Adenocarcinom

Adenocarcinom | Autor: shadesofblue

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor! As vrea sa va cer niste informatii cu privire la diagnosticul pe care mama mea l-a primit, si anume adenocarcinom endometrial slab diferentiat gradul 3. V-as ruga sa-mi spuneti cam ce presupune acest diagnostic, gravitatea lui si care este diferenta dintre slab si bine diferentiat?

Va multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Inseamna ca mama ta are cancer localizat la nivelul uterului, tratamentul este oncologic si chirurgica, cel chirurgical presupune scoaterea uterului si a ovarelor.
Slab si bine diferentiat se refera la cum arata celulele la microscop.
In general acest tip de neoplasm are un raspuns bun la tratament, capul sus, inarmati-va cu optimism si sanatate multa!

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shadesofblue spune:

Multumesc frumos pentru raspuns. Luna viitoare se va opera si speram ca totul sa decurga bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Sanatate mamei tale,sa dea Dumnezeu sa fie bine!
Inainte de operatie nu i-a zis oncologul sa faca nimic? ma refer la raze sau citostatice? Te intreb asta pt. ca mamei mele care a fost diagnosticata cu cancer uterin i-a dat sa faca raze timp de 5 sapt. si chimioterapie inainte de operatie in scopul de a "strange" celulele canceroase.Cum i s-a stabilit gradul? in urma unei biopsii?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui camelia72

Sanatate mamei tale,sa dea Dumnezeu sa fie bine!
Inainte de operatie nu i-a zis oncologul sa faca nimic? ma refer la raze sau citostatice? Te intreb asta pt. ca mamei mele care a fost diagnosticata cu cancer uterin i-a dat sa faca raze timp de 5 sapt. si chimioterapie inainte de operatie in scopul de a "strange" celulele canceroase.Cum i s-a stabilit gradul? in urma unei biopsii?

Camelia,mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)

tot diagnosticul s-a syabilit prin biopsie.
Se opereaza luna viitoare pt. ca probabil urmeaza trataent oncologic acum.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Buna din nou! Imi cer scuze ca n-am raspuns prea repede. Diagnosticul a fost stabilit prin biopsie. In 31 este programata la Cluj si presupun ca ii mai fac niste analize dupa care o vor opera. In afara de asta nu a avut niciun alt tratament.
Va multumim pentru gandurile bune!

Mergi la inceput

Multa multa sanatate mamei tale!
Cei de la Cj sunt fff buni, asa ca e pe maini bune.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Va dorim si noi multa sanatate familiilor dumneavoastra!

Mergi la inceput

Buna din nou! S-a operat mama acum doua saptamani si medicii au spus ca e in regula. Acum asteptam rezultatele biopsiei care vor veni in data de 20 luna aceasta si impreuna cu rezultatele va primi si tratamentul corespunzator. As vrea sa va intreb daca stiti vreun regim pe care sa-l urmeze. Va intreb asta pentru ca la spital a primit mancare normala si presupun ca totusi sunt niste alimente care n-ar trebui consumate si unele recomandate.

Mergi la inceput