Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (99)
Raspunsuri - Pagina 13
ooana spune:
si acum sa va spun cuma fost la Cluj ...am ajuns vineri seara la 7, pus Matei la somn si la 8 eram in Polus la shopping
nu am exagerat doar m-am "impulsionat" sa continui sa slabesc cu 2 bluze, 2 perechi de cercei, 1 fular si o pensula de buze
asa parca altfel iti cumperi cand esti macar putin multumita de cum arati
sambata am fost la o inghetata cu fratelo si prietena lui prin Iulius
la intoarcere pe drum ne-am intalnit cu nasii care veneau de la aeroport...tocmai ce s-au intors din Venetia de la carnaval...si ne-am oprit pe marginea drumului la o poveste seara la ora 21...Matei dormea...nasul nu s-a abtinut ca a intrat in masina sa vada, evident ca s-a trezit...au opvestit putin amandoi apoi cand am plecat a adormit la loc
el adoarme indiferent unde suntem intre 19,30-20,00
azi am fost la o cafenea in centru cu 2 colege de serviciu si am stat la o poveste
si maine cu fetele in club sarbatorim 8 Martie
Matei - luna a 8-a 08.07.2010
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
ooana spune:
hai ca am uitat ce era mai important
marti 8 martie 2011, 11:45, la TVR, la emisiunea Bebe Magia (in reluare) se va discuta despre purtatul copiilor cu esarfe
Matei - luna a 8-a 08.07.2010
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
bambi_bv spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle1981 Acum am si eu cateva intrebari - de care iaurt le dati micutilor si de la ce varsta ati introdus? - branzica o faceti din LP? - carnea cum ati introdus-o? Eu am o schema de la o pediatra: ziua 1 o lingurita, apoi doua lingurite, apoi 3, pana la 6. Deci daca incep maine cu o lingurita, sambata ar trebui sa ii dau 6. Oare nu e cam multa carne in decurs de o saptamana? Apoi se continua cu 2-3 orei pe saptamana cu carnea alternand cu oul. - de ce nu se combina cerealele cu legumele? - supa de legume cata zeama si cat piure contine? Cat de groasa e? Si inca o intrebare: a luat cineva antibiotice in timpul alaptarii? Am facut o infectie la degetul la care am avut unghia incarnata si pe care am operat-o acu 3 luni. |
Michelle,iti raspund si eu la o parte din intrebari (la cele de care m-am lovit si eu si la care am primit raspunsuri de la pediatru):
- branzica eu o fac din lapte pasteurizat de 1,5% (eu am alaptat integral pana la 6 luni, nu i-am dat LP niciodatat) cu pastilute de calciu lactic (daca nu stii cum se face iti pot spune).
- carnea si eu am introdus-o in aceeasi maniera, adica de la 1 la 4 lingurite - nu cred ca este prea multa carne pentru 1 saptamana, o sa vezi ca de fapt intr-o lingurita nu intra o cantitate prea mare - eu de exemplu 4 lingurite am vazut ca sunt de fapt 10g de carne fiarta, ori intr-un ameste cu legume care in total are vreo 200 g (atata manaca Matei al meu) carnea nu e prea multa
- eu am combinat cerealele cu legumele pentru ca a fost singurul mod in care Matei le mananca. La inceput aveam cu el spectacol la masa de legume, adica plangea pana ragusea, nu reuseam sa i le dau deloc, pana m-am prins ca lui nu ii plac prea "apoase" adica ii fac direct piure, eu nu ii pun din zeama decat foarte rar si acum de cand ii pun 2 linguri de cereale in legume mananca fara probleme.Am intrebat medicul daca e ok, si dupa ce l-a verificat dpdv greutate sa se incadreze in grafice, mi-a spus ca e ok, pot sa ii las cerealele amestecate cu legume - mi-a spus chiar ca pot introduce fidea, orez sau paine neagra in supa de legume (evident, treptat sa ii testez toleranta)
Legat de antibiotice,am luat in timpul alaptarii Zynat, la recomandarea medicului ginecolog, care mi-a spus in mod explicit ca nu e o problema ca inca alaptez - eu l-am luat pentru ca dupa nastere, mi-a gasit la control un streptococ hemolitic de tip B, care nu putea fi tratat altfel (cel mai probabil l-am luat din maternitate).
bumblebee spune:
Michelle, eu am luat antibiotice dupa ceza, nu mai stiu exact ce anume, ca erau sub forma injectabila si dupa ce am ajuns acasa am luat augmentin. Dar cred ca toate cele care am facut ceza am luat antibotic inca de la nastere.
