bebe foarte agitat, nervos
buna tuturor,
scriu in speranta ca parintii care au trecut prin aceeasi situatie ca si mine, imi vor da vreun sfat ...
baietelul meu a implinit de curand 5 luni si de aproximativ o luna nu mai vrea sa stea decat in brate, plimbat dintr-un loc in altul. cand incerc sa il pun jos incepe sa planga. daca il las un minut singur (de ex atunci cand ma duc la baie), incepe sa planga. nu pot sa mananc, nu pot sa ii pregatesc lui mancarea, nu ma mai piaptan, nu mai fac dus, nu mai reusesc sa fac nimic. afara nu vrea pentru ca nu ii place imbracat, in masina nu ii place (nu adoarme cum fac majoritatea copiilor, ci dimpotriva, plange), sa se joace singurel nici vorba, sa il tin pur si simplu in brate nu e suficient, in sling sta si nu prea (incearca mereu sa iasa din el, sa se invarta, sa se miste si pana la urma incepe si acolo sa planga daca nu il scot). nu mai stiu efectiv ce sa fac. de dormit nu vrea sa doarma. nu mai reusesc sa il adorm decat in brate, leganat multa vreme si in diferite pozitii. si nu ar fi nici asta o problema, insa desi ii este somn, cand il iau in pozitia de dormit incepe sa planga si sa se zbata. noaptea se trezeste de foarte multe ori, uneori din jumatate in jumatate de ora, e foarte agitat, iar fara interventia mea nu mai adoarme la loc. cateodata simt ca nu mai rezist si imi e foarte ciuda ca cedez fizic. il ador si as vrea sa fiu mereu acolo pentru el, nu vreau sa il las sa planga, insa pentru asta am nevoie de o solutie ... totul a inceput acum o luna, dupa o perioada in care a fost bolnavior si s-a accentuat exact dupa vaccinul de patru luni ...atunci i s-a stricat somnul de tot. pana atunci adormea chiar si singurel, cu jucariile lui, mai statea si in pat jucandu-se, sau pe salteluta. nu mult, dar 10-15 minute statea. se uita la mine, ne jucam, ne prosteam ... acum totul e dat peste cap. spuneti-mi ceva din experienta voastra, poate gasesc o solutie ...
Raspunsuri
Roxxy80 spune:
E tare greu.
De mancat mananca ok? Pare ca-l doare burtica, strange picioarele?
Parerea mea (total neavizata) este ca urmeaza sa-i iasa dintisorii. Unii copii incep sa devina agitati chiar si cu 2 luni inainte sa apara primul dintisor. Se pare ca durerile mari sunt atunci cand acestia cresc pe sub gingie, nu cand plesnesc efectiv. Fetita mea este f sensibila la durere. Ei i-au iesit primii 8 dintisori (incisivi de sus si de jos) intre 5 luni jumate si 11 luni. Era mai mereu maraita, vroia mai mult in brate (e ca un strigat de ajutor pt ca-i doare). La noi nu a fost asa de grav ca la voi, dar au fost multe nopti nedormite, plus faptul ca timp de 4 luni am avut diaree din 2 in 2 saptamani.
Insa eu simteam ca e de la dinti.
Tu ai senzatia ca ar avea altceva? Suspectezi ceva?
Incearca sa-l dai seara cu mult Calgel (sau alt gel pt gingii) pe gingiile de sus si de jos si vezi daca simti vreo imbunatatire.
Chuny spune:
nu ar fi primul copil care sa isi schimbe total comportamentul dupa un vaccin ... cred ca singura ta solutie este sa ceri ajutorul in jur ... sa te ajute oricine, o prietena, o vecina, o bunica ... sa-l scoata la plimbare si sa iti lase o ora sa dormi.
verifica si confortul lui: sa nu-i fie prea cald sau prea rece ...
va trece si perioada asta, insa pana atunci cauta ajutor in urul tau, neaparat!
