Am nevoie de un raspuns urgent!
Raspunsuri - Pagina 3
Selene_Bunny spune:
inaioana, fara suparare, cati proprietari sunt dispusi sa incheie acel contract de inchiriere, in care se mentioneaza, printre multe altele, si chiria, reala sau nu, dupa care este obligat sa plateasca impozit?
Bine ca e de acord sa o ia in spatiu.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Selene_Bunny inaioana, fara suparare, cati proprietari sunt dispusi sa incheie acel contract de inchiriere, in care se mentioneaza, printre multe altele, si chiria, reala sau nu, dupa care este obligat sa plateasca impozit? Bine ca e de acord sa o ia in spatiu. |
pentru viza de flotant nu e necesar sa prezinti vreun contract de inchiriere. de altfel nici pentru luarea in spatiu. le-am avut pe amandoua, si n-am figurat vreodata in vreun contract de inchiriere.
n-am inteles nici eu nelamuririle exprimate de inaioana; din cate stiu eu, cele 3 variante care atesta prezenta mea legala la o anumita adresa sunt: proprietar, "luat in spatiu" cu acordul proprietarului sau flotant, fireste, tot cu acordul proprietarului. cu siguranta chiriasul nu se incadreaza la prima varianta, dar se poate incadra la fel de bine in ultimele doua. eu una insa n-as lua in spatiu un chirias niciodata, mi s-ar parea mult prea riscant.
marius spune:
Va redau cateva aspecte privind obtinerea vizei de resedinta (flotant)
Potrivit art. 30 din Ordonanta de Urgenta nr. 97/2005, resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.
Mentiunea de stabilire a resedintei se acorda pentru perioada solicitata, dar nu mai mare de un an, si are valabilitate pe timpul cat persoana locuieste in mod efectiv la adresa declarata ca resedinta. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita inscrierea unei noi mentiuni de stabilire a resedintei.
Pentru inscrierea resedintei solicitantul va completa cererea pentru stabilirea resedintei, pe care o va depune impreuna cu actul sau de identitate si cu unul dintre documentele prevazute mai jos:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol, pentru mediul rural.
Serviciul public comunitar de evidenta a persoanei pe raza caruia se afla ultimul domiciliu inscris in actul de identitate al solicitantului este obligat sa comunice la cererea cetatenilor romani, in termen de doua zile lucratoare, datele referitoare la domiciliile avute in Romania de catre persoana respectiva si orice mentiune privind starea civila, aflate in evidenta acestuia, incepand cu data de 1 ianuarie 2000.
Pentru datele mentionate mai sus, referitoare la perioada anterioara anului 2000, termenul de comunicare este de maximum 20 de zile.
Se excepteaza de la obligatia prevazuta mai sus:
a) persoana care locuieste la o alta adresa decat cea de domiciliu, in interesul serviciului sau in scop turistic;
b) persoana internata intr-o unitate sanitara/medicala.
Mentiunea privind resedinta se completeaza pe un autocolant-tip care se aplica pe versoul actului de identitate.
Persoanelor fizice care nu poseda act de identitate si sunt internate sau primite spre ingrijire ori gazduire in unitati de ocrotire si de protectie sociala, in scoli de reeducare sau in alte institutii li se pot elibera acte de identitate in care se inscrie domiciliul sau resedinta la adresa institutiei respective.
In situatia in care, din motive obiective, nu poate fi stabilita identitatea persoanelor fizice, institutiile respective sunt obligate sa anunte imediat unitatea de politie pe raza careia isi desfasoara activitatea, care colaboreaza cu serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor in vederea stabilirii identitatii lor.
In cazul in care mentiunea din actul de identitate privind stabilirea domiciliului sau a resedintei s-a efectuat in baza unui document care ulterior a fost anulat, s-a constatat ca era nul, fals ori falsificat, aceasta mentiune este nula de drept .
In situatia prevazuta mai sus, autoritatea care a constatat nulitatea mentiunii comunica serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor situatia intervenita.
Nulitatea mentiunii poate fi constatata de instanta de judecata, din oficiu ori ca urmare a sesizarii Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor ori a persoanelor interesate.
