 
doctorita de aici mi-a spus initial ca ne mai vedem dupa Pasti si cand am sunat-o sa-i spun ca nu apare menstra a zis ca ne vedem saptamana viitoare daca nu apare pana atunci menstra. zicea asta inainte sa imi apara primele picaturi (a ramas la stadiul de picaturi si astazi) marti o sun iar, vedem ce zice. SI cum ziceam...pasul urmator e sa ma vad cu un endocrinolog. Tu cand testezi?
sabine spune:
Pe data de patru, dar de data asta ma tin in frau.Cel putin o sa incerc.O sa ma bucur dc va fi sa fie, probabil o zi iar dupa aceea, voi trai cu spaima in suflet pana cand va fi aici, printre noi.Iluzii nu-mi mai fac ca mi-e frica.Tu sti ca am mai pierdut anul trecut gemeni...a fost horor plus sarcina din nov.
Nu stiu cat costa in Budapesta, dar aici este 2600 fiv si 3000 icsi.
Vezi ca Strohmer, dr de aici, consulta si la Sibiu la Polisano si dc bine stiu si la Timisoara.Sunt centre deschise de astia si acolo.Am inteles ca poti cere cosultatie la el si merge cu programare
alla76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sabine Pe data de patru, dar de data asta ma tin in frau.Cel putin o sa incerc.O sa ma bucur dc va fi sa fie, probabil o zi iar dupa aceea, voi trai cu spaima in suflet pana cand va fi aici, printre noi.Iluzii nu-mi mai fac ca mi-e frica.Tu sti ca am mai pierdut anul trecut gemeni...a fost horor plus sarcina din nov. Nu stiu cat costa in Budapesta, dar aici este 2600 fiv si 3000 icsi. Vezi ca Strohmer, dr de aici, consulta si la Sibiu la Polisano si dc bine stiu si la Timisoara.Sunt centre deschise de astia si acolo.Am inteles ca poti cere cosultatie la el si merge cu programare ![]() te inteleg cand spui de spaima... si stiu ce greu iti este sa traiesti dupa cele doua sarcini pierduta... cat de medicul de acolo, parca lucreaza in echipa, lucru care mie nu prea imi place. nu ma pot plia pe stilul ala de lucru |
ileanasi spune:
Fetelor, asa cum v-am spus, am fost ieri la d-na dr. Uscatescu la Medsana. Mi-a placut mult de ea mai ales pentru ca are disponibilitate sa stea de vorba cu pacienta. Prietena mea, cu care am fost si care are probleme mai complicate, a stat la consultatie 1 ora, eu 30 de min.
Deci, sa va rezum: Pai-urile se pare ca nu o intereseaza (mi-a zis ca americanii nici nu le iau in considerare), in schimb mi-a spus ca antitrombina III (sau factor X) ar fi o problema in cazul meu, desi mie valoarea mi-a iesit la limita inferioara (80). Asta combinata cu MTHFR 1298 heterozigot au interesat-o mai mult. Prin urmare mi-a zis ca din momentul in care raman insarcinata voi face injectie cu INNOHEP, o heparina speciala pentru factor X. Mai face vreuna din voi ??? Sau ati auzit de medicament?? Caci eu ma asteptam la Clexane, dar a zis ca in cazul meu medicamentul acesta e mai indicat.
Apoi, pentru pregatirea sarcinii mi-a dat ce ia si Qiao:
1 Apenter/zi, 1 Femibion/zi, Mg+B6/2 pe zi, Vit. E si Coenzima Q 10 si eu si sotul, Cetebe/2 pe zi.
Am intrebat-o si ce tratament se indica pe viata in acest caz si mi-a spus ca Aspenterul va fi prietenul meu pe viata (1 la 2 zile) + Detralex.
Asadar, cand am test pozitiv, trebuie sa-i trimit un mail sa-mi dea doza de INNOHEP.
Le sfatuiesc pe fetele care au probleme sa mearga la Bucuresti, e singura dr. care mi-a lasat impresia ca stie foaaarte clar despre ce e vorba si cum se intrepatrund mutatiile si cu alte probleme pe care le are fiecare. Consultatia costa 120 RON, dar merita, mai ales daca nu reusiti sa ajungeti in Buc. in timpul saptamanii.
Va pup pe toate si astept vesti bune.
MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; 1 Aspenter la 2 zile + acid folic
5ab1na spune:
foarte buna informatia cu medsana. poti sa-mi spui daca trebuie facuta programare inainte? si stii cumva daca are program si in timpul saptamanii?
multumesc mult.
sambata, in principiu, este la medsana?
ileanasi spune:
Se face programare la telefon, are program doar sambata si e f.f.f. civilizat, in sensul in care pentru o prima consultatie eu cred ca e foaaarte important ca d-na dr. sa aiba timp sa se uite pe toate analizele si sa te lamureasca in toate privintele.
Am uitat sa spun ca e vb. de MEDSANA Cotroceni.
MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; 1 Aspenter la 2 zile + acid folic