AlinaEmi spune:
Si eu cred ca pot sa fie dintii de vina (pot sa-l sacaie si 2 luni pana ies). Si noi am avut o perioada din asta pe la 5 luni cand au iesit primii dintisori iar in acelasi timp cred ca-l durea si burtica caci tocmai incepusem diversificarea...
Eu as incercasa-i dau o doza de Nurofen seara la culcare, dupa ce papa, ca sa vad daca doarme mai linistit. Daca se vede diferenta macar stii ca e de la dinti si ii mai poti da cand si cand.
Anda08 spune:
| Citat: |
| Christy76 Posted - 08/03/2011 : 11:19:37 ... totul a inceput acum o luna, dupa o perioada in care a fost bolnavior si s-a accentuat exact dupa vaccinul de patru luni ... |
Recomand sa pui intrebarea la acest topic http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=161738&whichpage=1, unde avem doi medici pediatri cu experienta, care pot da un sfat corect.
O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)
Christy76 spune:
de mancat mananca si sunt sigura ca nu plange din cauza burticii. initial am crezut si eu ca s-ar putea sa fie de la dintisori, dar inca nu i-a iesit nici unul si nici nu sunt semne ... iar altceva nu are. am fost la orl, la neurolog, la gastroenterolog si e sanatos. deci chiar nu mai inteleg. stiu ca anumiti copii prefera sa stea in brate, sa fie purtati, stiu despre atachement parenting, despre babywearing, de aceea mi-am cumparat sling, insa acum am o problema de sanatate si ar trebui sa o las mai moale. iar lipsa de somn, oboseala fizica, ma darama... plus ca are nevoie sa iasa afara, are nevoie de aer curat si nu stiu cum sa il determin sa stea linistit ...
Christy76 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Anda08
Recomand sa pui intrebarea la acest topic http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=161738&whichpage=1, unde avem doi medici pediatri cu experienta, care pot da un sfat corect. O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin) |
multumesc frumos, am postat-o acum si acolo.
oana_lex82 spune:
OOOO..ce mai seamana cu Iustin al meu...Doamne, te inteleg prin ce treci..al meu a avut perioada asta de la 4 la 6 luni... a fost jale...In carut afara l-am linistit numai cand am descoperit ca daca ii pun muzica sta o ora linistit in carut..aca ca mi-am incarcat tel cu muzica pt copii (cea pe care o asculta si acasa si il linistea)..si cand ieseam cu carutul era lege...telefonul canta tot drumul..si bb statea linistit sau dormea..dupa caz...De catva timp aveam iar probleme cu trezitul des noaptea (9 luni are si 2 dintisoti..care s-au chinuit 2 luni pana au iesit)..si dupa o luna de nesomn..ajunsesem zombi si eu si taticul..asa ca am hotarat sa ii dau Calma Baby inainte de culcare 3ml..de atunci e super..doarme ff bine, se trezeste de 2 ori pe noapte, mananca si adoarme la loc...E un sirop doar pe baza de plante, daca te hotarasti sa-l administrezi poti cere sfatul pediatrului..noi asa am facut..de atunci e super!!!
Cu imbracatul de iesit afara de cosmar inca si la noi..dar nu trebuie sa cedezi..aerul curat ii face ff bine, il calmeaza si il oboseste si are un somn mult mai profund...nu ceda...perioada asta nu dureaza asa mult, va trece..si eu cred ca e posibil ca pe bebele tau sa-l doara gingiile..poti incerca si cu Calgel cand vezi ca plange ff tare si aparent fara motiv..pui un pic pe deget si ii masezi usor gingia, daca tace inseamna ca e posibil sa-l doara gingia, deci dintii vor erupe...
Ai grija la temperatura camerei sa nu fie prea cald sau prea frig, ca si de aceea poate plange.
Multa bafta si sper sa treci repede si bine peste aceasta perioada!
Sa-ti traiasca minunea!