Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (101)
Raspunsuri - Pagina 14
crissy77 spune:
bambi, ce ex. i-a facut kineto? Noua ne-a zis ca e important sa o tinem in fund, cu spatele sprijita de mine si sa-i dam jucarii dar sa se joace cu ele la nivelul pieptului sau chiar mai sus, pt ca i se dezvolta muschii spatelui care o sustin in fundulet. NU SE PUN JUCARIILE IN POALA! Pt ca in loc sa stea drept, se gheboseste. Sau Alt loc bun de joaca este scaunul de masa, cu jucariile puse pe tablita. Apoi din pozitia stat in fund - inclinari stanga-dreapta.
crispro, intreb si eu ca sa ma aflu in vorba. Ai incercat sa-l stimulezi cu jucaria preferata?
Pus pe burta, jucaria preferata in fata lui, nici prea departe, dar nici prea aproape sa o ajunga. Fixeaza-i talpile cu mana ta (reactia normala ar fi sa se impinga in ele), la inceput chiar poti sa-l ajuti sa se deplaseze.
Pentru rasucire: era un ex. intr-un filmulet pus parca de btz: il tii de maini, cu fata in sus, mainile ca aripile avionului. Iei mana stanga si tragi spre dreapta pana cand ajunge pe o parte (mana dreapta ramane fixa), repeti si pt mana dreapta. La final intoarce-l mai mult, ar trebui sa se intoarca pe burta. Rezultatele vor aparea dupa cateva zile, totul este sa ai rabdare.
Urmatorul control la kineto il vom avea in mai, cand ar fi trebuit sa aiba 9 luni (varsta corectata, ea va avea 11 luni). Ne-a zis ca atunci ar trebui sa:
- stea si sa se ridice singura in fundulet
- sa se tarasca macar o lungime de corp.
Bambi, nu stiu in ce masura cunosti povestea noastra, eu am lucrat mult cu ea acasa pana am obtinut progrese. Ai rabdare, dupa mai multe sedinte vei vedea ca e bine
Fetele stiu ca ma plangeam ca nu e interesata sa intinda mana dupa nimic, acum tb sa am grija pe unde merg cu ea, in baie se repede in periutele de dinti de pe polita cand merg sa o spal.
tina, nu pot sa-ti raspund la intrebare. Acum Bea e doar pe lapte dar cand manca si altceva dura 10-20 min, numai ca ea mananca si putin (50 g).
Am cam ametit mesajele, dar scriu pe masura ce citesc.
bambi, il lasi 45 min in fund? Nu e cam mult? Pozitia in care a stat e cea corecta, toti bb se sprijina la inceput de genunchi sau de podea, toti stau aplecati dar incet-incet progreseaza.
Cand zic TOTI ma refer la cei mai slabuti, grasuneii sunt sustinuti de sunculitele de pe burta
ooana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui btz_ovi Legat de copii care nu vorbesc:nasa sorei mele are o fetita de 2 ani si 2 luni.Parinti cu bani,care vor sa fie la "MODA" prin aplicarea de batai zilnice (in jur de 3-4) pe motive ca -trb sa faca musai la oala dimineata -trb musai sa manance tot din farfurie si ce vrea mama-sa (de aici vomita zilnic si are abia in jur de 11 kg) -ca are prea multa energie si "trb sa stea cuminte" -trb sa adoarma la 10 seara fix Daca nu indeplineste conditiile isi ia palme peste fata si spate sau in cap Iar cum mama-sa e mai preocupata sa stea la cafele,sa isi faca unghiile si alte minunatii,copilul e pus la TV,la 10 CM distanta cu ochii,nu m ci cm,si abia leaga 2 cuvinte.Iar la gradi nu va merge ca va raci Iar sora-mea (alta desteapta) in fiecare week-end,cand merge in vizita,ii baga pe gat copilei niste miere de albine de la firma mult indragita de ea "Forever Aloe Living" ca "am dat la multi copilasi care nu vorbeau si imediat si-au dat drumu la gura" Desteapta si ea ca o scandura!!!!! Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010 |
Doamne Dumnezeule ...asta cu bataia nu o inteleg nici cum ca eu nu cred ca rezolva nimic, ba dimpotriva faci copilul sa se teama de tine si sa reactioneze exact invers decat vrei
Matei - luna a 8-a 08.07.2010
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
eladea2005 spune:
tina, sincer eu niciodata nu m-am uitat la ceas sa vad in cat timp mancam...uneori mananca repede,daca ii place mancarea, alteori mai incet(de ex cand ii dau mancare cu galbenus, nu-i prea incantat...si atunci papam mai greu...)cand vad ca nu mai deshide gura, gata...am inchis pravalia...
