*LMA!!*Puiuti de Randunici 2008! (481)
Raspunsuri - Pagina 2
MarianaPop spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui teodora racz Multumesc fetelor pt.gandurile bune! Am luat-o si eu asa ca dureri infioratoare de gat,ochi si cap>antibiotic pt.toti 3 ca nu am avut o evolutie buna deloc Si azi noapte copiii au facut febra Antonia mai usor dar Tudor a avut si 39;azi dimineata saracul avea ochisorii umflati de la atata nurofen si algocalmin; Nu stiti ceva naturist sau homeopatic care scade febra?Dureri de burta mai are inca si nici nu-i de mirare de la atatea medicamente;de aproape un an el nu s-a inbolnavit si atunci doar raceli rezolvate cu influcid si propolis!De ce se tine febra asta scai,de ce nu scade?Plus ca nu are nici pofta de mancare!![]() Sper mai tarziu sa intru cu vesti mai bune ca altfel o iau.....razna! |
Ne gandim la tine!Uite ce am gasit:
Remedii naturiste pentru febr#259;
<<Unele plante medicinale pot face minuni atunci când avem febr#259;. Iarba-mâ#355;ei, echinacea, socul sau lemnul-dulce sunt doar câteva dintre acestea.Febra apare atunci când temperatura corpului dep#259;#351;e#351;te 37 de grede Celsius. Cauzele sunt variate. Poate fi vorba de o infec#355;ie viral#259; sau bacterian#259; sau de o reac#355;ie alergic#259;. De cele mai multe ori, febra este un aliat al organismului împotriva infec#355;iei. Cre#351;terea temperaturii corpului stimuleaz#259; producerea celulelor albe din sânge, responsabile de ap#259;rarea împotriva agen#355;ilor infec#355;io#351;i. La un adult, un nivel ridicat al febrei arat#259; gravitatea bolii, în timp ce la copii, ace#351;tia pot avea o febr#259; mai mare în cazul unei viroze respiratorii de gravitate medie decât în cazul unei infec#355;ii bacteriene serioase.
Remediile naturiste pot s#259; fie, de asemenea, de ajutor, mai ales dac#259; bolnavii nu tolereaz#259; anumite antitermice. La copiii mici, de exemplu, nu se folose#351;te aspirina pentru c#259; poate duce la apari#355;ia Sindromului Reye. Medicina popular#259; recomand#259; comprese cu ceap#259; ras#259; sau cartof crud ras pe r#259;z#259;toarea mare, aplicate pe frunte, mâini sau picioare. Pot s#259; fie utile #351;i împachet#259;ri ale pieptului cu prosoape îmbibate în ap#259; la temperatura camerei timp de 40-45 de minute sau du#351;uri cu ap#259; c#259;ldu#355;#259;. Administrarea de lichide în cantitate mare este foarte important#259; îns#259; acestea nu trebuie s#259; fie reci sau fierbin#355;i.
Amestecurile de plante sunt eficiente
Dintre plantele medicinale, iarba-mâ#355;ei sau catu#351;nica are efecte sudorifice #351;i de sc#259;dere a febrei. La copii se fac clisme cu un ceai ob#355;inut dintr-o lingur#259; de plant#259; prin infuzare cu un litru de ap#259;. Sunt eficiente în convulsii #351;i febr#259;. La adul#355;i, infuzia concentrat#259; de iarba-mâ#355;ei amelioreaz#259; durerile de cap.
Tinctura sau ceaiul de echinacea ajut#259; la sc#259;derea febrei. Efectul este mai accentuat dac#259; se folose#351;te în combina#355;ie cu smirn#259;. Mai poate fi folosit#259; infuzie cald#259;, ob#355;inut#259; din dou#259; linguri#355;e de isop la o can#259; de ap#259;, administrat#259; de dou#259; ori pe zi (diminea#355;a #351;i seara). Poate fi folosit#259; #351;i infuzie de flori de soc. Are efecte sudorifice (stimuleaz#259; transpira#355;ia #351;i reglarea temperaturii corpului).
Isopul poate fi combinat cu lemn-dulce. De asemenea, se pot fierbe 150 de grame de lemn-dulce cu 75 de grame de ghimbir într-un vas, cu ap#259; cât s#259; le acopere. Se fierb pân#259; când apa scade la jum#259;tate. Lichidul ob#355;inut se filtreaz#259; #351;i se bea c#259;ldu#355;, de dou#259; ori pe zi. Extractul de usturoi singur sau în amestec cu extract de cimbru este alt remediu popular mai mult sau mai pu#355;in eficient.
Foarte eficient este, în schimb, un amestec în p#259;r#355;i egale de flori de soc, flori de tei, p#259;p#259;die, #355;intaur#259;, coad#259; de salcie #351;i conuri de hamei, din care se prepar#259; un decoct. Se administreaz#259; pe cale oral#259;.>>
Sper sa-ti fie de folos!

