Strumfi si prichindei iulie-august 2011 (27)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

neata si de la noi:

corry,am vorbit cu proaspata mamica care saptamana trecuta a nascut gemenii. Unul natural si al doilea incapatanat...prin cezariana. 2.200 kg respectiv 2.400,care e ffff bine pt 2 gemeni. Duminica le-au dat drumul acasa.
Patutul e unul singur pt moment,carucior si-a cumparat dublu dar nu unul in fata la celalalt ci unul langa altul ca cica e important sa fie unul langa altul si se linistesc cand se vad/aud/ating.

iti mai las scris odata ce mai aflu una ,alta
anaemi de abia astept sa vad pozele

Veronica feliciatri pt grasun...chiar ca e mare...ce repede cresc copiii astia

cristelle feliciatri pt puta. Eu cred ca e si odiseea mamelor din zodia rac

roberta felcitari si voua pt cocosel...ahhhh mor dupa numele de Gabriel...daca avem baiat s-ar putea sa il alegem si noi

Mama de Ana si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

Citat:
citat din mesajul lui gheveronica

[quote]citat din mesajul lui babyblue

veronica, nu te panica. iti faci rau.
eu n-am auzit de asa ceva, cum adica tensiune in uter? n-am auzit in viata mea de asa ceva.

la ecografie voua nu va masoara IR(tensiunea uterina)
mie mi-a spus dr ca am tensiunea mare in uter si tr sa beau multa apa..

(mutatia 677 stare heterozigota 1sarcina naturala pierduta 7sapt 3IA nereusite.)fiv1 2010 promed system reusit
sapt 22+ cu LUCA GABRIEL
multumesc doamne

eu am facut vreo 16-17 eco pana acum si sincer nu s-a gasit niciun rasarit sa mi masoare asa ineptie.:)) parerea mea.
eu zic sa bei apa linistita, dc asta iti face placere, dar nu vad nicio legatura cu nicio tensiune din uter. uterul este un organ musculos, perfect adaptat sarcinii,facut special pt acest scop, altul nu are, care creste in functie de cresterea fatului, nu va exploda dc asta iti e grija, nicidecum la greutatea acestui copil, uterul expulzeaza copilul cand ii vine sorocul si creste mare. eu pana acum n-am auzit de asa ceva. este un organ extrem de rezistent si puternic. nu inteleg sincer, care e legatura cu tensiunea, eu n-am auzit de a masura tensiunea in uter si prin ce cai chestia asta ar fi si reala si mai important, chiar nu vad legatura cu vreo posibila tensiune si apa.

parerea mea: relax!

_

Babyblue va pupa pe toti!!
16+ cu
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Ireth iar v-am admirat,imi place tare mult de voi...ma uit la sotul tau imi aduc aminte de al meu asa pletos. Si Cristi e pus pe sotii si suntem indragostiti de munte

anaemi f frumoasa masa,ai avut ce pregati.
pentru cina a intrebat: se pare ca tortul e imbracat din pasta de zahar,soricei sunt facuti la fel si vopsiti cu vopsea alimentara...anaemi,daca gresesc imi cer scuze

gogosika mult ati mai umbklat si voi.Imi si place pisica

cristina ffff dragute pozele de la ziua Sophiei

restul pozelelor le-am vazut mai de mult.

Mama de Ana si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Super dragalas tortul! si burtica ta si mai frumoasa!
Felicitari pt noile pute, se pare ca va fi putin lume la raionul de rochite cand le va veni randu Oricum, sa fie sanatosi toti si sa stea cuminti in burtici!
Cat despre tensiunea aceea, nu stiu nici eu, dar la morfo de 12 sapt mi-a zis sa beau apa mai multa! o fi ceva...Oricum, nu te speria pana nu vb cu medicul tau!
Nu mai shtiu daca mai aveam ceva de zis, si tinand cont ca uit si cand vreau sa merg la toaleta, o sa ma ierte fetele daca le-am omis!
Va pup

20+ cu

Bebelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Gheveronica te referi la fluxurile uterine. Ce valoare au IR+urile tale? Am vazut ca ai trombofilie, asta inseamna ca urmezi un tratament, ia legatura cu hematologul tau sa iti mareasca doza daca au crescut fluxurile.

Medicul ginecolog trebuie sa urmareasca la fiecare eco :
- IR+uri stanga, dreapta
- IUGR
- Placenta
-cordon ombilical
_ cervixul
- deglutitia
- velocimetria?
- fluxurile cerebrale

pe langa masuratorile specifice

21+

Mergi la inceput

Felicitari celor care au mai aflat ce au in burtici si celor care au vesti bune de la eco. Rammy tin pumnii.