Carnita, noua ne-a spus pediatra sa-i dam de 5 ori pe saptamana si ca putem sa-i dam pana la 100 gr, ceea ce mi se pare aberant, eu ii dau de 3-4 ori pe saptamana si cam 15-20 g.
Eu merg marti la Chippendales. Ma trimite barbatul de acasa. Ne adunam aproape toate fetele din grup si mergem sa ne dicstram.
Am uitat sa iti multumesc Bambi pt explicatiile detaliate cu privire la vaccin!
Paula, , mi-l si imaginez pe Raul cum va cearta in pragul usii!
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 7
bumblebee spune:
Branzica ii voi face din lapte de vaca. Dar incerc dupa 8 luni, as incerca si mai tarziu. la noi DA nu e grava, dar e suparatoare. Incerc sa il hidratez cat mai mult si sa evit potentialii alergeni. Sunt cu atat mai atenta pt ca si eu sunt alergica la muuulte bazaconii, am si avut astm pe fond alergic (e drept ca nici fumatul nu ajuta atunci).
Cerealele se combina cel mai bine cu fructele. Nu stiu daca e vreeo interdictie in a combina orezul cu legume, de exemplu. Adica eu ma refer cereale normale(orez, ovaz, mei, grau), nu gen Milupa sau stiu eu ce combinatie cu fructe.
Luna 7
bambi_bv spune:
Bumblebee nu ai pentru ce!
Am si eu o intrebare: voi le faceti baie delfinasilor in fiecare seara? Va intreb pentru ca eu am in ultima perioada niste dureri ingrozitoare de spate si cateodata nu am starea necesara sa ma "lupt" cu el la baita si am seri in care nu ii fac (nu foarte des, dar o data pe saptamana sigur sar peste baita) si ma simt oarecum vinovata.
Eu am momentan cadita normala, fara suport sau ceva, si tati il tine in brate si eu il spal.Vreau sa ii cumpar de la baby expo scaunel de baie, dar nu stiu cand o sa il folosesc ca Matei inca nu sta in fundulet.Apropos, aveti scaunele d-astea?Pe care mi-l recomandati?
crissy77 spune:
michelle, la Bianca mofturici. Noi trebuie sa o luam de la zero, acum e exclusiv pe LP fara lactoza. Incearca sa modifici consistenta, poate asa ii plac mai mult. Deci zici ca e buna glicerina boraxata. Eu o am in casa, insa nu ma risc inca sa-i fac badijonari, acum e f sensibila din cauza siropelelor pe care le ia mai mult cu forta (ca nu mai merge nici distrasul atentiei) si vomita una-doua.
Iaurt eu i-am facut in casa. Elisei ii dadeam Iaurt numa' bun de la Napolact, insa acum nu-mi mai place ce gust are, imi face gura punga. Am testat la 7 luni jumate de curiozitate si-i place. Fetele parca ziceau ca de la 8 luni.
Legat de carnita, schema data de pediatra coincide cu ce stiam si eu. 6 lingurite inseamna 30 g, parca atat era limita max.
Consistenta piureului: depinde de copil, Bea nu accepta gros, la noi curge din lingurita
Ca tot o laudam... tocmai a vomat cand am vrut sa-i dau apa
bumblebee spune:
Eu il spal la 2 zile, in cada mare intr-un fel de sezlong pt bb.
Luna 7
adrianaBuc spune:
buna seara
larisa, ai niste copilasi tare frumosi! Imi sunt tare dragi.
Despre DA se poate vorbi la infinit. Fiecare dermatolog (pentru ca astia ar trebui luati in seama, nu pediatru) are ideile lui si propriile recomandari.
Despre fumat: hmm! eu sunt fumatoare, sotul la fel. NU fumam in preajma copilului, nu purtam haine mirosind a tutun, in casa nu se fumeaza nici noi nici invitatii nostrii(acum iarna doar in bucatarie). Nu e o rusine sa spui celor din jur ca se fumeaza doar pe balcon/ bucatarie etc. Cat am fost gravida am fumat (putin, dar am fumat), cat am alaptat nu am fumat deloc vreo 2 luni, asta fiind unul din motivele care mi-au adancit depresia. Asa ca dupa, mai ales ca Rebeca avea ore fixe de papa, fumam seara 1-2 tigari (adica pe la 10 seara), Rebeca manca pe la 4-5 dimineata. Dupa 5 luni cand am ramas fara laptic fumez "la liber", dar nu depasesc 10 tigari pe zi. Imi fac procese de constiinta pentru asta, stiu ca ar fi trebuit renunt la tutun, dar asta e! Nu sunt o mama perfecta si incerc sa fac atat cat pot.
Hai ca m-am intins cam mult.
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010