Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (99)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rodyka/rodyka.jpg)
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle1981 Acum am si eu cateva intrebari ![]() ![]() ![]() - de care iaurt le dati micutilor si de la ce varsta ati introdus? - branzica o faceti din LP? - carnea cum ati introdus-o? Eu am o schema de la o pediatra: ziua 1 o lingurita, apoi doua lingurite, apoi 3, pana la 6. Deci daca incep maine cu o lingurita, sambata ar trebui sa ii dau 6. Oare nu e cam multa carne in decurs de o saptamana? Apoi se continua cu 2-3 orei pe saptamana cu carnea alternand cu oul. - de ce nu se combina cerealele cu legumele? - supa de legume cata zeama si cat piure contine? Cat de groasa e? ![]() ![]() ![]() Si inca o intrebare: a luat cineva antibiotice in timpul alaptarii? Am facut o infectie la degetul la care am avut unghia incarnata si pe care am operat-o acu 3 luni. |
unele fete ziceau de iaurt covalact, altele napolact (parca...). eu branza o fac din lapte pentru copii (cumparat de cutie de 1 l), se poate si din lp. racusor avertiza asupra folosirii calciului lactic ( a iesit in analizele lui Andrei calciu cam mult).
carnea am introdus cate o lingurita in prima zi, a doua zi nu i-am dat deloc, apoi a treia zi si a cincea am marit cantitatile. si apoi am alternat cu galbenus.
eu am luat antibiotic in 2 ture, tratament stomatologic. mi-a zis ca e mai bine sa tratez infectia decat sa alaptez cu infectie in corp.
supa eu am facut de putine ori, dar i-am dat in biberon, de sete.
redau aici pasajul salvat de la racusor (sfatul unei prietene vegetariene):
"Un principiu de baza al alimentatiei corecte este combinarea si gruparea eficienta a alimentelor. Nu combinam NICIODATA legume sau zarzavaturi cu fructe. Nici macar sub forma de suc. Zaharurile din fructe produc fermentatie si tulbura sistemul digestiv, mai ales cel atat de fragil si in curs de maturizare al copiilor.
Folositi sucul de mere simplu, ca gustare, la min 1.5 ore dupa masa de dimineata si minim 2 ore inainte de masa de pranz (de obicei ora 10-10.30 ca a doua masa pentru cei pana in 9 luni si ca gustare pentru pentru cei trecuti de 9 luni"
mod de amestecare a fructelor:
"1.Acide doar cu acide sau cu semiacide (pere, mere, ananas, mandarine, portocale, zmeura, lamaie, prune, gutui, cirese, mango, piersici, struguri, capsuni)
2.Dulci doar cu dulci (banane, smochine, curmale, stafide, papaya)
3.Uscate doar cu uscate
4.Necombinate cu nici un alt aliment: pepene galben si verde
si...sucul de morcov amestecat cu suc de patrunjel, telina "Zarzavaturile se combina excelent cu verdeturile, leguminoasele, cerealele sau alte zarzavaturi"
O alta eroare este combinarea lactatelor cu fructe...Fructele se combina in modul cel mai valoros cu cerealele integrale.
