Dormit in patul parintilor !!!
Buna!
Cum rezolvati (sau ati rezolvat) situatia urmatoare, deloc inedita:
Flacaul nostru are 1 an si 11 luni; de cca. 1 luna nu mai doarme la el in pat, ci numai la noi (parinti). Orice incercare de a-l determina sa se si scoale in patutul lui (unde l-am culcat) este zadarnica. Unde mai pui ca se si scoala cu noaptea in cap (4-5 am) de ne zapaceste complet.
Voi cum ati procedat?
Multumesc tuturor celor care intra in discutii
Raspunsuri
mitu spune:
Era si eu s-o patesc dar am evitat. la 1 an si 6 luni (dupa ce pana atunci n-am avut niciodata probleme cu somnul - bb doarme singur in camera si in patul lui) ne-am confruntat cu isterii seara ca nu se mai culca fara mami. cateva seri ne-am chinuit si am incercat mai multe metode:o adormeam la mine in pat si apoi o duceam la ea - a tinut o seara apoi se trezea si tipa. o adormeam la ea in camera eu stand langa ea si cand adormea o stergeam - se prindea si iar tipa. dar mi-a fost frica s-o iau la noi in pat si s-o las sa doarma toata noptea. pana la urma am reusit acum iar e bine. deci la ea in camera, dar am facut o schimbare: nu mai doarme in patutul de bb ci in cel mare (de adolescent), la inceput eu stateam 10 minute langa ea si plecam spunandu-i ca mami merge sa faca pp - se pare ca e singurul lucru pe care-l pricepe ca fiind temporar, adica mami nu pleaca de tot. la inceput ma intorceam (1-2zile) sa-i arat ca n-am disparut. apoi nu m-am mai intors. iar acum nici numai zic unde plec pt ca-mi zice ea nani si apoi uta (adica usa - s-o incui) si eu ma conformez dar o inchid pe exterior!
cred ca o sa va fie mai greu pt ca deja s-a obisnuit cu noul stil. nu cred ca exista retete universal valabile pt ca atat copii cat si parintii sunt diferiti dar poate te ajuta experientele noastre si faci niste incercari. oricum ceva trebuie sa faci ca el sigur nu se va da jos de buna voie sa se duca la el in camera.
tinatache spune:
Mai, cum se deplaseaza copiii vostri la varsta asta? Nu stau in patut de bebei, cu zabrele? Noi ii scoatem 2 zabrele in timpul zilei dar cand doarme i le punem la loc, si la pranz si noaptea. Si daca se trezeste si plange (ceea ce in ultimul timp, Slava Domnului, nu s-a mai intamplat) incercam sa ne dam seama de cauza: ori si-a pierdut biberonul ("suzeta" noastra), ori s-a speriat, a visat urat...
Dupa ce deja a dat de dormitul in pat cu parintii e greu de dezvatat... doar cu multa rabdare, dus de fiecare data inapoi in pat la el, cu tot cu urlaturile de rigoare... altceva, eu stiu? recompensat, santajat...ca ii dai aia daca ramane acolo, sau nu-i dai voie sa faca altceva...
Cristina, mamica cu burtoaie
Dana_ spune:
BB Andy are 8 luni jumate si pana la 6 luni dormea numai cu mine in pat.De 2 luni jumate l-am obisnuit in patutul lui si doarme singurel fara probleme,doar in perioada cand i-au iesit primii dintuci l-am mai culcat cu noi.
Parerea mea e ca,copilul vostru probabil a avut vreun cosmar si s-a refugiat la voi in pat,probabil ca de atunci ii e frica sa stea singurel.
Spor la dezvatat din patul parintilor!
Dana&bb Andy
cristina78 spune:
Cristina mea de la 2 luni a dormit singurica in patutul ei ,in camera ei.E ,pe la 1 an si vreo 2 luni am facut "greseala" de a o lua cu noi in pat si de atunci acolo a ramas.
O leganam seara pe picioare pana adormea dupa care o puneam la ea in patut si fix dupa o ora se trezea si incepea sa .O leganam din nou si cum o puneam in patutul ei deschidea ochii si.
Acum doarme fericita intre mami si tati si nu mai are nici un fel de problema pana dimineata la 7-8.
Cristina&Cristina
Nadina2003 spune:
Da, se pare ca solutia este un amalgam de diverse metode si experiente. Daca ati sti ca Tudor, flacaul nostru a fost pina mai ieri un exemplu de cum e sa-ti fie copilul "perfect". A dormit pina acum o luna singur-singurel, cu usa inchisa, cca.11-12 ore, plus inca 3 dupa amiaza. De la virsta de 1 an si 6 luni i-am desfiintat 4 zabrele pentru ca, datorita norocului, abia l-a prins taica-sau cind s-a "aruncat" peste balustrada patului. Posibilitatea de a se da jos din pat cind doreste (de fapt, cresterea numarului gradelor de libertate) l-a incintat deosebit. Prima noapte a petrecut-o in mijlocul camerei, aducind-si insa si asternutul ..... Din a doua s-a comportat normal, a vazut ca schimbarea e permanenta.
De fapt, cred ca s-au petrecut mai multe evenimente in acelasi timp:
- probabil un vis urit;
- posibilitatea de a actiona cu succes clanta usii (nu incuiem ..);
- o candidoza rebela care s-a manifestat si in zona bucala (n-as vrea sa fi fost in pielea lui cind il dureau si usturau gingiile).
Pe de alta parte, dupa amiaza doarme bine-merci in patutzul lui, talentele le face doar noaptea, cind poate dormi si singur in patul nostru ...!!! Probabil ca solutia va fi transbordarea nocturna la el in pat, sau daca nu da rezultate, trecem si noi la patul de adolescent.
Gindesc bine?
roxanak spune:
Si noi am avut mari probleme cu fetita noastra care acum are 18 luni. Pana la varsta de un an dormea in patutul ei cu zabrele, dar mai mult o luam cu noi in pat ca sa adoarma si dupa aceea o duceam la ea in camera. De la un an pan ala un an si trei luni am fost la mama mea in Romania, unde chiar daca era un patut de bb, dormea cu mine in patul mea. Cand ne-am intora inapoi nici nu a mai vrut sa vada patutul ei si repede i-am instalat un pat de junior, care are o panza deasupara ca un acoperis, cu gemulete si usa. La inceput dormeam cu ea in patul ei cel nou, sau stateam cate o ora,poate si doua pana adormea. Acum ii place sa doarma acolo (mai stau cu ea doar zece minute, max o jumatate de ora) pana adoarme. Patul e practic pentru ca ziua e un loc bune de joaca si are unde sa se ascunda. Se mai intampla uneori sa trebuiasca sa dorm cu ea pentru ca ori a visat urat, ori are o toana mai proasta, dar m-am obisnuit deja. Ce ma bucur este ca am reusit seara sa o determin sa mearga in pat fara sa planga. Pe toti cei care i-am intrebat cum au rezolvat problema cu patatul si cu somnul, mi-au dat cele mai diverse raspunsuri, asa ca parerea mea este ca depinde foarte mult de copil si de ce vrea el. Acum ma lupt sa o dezvat sa ii mai tin eu seara biberonul si sa stau langa ea pana adoarme. Nu cred ca va mai trece mult si va merge singura la culcare, fara mama sau tata (SPER EU).