oana, uauuuu...ce mama moderna si fara prejudecati ai...pai s-o trimit pe mama la asa ceva...hihi, mi-o si imaginez...
mai fetele, la noi a inceput razboiul jucariilor...filip vrea jucariile lui eric, eric i le ia ca-s ale lui...valeuuuuuu...tre sa vad cum ii impac...si mai ales cum il determin pe eric sa isi imaprta averea... vreo sugestie? astept cu interes!
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
bambi_bv spune:
citat din mesajul lui crissy77 bambi, ce ex. i-a facut kineto? bambi, il lasi 45 min in fund? Nu e cam mult? Pozitia in care a stat e cea corecta, toti bb se sprijina la inceput de genunchi sau de podea, toti stau aplecati dar incet-incet progreseaza. Cand zic TOTI ma refer la cei mai slabuti, grasuneii sunt sustinuti de sunculitele de pe burta |
Initial mergeam la kineto la spitalul de copii unde nu pot sa zic ca ii facea cine stie ce exercitii, mai mult ii intindea muschii de la gat (el sttea pe spate cu fata in tavan) si practic nici nu vedeam eu ce face ea acolo...si apoi ii intindea pielea de la cap inclusiv in jurul ochilor...sincer nu stiu daca intelegeti ce vreau sa zic, dar oricum eu nu pricepeam nimic.Singurul exercitiu pe care il facea acolo era sa il tina in picioruse cu spatele la ea si apoi sa il faca sa se indoaie de la mijloc cu mainile in fata in timp ce picioarele ramaneau lipite de ea.Apoi il ridica si il facea sa se aplece din nou.
Acum mergem in alta parte la kineto unde i-a facut manevre de mi-a stat inima in loc la prima sedinta:
1. intai ii face masaj foarte alert pe zona spatelui si a gatului si in fata in zona umerilor si gatului
2. ii rasuceste capul in toate pozitiile
3. ii apleaca capul in lateral (sa atinga umarul cu urechea) de mai multe ori pe partea cu probleme
4. il pune intins pe masa cu fata in sus si cu capul spre ea, il apuca cu palmele de urechi si il trage spre ea, practic il intinde de gat
5. (aici am inghetat) il tine cu palmele de urechi si practic il ridica in sus pe verticala tinandu-l doar de cap
6. intindere manute pe langa urechi, mai intai cate una si apoi amandoua si dupa, ridicat in sus cu totul doar de manute (eu asta nu as incerca acasa, niciodata)
7. la final ii face cateva exercitii pe o minge d-aia mare, pus pe burtica si pe spate, dar foarte putin
Ideea e ca problema lui principala este torticolisul, nu neaparat statul in fund, deci cred ca exercitiile pe care vi le-am descris sunt de fapt pentru torticolis.
Dar chiar vroiam sa intreb fetele care au facut kineto, ati avut si voi exercitii de genul 5 si 6?
Legat de 45 min stat in fund?Nu stiu..e prea mult?Poate gresesc cu el tocmai din disperarea pe care o aveam ca nu sta...cat trebuie sa stea?...ca acum ma gandesc ca saracutul poate oboseste pe buna dreptate si sunt eu inconstienta
Victo spune:
andreea, ma, surprinzator, deocamdata nu avem pb cu jucariile . sper sa il tina pe stefan.
spune=i lui eric sa ii dea el ce jucarie vrea lui filip. si ca si el se joaca cu toate jucariile lui filip (ma rog, asa e la noi). sau am cumparat un set de paharele din alea de la dm, pt apa..si cele mari sunt ale lui stefan-cele mici ale lui mihai
hai mai Gabi..tu tot din astia cunosti..
