After school - rog ajutor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oriadam spune:

O sa te cam dezamagesc...dar:
- nu te poate ajuta nimeni de pe forum sa-ti deschizi after-school...pentru simplu fapt de ex nu iti poate spune nici un client cam ce cheltuieli vei avea.
- nu am vazut salariu sofer, leasing masina, autorizatii de functionare, rata amortizare...
- este foarte greu sa aduci de ex copii din centru sau de la mai multe scoli pt ca trebuiesc luati fix la aceeasi ora...deci mai multe masini, mai multe leasinguri, mai m ulti soferi/salarii...
- cu 5 copii nu vei razbate niciodata. Asta e un business pe care il faci la scara mare sau nu castigi...decat probleme.
- nu uita ca vei lucra cu ce au parintii mai de pret, asadar vei avea continuu probleme maaari cu parintii si educatoarele dela scoala care vor de obicei exact invers decat faci.

Ti-am raspuns pentru ca aveam un pic de timp, crede-ma, este un raspuns pertinent, dat din indelungata experienta si ti-am evidentiat doar c ateva din problemele de care trebuie sa tii seama.
Atentie..am scos total din context mancarea,creatoarea principala de probleme.
Succes, norocul tine cu cei curajosi :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Oriadam- multumesc pentru orice fel de opinie.Fie ea si descurajatoare.

Eu am 2 copii de 5 si 8 ani si evident ca sunt comorile mele.Am de ales intre un job banos departe de copii si un job "sarac" dar care ma tine implicata in viata lor permanent.Nu-mi trebuie o afacere infloritoare.Prefer putin si de calitate.Un profit de 1000 ron imi e suficient.
Asadar raman la maximum de 5-6 copii pe care as vrea sa ii "castig" de la scoala fiului meu.
Sofer sunt eu si unul din vecinii nostrii.
Cat despre pretentiile parintilor,eu intentionez sa aplic acelasi tratament "cursantilor" ca si copiilor mei.Probabil ca uneori nu ne vom potrivi dar cred ca totul e discutabil.In privinta educatorilor...atata timp cat lectiile pentru scoala sunt facute corect si urmarim programa scolara nu vad unde ar avea obiectii.
Mancarea va fi gatita pentru toata lumea de catre soacra mea in bucataria proprie.

Eu continui sa fiu optimista si va multumesc tuturor pentru toate sfaturile.Ma ajuta mult parerile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanatzuca spune:

Draga Irinuca, in primul rand felicitari pentru initiativa si succes in ceea ce iti propui!
Si eu am un afterschool de 2 ani, dar, de la inceput, mi-am propus ca totul sa fie facut intr-un anume fel, profesionist. Mi se pare fair pentru copii, pentru parintii carora le iei banii si pentru tine personal, sa poti pune capul pe perna linistita.
Am sa iti pun o singura intrebare: cum poti sa vinzi produse alimentare preparate fara nici un fel de aviz? Gandeste-te bine la acest aspect, nu atat de teama unui control (iminent) de la sanepid, dar si ca siguranta a ta personala. Ia un caz simplu: un copil nu se va simti bine intr-o zi, poate ca acasa sau la scoala sau in alta parte a mancat ceva stricat. Mai departe - gandeste-te singura la urmari.
Nu vreau sa te descurajez, dimpotriva imi place initiativa ta si as putea sa iti dau 1000 de sfaturi bune pentru start-up si continuare, dar este o imensa diferenta intre a avea grija de copiii tai proprii si personali si a avea grija de copiii altora. Se poate intampla orice, oricand. Cum vei raspunde? Cum iti asumi raspunderea?

Ma poti contacta pe pm, ma ofer sa te ajut!
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Iti doresc succes, insa trebuie sa fii constienta de cat de mare este aceasta responsabilitate . Nu mai spun de zvize de functionare pentru bucatarie, pentru spatiu etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aminca spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaeladinc

[..],dar problema este ca fiul meu va invata la Scoala Centrala(in Piata Romana).

Va rog frumos, va puteti activa PM-ul? As dori sa va intreb care sunt pasii pentru inscrierea la Scoala Centrala, daca sunteti multumita de evolutia baietelului dumneavoastra in aceea scoala etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Eu stau in tg jiu, deci nu ma inscriu, am intrat doar sa-ti urez succes si sa-ti spun ca as alege fara sa stau pe ganduri varianta propusa de tine, in locul celei clasice. am studiat indelung oferta after school din orasul meu si stiu ce zic. nu compari sistemul clasic after school cu viata apropiata de ceea ce inseamna acasa propusa de tine. curte, activitati , loc de odihna la pranz. la mancare ce sa mai spun...ca la noi o au in sistem catering de la vreo autoservire/restaurant.tot mai buna e gatita in casa. oricum, daca intentionezi sa le servesti mancare gatita, vei iesi mai ieftin (si mult mai sanatos) decat cu mezeluri/praji din comert etc.
Bafta multa iti urez si la cat mai multi copii si parinti satisfacuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Mie nu mi se pare f mult 700 lei. Noi platim 250 euro pt after, e adevarat ca e exclusiv in germana. La noi mancarea e adusa, catering, directoarea gradinitei sustinand ca ea face educatie si nu bucatareala. La inceput (am facut si gradi aici unde suntem acum) mi s-a parut un pic ciudat dar acum tind sa cred ca femeia are dreptate.
Iar eu de la consumabile nu as taia nimic. Materialele didactice de buna calitate ( fise de lucru, carti, dvduri educative) costa destul de mult si sunt esentiale.
Trebuie sa mai tii cont ca va trebui sa tii legatura cu invatatoarele de unde provin copii..cel putin pana cand te vei obisnui cu pretentiile lor. La noi, sunt 4 copii de cls a doua, fiecare de la alta clasa, deci cu teme si sarcini diferite. Acum sunt maricei, dar in cls I mai ales e bine sa tii legatura cu invatatoarele. Singurul lucru de care sunt nitel nemultumita eu e ca la after nu citesc suplimentar copii, dar in rest e f bine, fac o gramada de fise, pe langa teme, jocuri..deci e bine.
Deci, daca as fi in locul tau m-as axa mai mult pe rezultatele educationale si as lua mancarea in regim catering.

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Revin ca sa mai spun ca noi nu am avut pb cu mancarea cicu transportul. A fost o perioada in care copii erau luati numai cu soferul si nu prea stateau cuminti in masina, cei mari ii sicanau pe cei mici. Dei, tb sa tii cont ca pe langa sofer, care tb sa fie doar sofer, sa ai pe cineva care sa supravegheze copii, e ff important, chestiune de siguranta pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

nu prea cred ca vei primi avizele necesare dc mancare o va face soacra ta in bucataria proprie;
sunt f dese controalele pe tema asta (la gradinita baiatului au venit de 2 ori din septembrie si pana acum);
- ref la pret 700 nu e mult, eu sub 850 nu am vazut
- sunt prea putini copii 5-6; unii vor lipsi, se mai inbolnavesc
dc nu iese si profit intr un final vei vedea ca stresul e f mare si s-a putea sa nu merite

Mergi la inceput