![](surf.gif)
![](majoreta.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
carla_2008 spune:
citat din mesajul lui CarmenAlbu Si ca sa evitati viermisori in animalute si alte minuni, le spalati si dupa uscare le bagati la congelator pt o zi, asa dispar toate posibilele vietuitoare, procedeu de facut odata la cteva luni. FERICIREA SE NUMESTE LETIZIA Doamne Ajuta-ne!!! |
deci toate plusurile ar trebui bagate la conge sau orice jucarioara de plastic?ce viermisori pot dezvolta?eu de ex le spal la masina o data la cateva zile,si ai mei le baga in gura pe toate pe rand ca nu mai stiu care a cui e
![](chatterbox.gif)
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
rodyka spune:
citat din mesajul lui eladea2005 Rodi, m-am gandit la tine...de cateva zile i-am dat lui Filip biscuiti cu miere... ![]() ![]() |
![](pupic.gif)
![](chatterbox.gif)
![](surf.gif)
![](majoreta.gif)
rodyka spune:
citat din mesajul lui bambi_bv Am si eu o intrebare: voi le faceti baie delfinasilor in fiecare seara? Va intreb pentru ca eu am in ultima perioada niste dureri ingrozitoare de spate si cateodata nu am starea necesara sa ma "lupt" cu el la baita si am seri in care nu ii fac (nu foarte des, dar o data pe saptamana sigur sar peste baita) si ma simt oarecum vinovata. Eu am momentan cadita normala, fara suport sau ceva, si tati il tine in brate si eu il spal.Vreau sa ii cumpar de la baby expo scaunel de baie, dar nu stiu cand o sa il folosesc ca Matei inca nu sta in fundulet.Apropos, aveti scaunele d-astea?Pe care mi-l recomandati? |
eu nu-i fac baie in fiecare seara ca nu vad rostul. adica la noi nu a fost nevoie de a crea un ritual, ea la ora de somn o puneam in patut si dormea. acum de cand cu bronsita, i-am facut doar de 5 ori in 2 saptamani. bine, la noi baia dureaza cam mult, ca tre sa ne facem de cap, sa udam toata casa... scaunel noi avem asa
![](surf.gif)
![](majoreta.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/larissa_79/larissa_79.jpg)
larissa_79 spune:
Deci:
-va multumesc la toate pentru cuvintele dragute...am uitat si sa il laud pe Nectarica. Slava Domnului e asa de cuminte....daca ar mai si manca...:)
- Michelle, eu am luat augmentin in timpul alaptarii. eram racita praf si urma botezul. e permis.
- bambi, nu te mai simti vinovata. e ideala baia zilnica....pe mine insa ma depaseste si eu ii fac la 2-3 zile. la vara probabil ca ii voi face zilnic insa acum repet ca si grad de ocupare a zilei ma depaseste. i-am facut zilnic pana pe la vreo 4 luni asa.
- legat de fumat. noi nu fumam. cred insa ca si aici ca si in orice trebuie pastrata calea de mijloc. adica cei care fumeaza sa fumeze, desigur nu langa copil iar cei ce nu....normal sa nu :) ca nefumatoare si eu as prefera o bona nefumatoare pentru ca mirosul se imprima. ca exemplu si noi fiind nefumatori il simtim mai tare cred decat ceilalti. insa nu cred ca daca tatal fumeaza de exemplu sau mama din cand in cand pune in pericol viata copilului. ca e un viciu, ca nu e bine asta stiu si fumatorii...dar...
- iar legat de super sterlizat, spalat jucarii etc. sunt pentru calea de mijloc si aici...eu am crescut la bunici la tara. am fost mereu un copil sanatos sau foarte sanatos. la alexia am procedat la el. nu am exagerat cu spalat jucarii, curatat etc. la fel nici o problema. evident la nectarie procedez la fel. de altfel Nectarie e fan ros papucii mei de acasa. evident ca nu il las dar uneori pana ajung eu el e deja multumit de cat a ros
- oana felicitari pentru kg...un sincer bravo! eu nu stiu cum se face ca am slabit in ultima perioada manancad la greu.
Si pentru ca de maine incepe postul, va doresc un post cu folos celor care tineti! Sa incercam sa fim mai buni, mai generosi, mai clazi, mai calmi si sa avem putin mai multa grija de sufletul nostru!
Si pentru ca este duminica iertarii va rog sa ma iertati daca v-am suparat cu ceva sau daca v-am intristat cu mesajul meu uneori, sau poate am zis ceva nepotrivit! Saptamana viitoare nu voi intra pentru ca incerc sa imi fac putin mai mult timp pentru suflet fiind prima saptamana din post insa de luni saptamana viitoare revin in forta cu multe intrebari legat de diversificare!
Va las cadou Canonul Sfantului Andrei Criteanul ce se canta in vecernie in fiecare zi a urmatoarei saptamani. E foarte frumos pentru cine poate ajunge. La noi va merge doar tati cred.
http://www.crestinortodox.ro/cantari-bisericesti-audio-mp3/canonul-sfantului-andrei-criteanul/canonul-sf-andrei-criteanul-i-audio-2110.html
Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia
(13 iulie 2006)
http://picasaweb.google.com/roparo/CopiiNectarieLuna5#
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Diana_Eva/Diana_Eva.jpg)
Diana_Eva spune:
Denisa - eu la 250-300 ml lapte cu 1.5% grasime pun 2 linguri iaurt - eu pun iaurt de casa facut de mine (reteta iaurt - lapte caldut cu 2 linguri iaurt de cumparat - am evitat iaurtul cu cultura bifidus) pus in borcanele pe calorifer - in 4 ore e gata - daca lasi mai mult iese acrut.