eu din fericire nu cunosc parinti sau nu stiu eu care sa isi loveasca copiii pt chestii din astea.
dar, oricum eu am hotarat ca raman la 2, pt ca stefan e un copil care cere f multa atentie si dc as ai face si un al treilea, el chiar ca ar ramane mult pe din afara, pe considerentul ca e mare si poate sa faca multe sg, doar sa vrea.
pt binele lor eu zic ca trebuie sa ma opresc la 2 copii.
cu stefan, doamne multam, parca a mai trecut per. aia in care era tot o criza de isterie de ma tampea de cap. acum avem chiar zile in care nu ne certam deloc.
ieri a fost asa de dragut la serbare..au facut cate un colier din paste -pene- colorate..aseara mi l-am pus la gat, l-am laudat..asa m-a imbratisat..ne-am pupacit..mami, sa ai grija de el.(de colier). mami, da nu ti-am spus, ca era surpriza da nu surpriza de mancat (asa spunem noi la desert), surpriza pt oameni mari.
bamboleta, tu cum te mai descurci cu antonia?
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
crispro spune:
Racusor, Rodi, mereu cand vede si sotul delfinasi harnici si ma intreaba daca Vlad e ok, ii spui de voi, ca si Isa Si Andrei sunt mai lenesi, si ca Andrei a facut gimnastica de la 3 luni, si ca sunt bine , sanatosi. Si atunci ne mai relaxam amandoi nitel...
Cu mancatul -ioi, ce-mi place sa mananc...
de o ora ma chinui sa adorm copilul care da semne cat se poate de clare de somn... imi adoarme in brate- cum il pun jos e treaz!!! de 3 ori a adormit in brate si de 3 ori s-a trezit inapoi!!! e mancat, curat etc... e fitos!
merg sa il linistesc, ca amu se maraie...ii dau eu lui..
Sa-l ajutam pe Alex
ooana spune:
citat din mesajul lui rodyka [quote]citat din mesajul lui crispro cris2010, Isa acum cam o data mai doarme pe zi, in jur de 3 ore. asta cand se trezeste la 10.30 o ia somnul pe la 15-16, iar cand se trezeste la 8.30 pe la 13... eu faceam branzica cu lamaie, nu mi s-a intamplat sa nu-mi iasa - chiar daca e putin acrisoara... apoi am facut cu iaurt. delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010) printesita Anca-Maria (26.06.2001) |
noi daca dormim inainte de masa 2-3 ore nu mai dormim deloc in restul zilei
daca dormim doar 1-2 ore atunci seara la 6 mai atipim 30 min, dar asta foarte rar...la plimbare nu mai dormim deloc
Matei - luna a 8-a 08.07.2010
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
lauri_ca spune:
Na ca doar ce am laudat-o si n-a dormit decat 1 ora jumate la pranz
Asa tin copii astia sa ne contrazica. O sa mai doarma probabil pe la 5, 6 un pic.
Cu adormitul nu stiu ce sa zic Crispo, cred ca l-ai cam invatat tu sa doarma in brate. Si eu sunt patita (cu Radu evident le-am patit pe toate, ca Stefi e ca la carte) dormea numai cu capul pe umarul meu, in patut erau ace, in pat la noi mai prindea cate juma de ora. Poate merge culcatul pe picioare si pe urma sa-l lasi jos acolo, sa nu-l mai muti. Sau poate e totusi odihnit si doar atipeste nu adoarme profund si de-aia se trezste.
lauri_ca spune:
Noi avem alta pb. Stefi se sperie f. tare de zgomote: feon (chiar la min.), aspirator , blender. E fricoasa rau, cand doarme simte si daca inchizi usa.
crispro spune:
Crissy, da, am incercat si cu jucariile preferate- se intinde, isi arcuieste spatele si mainile ca o barca... iar exercitiile cu prinsul de manuta i le fac de 2 luni, alea mi le-a aratat si mie kineto. cred va trebui sa ma obisnuiesc ca asa e el, lenes...
Sa-l ajutam pe Alex