Sanatate tie si puiutilor tai
! Sa auzim numai de bine!Mariana, mamica de
Bianca Alessia, berbecutza mea iubita
teodora racz spune:
Multumesc pt.sfaturi!
Tudor nu a mai facut febra de azi noapte dar acum are Antonia si eu;scriu cu o compresa pe frunte,ma dor ochii,capul,carnea pe mine;ce viroza o fi asta fara rosu in gat si cu febra mare?
Mama s-a intors dintr-o calatorie exact cu aceleasi simptome ca noi;deci n-am ajutor decat pe sotul!
Olga am fost eu cu Antonia la expozitie dar iti dai seama in ce stare eram numai chef nu aveam;asa de mila mi-a fost de ea ca avea febra si nu se simtea bine pe cand ceilalti copii alergau si erau tare veseli;cand voi fi in stare voi pune ceva poze!
MarianaPop spune:
randunici dragi!
Va invit (chiar daca e asa tarziu
) la o portie de placinta cu branza si stafide
, doar ce am scos-o din cuptor...
Ma duc sa strang
si sa fac si un
si gata la culcarica, am fost ca o
astazi.
Teodora
sa aveti o noapte linistita!
Noapte buna fetelor!
Mariana, mamica de
Bianca Alessia, berbecutza mea iubita
MarianaPop spune:
randunici!
Am intrat sa vad ce mai ciripiti, dar observ ca e cam liniste pe ramurica
. Eu o am pe Bianca cu tati la plimbare si am ceva timp sa-mi fac unghiile.
Teodora cum mai sunteti?
Sa inteleg ca "no news, good news"?
mrlh unde te-ai ascuns?![]()
Va doresc o zi buna in continuare!
la randunici, bebice si bebici!
Mariana, mamica de
Bianca Alessia, berbecutza mea iubita!
teodora racz spune:
Mariana dau raportul!Tudor fara febra,Antonia nu a mai avut de azi noapte dar acum are 37,7
si o doare capul;mie a inceput sa-mi curga tare nasul si parca tusesc mai tare;macar nu ma mai dor ochii,am inceput sa ma mai misc;Tudor cand ma vedea intinsa ma tot punea sa ma ridic si sa-mi iau compresa de pe frunte;
Acum a inceput si sotul dar i-am dat deja medicamente si sper ca sa-l ocoleasca;
Multumesc de felia cu branza mi-a lasat gura apa!
alina_satena spune:
Teodora va uram sanatate si inasantosire grabnica,se pare ca pe voi epidemia v-a lovit din plin
imi pare sincer rau.Noi momentan am reusit sa ne ferim de urata raceala.Sper sa ne auzim sanatoase.

mrlh spune:
Buna fetelor!
Scuze ca am disparut pentru o perioada, dar stau
foarte prost cu timpul. Scriu de pe telefon, asa ca e
posibil sa fac si ceva greseli.
In primul rand trebuie sa-i urez sanatate multa
Teodorei si puiutilor ei.
In al doilea rand sunt datoare cu un "La multi ani!"
si numai bucurii, sanatate si noroc sarbatoritilor
carora n-am apucat sa le transmit toate cele bune.
Despre noi: Delia - 11.04.2008, iar Monica - 17.07.2010.
Delia este nascuta la Medlife, iar Monica la clinica Isis
(multumesc sovieticai pentru asta).
Noi am avut o alarma falsa (cred, sper) de probleme
cu amigdalele. Delia are niste ganglioni maricei,
iar medicul a zis ca poate fi un semn de infectie.
In plus mi s-a parut ca are amigdalele cam mari,
desi nu s-a vaitat ca o doare ceva.
Prin urmare sambata dimineata eram la recoltat
analize. O parte din ele sunt gata si se pare ca
a fost alarma falsa. Vsh-ul, proteina C reactiva si IgM
au iesit normale. Acum asteptam rezultatele
la exudat. Sper ca totul sa fie bine.
mrlh spune:
Ariel cum merg pregatirile pentru targ?Dar pentru marea evadare?
Sunteti hotarati sa plecati din tara? Ati stabilit o tinta?
Kitzy cum sunteti? Sper ca puiul este bine!
Fetele care aveti vesti despre Siluan, va rog spuneti-ne si noua cum se simte.
Va las acum. Va doresc sa aveti o saptamana minunata ca voi!

Nu stiti ceva naturist sau homeopatic care scade febra?Dureri de burta mai are inca si nici nu-i de mirare de la atatea medicamente;de aproape un an el nu s-a inbolnavit si atunci doar raceli rezolvate cu influcid si propolis!De ce se tine febra asta scai,de ce nu scade?Plus ca nu are nici pofta de mancare!