Gingie vanata!?!

Gingie vanata!?! | Autor: oana_lex82

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor si La multi ani!

Azi dimineata am observat gingia vanata la bb...e posibil sa fie de la eruptia dentara?Am impresia ca sta sa-i iasa un dintisor acolo unde e gingia vanata..e posibil?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Poti sa adresezi intrebarea medicilor nostri pediatri la acest topic http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=161742

O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

da, e posibil si poate chiar sa sangereze putin in momentul eruptiei. fetita mea a avut la fel, si durerile erau pe masura aspectului :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

da, si noi am avut un episod cu gingie umflata, vanata si cu sangerare la eruptia primei maselute. Ai grija la febra, al meu a facut si febra mare atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

da, e foarte posibil. si asta cred ca iti raspunde cumva si la intrebarea ta de la alt subiect, de ce bb nu mananca mai nimic in ultima perioada.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Ms mult fetelor de raspunsuri!

CorinaDani..sunt convinsa ca si asta e un efect, dar gandindu-ma ca el inca de la nastere e un copil care nu mananca mai nimik, asta ma ingrijoreaza...Acum sa zic ca sunt dintii de vina, dar inainte de asta? Sper ca dupa ce se termina cu eruptiile astea sa fie un pic mai mancacios...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Nici o sansa sa devina mai mancacios...si eu ma confrunt cu al meu copil de 18 luni aproape cu aceeasi problema. Desi este mai mare si-mi cere sa-i dau papita mananca foarte putin, foarte greu...de la 4 luni mi-a refuzat biberonul cu lapte si de atunci papa laptele doar prin somn...analize peste analize, vizite la diversi dr., vitamine date ptr cresterea apetitului...nimic. Asa e ea, acum bea prin somn maxim 140 ml laptic, are si momente cand mananca mai bine dar zilele acelea le nr. pe degete. Are abia 10 kg dar e sanatoasa si vioaie...o dau la alpinism cand o fi mare...prea e numai pe sus catarata...
Deci, daca copilul e sanatos, i-ai facut analizele si totul e in regula , degeaba iti faci probleme, stres etc etc...mie de la stresul acesta mi s-a declansat problema cu glanda tiroida...asa ca stresul nu aduce nimic bun...
PS. Cand i-a ieist cate un dintisor sau maseluta a mea fetita nu a mancat 2-3 saptamani decat laptic prin somn si treaza doar pufuleti si biscuiti de bebe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Ms mult Mariana Alex ca ai avut rabdarea sa-mi raspunzi la ambele subiecte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mariana si oana, mie mi-a recomandat medicul pediatru sa-i dau fetitei mele colostru cu probiotice de la firma secom. pe langa cresterea imunitatii, se pare ca rezolva si alte probleme, inclusiv lipsa apetitului. inca nu am incercat, alte mamici sunt multumite de produs, chiar exista un subiect mai vechi pe forum.

iata ce scrie in prospect :
"- protejeaza copilul impotriva infectiilor prin actiune puternica antivirala, antibacteriana, antimicotica, antiparazitara; ajuta la
reducerea simptomelor si la prevenirea reaparitiei infectiilor (gripa, meningita, encefalita, conjunctivita, infectii herpetice, zosteriene, mononucleoza, hepatita B, C, pneumonie, viroze respiratorii, tuberculoza, otita, oreion (parotidita epidemica), candidoza, clamidioza, infectii urinare, rujeola, varicela, giardioza, oxiuraza, ascaridioza, echinococoza, chistul hidatic, teniaza, toxoplasmoza, toxocaroza, trichineloza, onicomicoza, infectii dentare, chirurgicale, ORL, infectii asociate in SIDA, etc.)
- ajuta la dezvoltarea si protejarea florei intestinale benefice a bebelusilor si copiilor, reface mucoasa intestinala, reduce balonarile,indigestiile, flatulenta, constipatia, colicile, stimuleaza sinteza proteinelor, a vitaminelor din complexul B, a zincului, calciului, manganului si a fosforului, regleaza echilibrul acido-bazic
- reduce efectele negative ale consumului de antibiotice si de corticosteroizi
- reduce consecintele sindromului de colon iritabil si intestin permeabil (boli autoimune, tulburari de concentrare si de coordonare, autism, hiperactivitate si deficit de atentie, malabsorbtie, diaree si/sau constipatie, convulsii, etc.)
- ajuta la dezvoltarea optima a sistemului cardiovascular, nervos central, muscular, osteo-articular si a vederii
- favorizeaza vindecarea ranilor, a arsurilor si a fracturilor
- imunomodulator
- regleaza nivelul glicemiei (important pentru copiii ale caror mame au dezvoltat diabet in timpul sarcinii)
- antialergic"

partea proasta este ca iti cam face gaura in buzunar, costa 130-150 ron flaconul, depinde de unde il cumperi (farmacii sau comanda pe net, direct pe site-ul firmei)

se poate administra incepand de la varsta de 6 luni, iata dozajul prescris in prospect :
"Copii 6-12 luni: cāte ¼ lingurita/zi;
Copii 1-4 ani: cāte ½ lingurita/zi;
Copii 5-12 ani: cāte 1 lingurita/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
A se administra cu apa, suc natural sau mancare. A se refrigera dupa desigilare."

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Corina, noi am facut o cura si cu colostru cu probiotice si cu first defense, am dat si minerale si vitamine tot de la Child Life...tot la indicatia doctorului...dar fara rezultat...adica un rezultat tot e ca sta bine cu imunitatea, nu a racit deloc din toamna(am avut un episod cu mucisori atat in septembrie)si e sanatoasa...

Mergi la inceput