Calciul in exces duce la inchiderea frontanelei mai devreme decat trebuie.
Branzica din lamaie - 2-3 linguri lamaie la 300ml cand da in fiert, dar iese acruta branza.
Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
Diana_Eva spune:
Despre noi.
Dormim haotic: la 20-21 o culc in patut (nu patutul de bebe care are arici in el - urla cum o pun in el), un patut de copilas mai mare Ikea (cel albastru daca il stiti) - o adorm acolo eu langa ea ingramadita, ea suge (bine ca nu are dintisori inca). Pe la 12 e prima trezire, ma duc o pup, o mangai, ii dau suzeta, adoarme, la 2 iar, la 3 iar, la 3.30 iar ... cedez si o iau in pat cu mine. Stiu ce nu e bine dar rupta de somn nu imi mai pasa de nici o regula. Daca are cineva vreun sfat sau vreo idee le accept cu placere.
Cu mancarea: incerc sa ii bag masa de fructe la 9-10 - i-am dat suculet de fructe - bea 20-30ml. Legumele le manaca bine. Am introdus carnita de vita, conopida, mazare, spanac (toate la borcanel BIO de la HIPP), galbenus de ou. Masa de la 17 e branzica cu fructe, seara cereale cu fructe (iar vreau idei pentru masa asta).
Nu se roteste inca de pe o parte pe alta, sta bine in fund, a descoperit statul in genunchi si agatatul de mine, de canapea... ca sa se ridice, nu vrea pe burta mai deloc, cand o pun ridica fundul f greu si o apuca nervii. Toata ziua e cu mmmmmmmmmmmmmmm, maaaaaaaa, mammmmmmmmmmm - e asa de dulce - nici urma de ta, ba...
Spalatul - eu ii fac baita in fiecare seara. Acum sta bine in fund si e f usor. Umplu cadita, o pun in ea, se tine bine de margini, o asist la balaceala, clabucesc repede, clatesc si gata. Fundutul, gatul, manutele sunt clabucite zilnic in rest capsorul si corpul asa la 3 zile.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adrianaBuc/adrianaBuc.jpg)
adrianaBuc spune:
INTREBARE INTREBATOARE: daca tot dati iaurt din lapte de vaca, de ce mai faceti branza din LP?
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010
Diana_Eva spune:
Adriana E un raspuns complicat cu proteina nu stiu care din laptele de vaca care se descompune nu stiu cum in branza si nu stiu ce fel in iaurt - eu dau si iaurt si branza din lapte de vaca fiindca miss nu mai vrea LP. Acum am reusit sa o pacalesc cateva zile cu Hipp Bio. Dar nu e succes 100%.
![](images/user_woman.png)
carla_2008 spune:
citat din mesajul lui Diana_Eva Denisa - eu la 250-300 ml lapte cu 1.5% grasime pun 2 linguri iaurt - eu pun iaurt de casa facut de mine (reteta iaurt - lapte caldut cu 2 linguri iaurt de cumparat - am evitat iaurtul cu cultura bifidus) pus in borcanele pe calorifer - in 4 ore e gata - daca lasi mai mult iese acrut. Calciul in exces duce la inchiderea frontanelei mai devreme decat trebuie. Branzica din lamaie - 2-3 linguri lamaie la 300ml cand da in fiert, dar iese acruta branza. Diana, mami de pui iubit Eva ![]() |
multumesc Diana
![](pupic.gif)
de ce iaurt fara cultura bifidus?
de ce ii faci brnaza cu iaurt facut de tine si nu cu iaurt cumparat?adica inteleg ca iaurt ii dai facut de tine ca masa integrala de dupa-masa sa zic,dar branza facut de casa cu iaurt facut de casa mi se pare o complicatie prea mare(4 ore lasat la acrit
![](alcool.gif)
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana