Aradence DC - (160)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Salutare!
Noi am fost la Bihor azi, am plecat dimineata. Au taiat ai mei un porc ieri si am mers sa ne luam "partea".

Diana11, ai o domnisoara foarte frumoasa!

Moni, am vazut si eu in pozele tale cartea de mate si am vrut sa te-ntreb daca Diana lucreaza pe ea.
Bravo ei ca e asa harnica si-i place! Eu zic sa nu-ti face probleme ca vor fi copii mai mari (8 ani) in clasa care vor sti sa citeasca si sa socoteasca, nu-i asa. Si ce daca ar sti? Pai d-aia merg la scoala sa invete sa scrie si sa citeasca. Ea oricum e foarte isteata si sigur va invata bine.
Dragos n-a vazut abecedar si nici matematica pana a mers la scoala.
Sper sa nu te superi, n-am scris nimic cu rautate.
Sunt sigura ca nu vei avea probleme cu Diana la scoala.

edit ca am mancat niste litere.

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

salutare!
Moni,Alexandra la 7 ani jumatate va merge la scoala. Daca stateam bine cu vorbitul poate mergea acum in toamna da'eu nu o vad pregatita acum pentru scoala, mai ales ca acum e grupa mare si la anu' e in grupa pregatitoare. Stie si ea literele,nu pe toate,la matematici se pricepe mai bine.De unde ai luat cartea? Si noi rezolvam chestii de genu..
Eu ma tot gandesc ca va termina liceul la 19 ani si...

Azi am tras un "pui" de somn de vreo 3 ore si sunt in urma cu pregatirile pe maine. Ma duc la treaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DIANA11 cartea am comandat-o in iarna de pe net impreuna cu un abecedar si ceva caiet de scriere,asta in principal fiindca Diana i-a comandat mosului CAIETE DE SCOALA Fusese influentata si de faptul ca vreo 7 copii de la ea din grupa merg la toamna la scoala si mi-a declarat atunci ca ea "vrea sa invete si sa stie tot" Deci i le-a adus mosul,dar eu i le-am cam ascuns fiindca aveam ff mult de lucru in perioada aia si ar fi stat tot pe capul meu.Si-acum sta dealtfel.Ea vrea sa faca de toate,dar e super miorlaita si se vaita incontinuu ca nu stieee,ca e greeeu , ca sa vin langa eaaa ... si tot asa, dar nici nu vrea defel sa le lase balta si sa se apuce de joaca sau de desenat par example.Acum m-am pus sa ii dau dictare in premiera i-am dat exemplu cu MAMA ARE MERE si i-am zis sa scrie TATA ARE PERE.A zis ca nuu ca ea scrie MAMA MONI ARE PERE si cu anumite indicatii de la distanta i-a iesit,mai putin ca l-a scris initial pe E invers,ca pe 3 Noi cam la ora asta facem asa ceva,dupa ce adoarme Tudor - pana acum au tot tzopait si strigat pe-aici asa ca sa faca si niscaiva activitate statica fata.Imediat ii citesc povesti si la nani.La noi ca de obicei,culcarea dupa ora 23
ALINA nu ma supar.Ideea e ca daca nimereste in vreo clasa unde majoritatea sunt super avansati deja la scris / citit / matematica,sigur invatatoarea va avea tendinta sa treaca mai in fuga peste materie si cei f putini mai habarnisti ar ramane mai de carutza.Dar daca o dau la gen.6 poate nu e cazul,ca nu e scoala "bine cotata" Si or fi copii cu parinti care nu-s asa de interesati de soarta copiilor de nu i-au dat la o scoala mai "buna" asa ca presupun ca nici mate si citire n-au facut acasa cu ei.Glumesc ... oricum nu ma intere defel sa fie mare premianta,nici mie nu m-a pasat cine stie ce de note. Chiar si la generala ... 8,9,10 ba chiar cate un 7 sau 6 pe-acolo.Odata am luat si un 4 la biologie si odata un 4 la franceza,asta a fost tare,ca l-am luat pe motiv ca am stiut doar de 7 desi eram eleva de 10 la franceza.Logica de fier pe profesoara aia ,nu?
La liceu nu mai vorbesc,ca invatam numai la materiile pentru treapta II,Bac,faculta sau ce imi chiar placea.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristale spune:

Buna dimineata
Va ofer eu cafeaua azi.
Moni sunt prin preajma dar nu prea am ce sa va spun. David creste, e cuminte. Vrea sa se ridice singur in fund, isi tot ridica capul, si se enerveaza ca nu poate mai mult.
Alina am vazut copii frumosi in poze. Nu ti-ar sta rau cu 3
Fetele care aveti facebook ne dati va rugam un like aici
http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=10150117495588212&set=o.108509519214476&theater
Trebuie dat mai intai like la pagina. Multumim mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relusha spune:

Ceau la voi,

suntem acasa, in tara, ne-a "trimis" Japonia....

amandoi puiutii imi sunt cu muci, multumesc ca doar muci, incercam sa ne acomodam...

va pup si sa aveti o zi buna....

ma pun sa citesc, sper sa ma lase trupa mica....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzica spune:

Alina , tare dulce e nepotica!
Moni iti sta bine cu noul look. Cat despre Diana , sfatul meu este sa nu o stresezi de pe acum cu lectiile. Eu pe Tudor nu l-am pus niciodata sa scrie si sa socotesca, decat daca a vrut el. Daca o sa fie prea avansata, o sa i se para plictisitor la scoala. Asa a patit si Tudor in primele esaptamani de scoala, a zis ca e plictisitor, ca e ca la gradinita, ca nu a invatat lucruri noi... Teme suplimentare nu fac cu el, decat cand vrea el, asta cam o data pe saptmana se intampla. Temele si le face la afterschool. Cu toate astea e printre ce mai buni copii din clasa.
Diana ce tooort a avut Alexandra de ziua ei.
Cristale eu nu sunt fun facebook, imi pare rau.

Mergi la inceput

Buna dimineata.
CRISTALE am intrat de vreo doua ori pe-acolo si nu am reusit sa fac nimic Nu prea le am nici eu cu FB.
RELUSHA deci ai aterizat acasa! Sa se faca bine flacaii!
GABI dar unde am scris eu ca o stresez eu,parca tocmai am scris ca ma streseaza ea pe mine.Nu e chiar defel genul sa faca ceva ce n-are ea chef . Si-aseara m-a scos din pepeni,o rugam sa termine odata si sa se pregateasca de culcare si ea zbiera ca nuuu,ca ea vrea sa invete si sa vin langa ea ,sa o ajut,ca eu trebuie sa o invat Ce m-am distrat ca a scris inca doua propozitii,dar fiecare cuvant l-a inconjurat intr-un chenar.Am intrebat-o de ce si a zis ca sa nu se incurce,sau asa ceva ... degeaba i-am tot zis ca trebuie lasat spatiu liber intre cuvinte,ea tot in chenar le-a scris

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Moni eu nu am insinuat ca ai stresat-o pe Diana ci te-am sfatuit sa nu o stresezi de pe acum. Am dedus din ce ai scris tu, ca iti faci probleme ca vor fi la scoala copii mai mari cu un an ca ea care probabil vor fi mai avansati in clasa I. Esti o norocoasa ca Diana e asa silitoare si vrea sa faca lectii.

Mergi la inceput

GABI pai ziceam si eu asa,ca la o adica un an jumate diferenta e totusi ceva,hai ca la gradi nu s-a prea simtit asa tare diferenta (si-acolo e printre cei mai mici ca varsta) ,dar la scoala ,io stiu? Oricum mai are timp berechet sa invete si ea cititul pana incepe scoala - asta chiar mi-ar pica bine,sa mai scap si eu de lectura de seara .
Cat despre norocoasa ,stai ca ea e genul care se aprinde rapid la chestii noi,dar se si dezumfla la fel de rapid daca devine plictisitor.Acum depinde si ce intelege ea prin plictisitor,ca la gradi nici nu vrea sa plece acasa la 16 pana nu isi termina foaia cu bastonase sau mai stiu eu ce le dau alea acolo - nu stiu de cate ori a asteptat taica-su pe hol dupa ea Si educatoarele o lauda ca e f.constiincioasa.Mate chiar n-am facut pana acum cu ea,doar de vreo doua ori la Piticot ne-am jucat cu dat cu doua zaruri si ea trebuia sa adune cifrele de pe ambele sa vada ce ne-a iesit.Atat ca f.rar jucam,ca pe mine ma plictiseste de moarte activitatea asta De-aia prefer sa deseneze/scrie/faca matematica si eu doar sa o "dirijez verbal" de la distanta.Decat la TV mai bine asa ceva.Chestia e ca ea e extrem de zburdalnica si galagioasa,trebuie sa o ocupi mereu cu ceva ca sa stea cuminte.Decat sa fac ca si mami care o pune doar la TV si basta,mai bine asa.Si ea o lasa la TV pe motiv ca numai asa sta cuminte! Eu nu prea o las la TV,adica nu ca n-o las,dar nu i-l aprind,iar ea nu cere niciodata desene animate pe DVD sau TV.Doar cand ii aprinde taica-su TV-ul,daca prinde ce-i place se uita.Si el fix ca mami,sa scape rapid de ea
Eu de obicei o intreb cand vine acasa ce are chef sa faca ce jucarii/jocuri sa ii scot? Puzzle (n-a mai pus mana demuult),plastelina, lego, confectionat margele/bratari, desenat, pictat, exercitii etc. Cam omit jocurile ca acolo trebuie sa particip ,dar de multe ori tot mi le propune ea Am inceput sa o invat si un pic de sah de exemplu.Sau jucam moara sau X-O Ideea e ca eu o intreb si ea alege.As prefera sa se joace mai mult cu papusi,dar fff rar o face si atunci numai le face freza in general.
Am sunat la Cluj,nici poveste sa fi sosit rezultatul ala ...

Mergi la inceput

A aparut in Jurnalul aradean de azi clasa lui Tudor. M-am distrat copios, ca sub poza fiecaruia scrie ce vrea sa se faca atunci cand va fi mare. Al meu crede ca va deveni politist.
Relusha, bine ai venit acasa, imi pare rau ca in imprejurari de forta majora... A venit si sotul sau doar tu si copiii?

Mergi la inceput