21+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babyblue

Citat:
citat din mesajul lui gheveronica

[quote]citat din mesajul lui babyblue

veronica, nu te panica. iti faci rau.
eu n-am auzit de asa ceva, cum adica tensiune in uter? n-am auzit in viata mea de asa ceva.

la ecografie voua nu va masoara IR(tensiunea uterina)
mie mi-a spus dr ca am tensiunea mare in uter si tr sa beau multa apa..

(mutatia 677 stare heterozigota 1sarcina naturala pierduta 7sapt 3IA nereusite.)fiv1 2010 promed system reusit
sapt 22+ cu LUCA GABRIEL
multumesc doamne

eu am facut vreo 16-17 eco pana acum si sincer nu s-a gasit niciun rasarit sa mi masoare asa ineptie.:)) parerea mea.
eu zic sa bei apa linistita, dc asta iti face placere, dar nu vad nicio legatura cu nicio tensiune din uter. uterul este un organ musculos, perfect adaptat sarcinii,facut special pt acest scop, altul nu are, care creste in functie de cresterea fatului, nu va exploda dc asta iti e grija, nicidecum la greutatea acestui copil, uterul expulzeaza copilul cand ii vine sorocul si creste mare. eu pana acum n-am auzit de asa ceva. este un organ extrem de rezistent si puternic. nu inteleg sincer, care e legatura cu tensiunea, eu n-am auzit de a masura tensiunea in uter si prin ce cai chestia asta ar fi si reala si mai important, chiar nu vad legatura cu vreo posibila tensiune si apa.

_

Babyblue va pupa pe toti!!
16+ cu
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.

De ineptiile astea depinde viata coplilului tai din burtica. O sa iti masoare si tie de la 20 de saptamani incolo, obligatoriu.

21+

Mergi la inceput

Apa ajuta la dilatarea sangelui si automat duce si la o mai buna circulatie pe arterele uterine, prin care se hraneste bebeul. Daca arterele se ingroasa, copilul nu mai ia in greutate si nici nu se mai oxigeneaza bine.
In cazul fetelor cu trombofilie daca rezistenta pe arterele uterine nu cedeaza se mareste doza de clexane, sau se intooduc daca sunt doar pe aspenter.
In mod obisnuit, daca medicul observa aceste modificari, da si o trimitere pt analizele de trombofilie.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui babyblue
eu zic sa bei apa linistita, dc asta iti face placere, dar nu vad nicio legatura cu nicio tensiune din uter.

Nu te supara pe mine, dar cred ca n-ai inteles prea bine la ce se refera Veronica. Poate nici ea nu s-a exprimat prea bine ... Nu e vorba de "tensiunea in uter", ci de "presiunea in arterele uterine" = IR, dupa cum a explicat foarte bine Mamutz. Daca nu ma insel eu, sunt arterele care il alimenteaza pe bb, care alimenteaza uterul, deci sunt FOARTE IMPORTANTE ca bb sa fie bine alimentat si in grafic.

Eu am avut presiunea crescuta pe artera stanga la eco de 12 saptamani (deci un medic bun ar fi trebuit sa ti-o masoare pana acum, daca nu ti-a zis nimic probabil ca e totul in regula) si medicul m-a trimis urgent sa-mi fac analizele pt trombofilie. Au iesit bine, dar atunci mi-a povestit ca trebuie sa urmarim evolutia lui bb, pt ca poate fi insuficient alimentat si sa apara retardul de crestere. Nu mi-a zis sa beau apa, dar nu strica oricum.

La prima sarcina am avut presiunea crescuta pe aceeasi artera, deci presupun ca e ceva fiziologic, iar bb n-a iesit prea mare - 50 cm si 3kg - nu stiu daca asta e motivul.

17+
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gheveronica spune:

[/quote]

draga mea babyblue ineptia asta IR=indice de rezistenta uterina prin artera ombilicala se masoara de cativa rasariti cred ca de pe la 20 de saptamani...eu nu sunt medic dar am incredere in unii din ei..iar uterul acela musculos are doua artere uterine una stg si una pe partea dreapta...iar daca ai tensiunea pe acele artere mai mare poti pierde pe bebe chiar si la 33 de saptamani...
poate sunt eu prost informata..daca este asa scuze pentru intrebare tuturor fetelor,poate nu am stiut sa ma exprim ...nu am vrut sa deranjez....mii de scuze...

Valori normale IR artere uterine:

sapt 20: intre 0.36-0.71 (media 0.53)
sapt 28: intre 0.35-0.63 (media 0.49)
sapt 34: intre 0.31-0.59 (media 0.45)

Valori normale artera ombilicala:

sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D)
sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D)
sapt 34: 0.47-0.81 (IR), 1.65-4.65 (S/D)

sapt 22+ cu LUCA GABRIEL
multumesc doamne

Mergi la inceput