Pe ce parte trebuie sa dormim in sarcina?

Pe ce parte trebuie sa dormim in sarcina? | Autor: klau2004

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor! intrebarea mea este pe ce parte putem dormi in sarcina? eu nu pot dormi decat pe spate ! am inteles ca trebuie sa dormim numai pe partea stanga! se poate intampla ceva cu copilul daca nu dormim pe partea stanga? va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna,
Mie dr mi-a recomandat in mod special sa nu dorm pe spate pt ca bebe apasa pe col in pozitia aceea si e pericol sa de deschida colul. Mi-a spus sa dorm pe partea stg pt o buna irigare a fetilor (eu am gemeni) , insa nu am putut tot timpul pe stanga si am mai trisat si am stat si pe dreapta. Insa incerc cat mai mult pe partea stanga sa dorm. Sa incerci si tu sa faci la fel , mai ales din trim2 de sarcina.

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau2004 spune:

multumesc! da sunt in trimestrul doi de sarcina! am 26 de saptamani! o sa incerc dorm pe partea stanga! multumesc inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Si mie mi-a spus medicul sa nu dorm pe spate (nici nu am putut deoarece nu mai puteam respira-vorbesc de lunile mai mari de sarcina). Eu am dormit numai pe partea dreapta deoarece altfel nu ii placea bebelusei - o tineam cu capul in jos si ma lovea non stop).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tessh spune:

Si eu stiu ca in principiu e bine sa dormi cat poti de mult pe stanga. Acum e logic ca te mai intorci si tu pe timpul noptii ca o sa amortesti intr-un final dar sa incerci sa stai mai putin pe dreapta, de preferat pe spate (eventual iti pui 2 perne mai mari la spate sa nu stai chiar la orizontala) pt ca pe dreapta este vena cava care e responsabila sa ii duca bebelusului oxigen si elemente nutritive si cand stai pe ea il cam tai pe micut de la "ratie". Oricum, bebelusii ne indica singuri pozitiile in care ii deranjam. Fetita mea mai mare nu ma lasa sa dorm deloc pe spate iar cea mica nu prea ma lasa pe dreapta.

Multa sanatate si sarcina usoara in continuare!

--------------------------------------------
Mami de bumbi mic si zapacit Francesca-Maria (1 anisor si 6 luni)

in 32 saptamani cu bebe Isabela Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

La prima sarcina am dormit aproape numai pe stanga, iar in ultima luna am dormit in sezut. Acum, insa, de cand a crescut burtica mai mult, nu mai pot decat pe spate, cu 2-3 perne sub spate, de fapt, si picioarele indoite, nu intinse. E destul de incomod, dar nu mai am decat cateva saptamani. Cred ca voi ajunge din nou sa dorm in sezut. As mai vrea sa dorm pe stanga, dar imediat incepe bebe sa se agite, parca da cu pumnul in partea stanga, asa ca renunt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau2004 spune:

multumesc mult pentru sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Eu alternam dreapta, stanga si pozitia in sezut, cam la 45 de grade sustinute de 2 perne mari, a fost destul de dificil , mai ales intoarcerile de pe stanga pe dreapta si invers. Oricum, nu stateam foarte mult intr-o pozitie ca mereu amorteam, mai degraba ma foiam toata noaptea, iar in pozitia sezut dormeam mai mult de oboseala, acum nu as mai putea sa dorm asa .

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandradum spune:

Buna Monas,

Am citit ca ai gemeni, felicitari, si eu voi avea o fata si un baiat si as dori sa stiu cum a evoluat sarcina ta pana acum sau sa gasesc pe forum mai multe mamici cu gemeni.
Multumesc

Citat:
citat din mesajul lui Monas

Buna,
Mie dr mi-a recomandat in mod special sa nu dorm pe spate pt ca bebe apasa pe col in pozitia aceea si e pericol sa de deschida colul. Mi-a spus sa dorm pe partea stg pt o buna irigare a fetilor (eu am gemeni) , insa nu am putut tot timpul pe stanga si am mai trisat si am stat si pe dreapta. Insa incerc cat mai mult pe partea stanga sa dorm. Sa incerci si tu sa faci la fel , mai ales din trim2 de sarcina.

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Pe oricare parte te simti bine, stanga sau dreapta. Pe spate si pe burta , nu.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CAMELIA28 spune:

Alexandra, ne gasesti aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=161796&
whichpage=12

Monas a nascut deja.

Eu dorm numai pe parti, incerc mai mult pe stanga dar nu-mi iese mereu.
In schimb stau in pat de la inceputul sarcinii si toata ziua stau pe spate, cu capul cat mai sus pt ca asa ma simt cel mai bine, ma doare mai putin burtica. Spunea cineva ca de acum o sa dormim cum ne lasa copiii, numai sa putem dormi.

29+

Mergi la inceput