Persoana care gazduieste o alta persoana, in mod neintrerupt, pe o perioada mai mare de 30 de zile, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 31 alin. (2) lit. a) din Ordonanta de Urgenta nr. 97/2005 are obligatia de a anunta politia sau serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de la locul unde este situat imobilul.
Prezenta gazduitorului este obligatorie pentru declaratia de luare in spatiu ."
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Muuh spune:
Inainte sa iti schimbi buletinul suna la Posta Romana si reclama-le ca nu vor sa iti elibereze coletul din motiv de adresa diferita. Regulamentul Postei Romane prevede ca sunt obligate sa iti elibereze chiar daca ai alta adresa in buletin.
www.posta-romana.ro/articles/infopost_18" target="_blank">Infopost
canda_h spune:
Eu am ridicat colete cu o adeverinta de la administrator ... in care scria ca locuiesc la adresa resectiva! Daca stai la casa nu stiu de unde iei adeverinta :)
bibitica20 spune:
Buna!
Revin cu noutatile zilei de azi...
La posta am vorbit cu diriginta...si, desi la sesizarea mea pe site-ul posta-romana.ro, mi s-a spus ca se pot da colete chiar daca nu corespunde adresa si nu am flotant...diriginta spune ca nu e adevarat 
Apoi...mi-a spus de treaba cu adeverinta de la administrator. blocul nostru este administrat de o firma si am nevoie de o stampila ce se afla la presedintele blocului, posibil si semnatura lui. dar presedintele nostru e cunoscut ca "dificil" si refuza sa dea orice adeverinta 
Glumim, glumim...dar ma socheaza. De 3 nopti nu dorm de griji. si chiar nu poate crede nimeni ca eu sunt respectiva persoana inscrisa pe colete? M-am dus la diriginta postei cu tot ce am gasit eu dovada prin casa- contracte facute pe adresa asta, facturi, chitante, acte de la facultate.
Nimic...
Acum ramane solutia cu flotantul...insa unii spun ca dureaza 7 zile lucratoare. in astea 7 zile 2 colete deja mi se duc
Haideti sa emigram...
marius spune:
Cand ai deschis discutia era in urma cu 3 zile dar problema era precis de 4 zile. Dupa 4 zile in loc sa faci flotant (la urma urmei esti chiar in ilegalitate din punct de vedere al resedintei) si sa-ti rezolvi in fapt situatia legala, implicit sa ti se administreze corect efectele postale - preferi sa faci reclamatii pentru o situatie a carei singur culpabilitate iti apartine 100% sa cauti aiurea-n tramvai documente paralele sau ceva ce nu ti-a cerut nimeni, sa te enervezi (pe cine?!) si sa inchei cu "hadeti sa emigram..." de parca asta este cauza si rezolvarea.
Culmea ironiei este ca aici ti s-au servit toate raspunsurile posibile si chiar mai mult.
Succes la insucces!![]()
www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
andacos spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui marius Dupa 4 zile in loc sa faci flotant (la urma urmei esti chiar in ilegalitate din punct de vedere al resedintei) si sa-ti rezolvi in fapt situatia legala, implicit sa ti se administreze corect efectele postale - preferi sa faci reclamatii pentru o situatie a carei singur culpabilitate iti apartine 100% sa cauti aiurea-n tramvai documente paralele sau ceva ce nu ti-a cerut nimeni, sa te enervezi (pe cine?!) si sa inchei cu "hadeti sa emigram..." de parca asta este cauza si rezolvarea. Culmea ironiei este ca aici ti s-au servit toate raspunsurile posibile si chiar mai mult. Succes la insucces! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Marius chiar voiam sa spun,eu stiu ca suntem obligatzi prin lege sa decalaram daca locuim la o adresa mai mult de 3 luni!Apoi urmeaza viza de flotant!
Asa ca si subiectul asta e ca si ala cu "Parcararile pentru mamem si copii"in care cei care incalca legea sunt...cei nemultzumitzi!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
marius spune:
Am pus un pic mai sus partea de dispozitie legala.www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
bibitica20 spune:
Buna!
Ar fi fost bine ca viza de flotant sa se faca intr-o zi cum ati spus dvs, insa pe site-ul Primariei am gasit ca se face in 7 zile lucratoare...ori cum am spus, proprietarul putea merge cu mine abia maine + 7 zile lucratoare...cum am spus, 2 colete erau plecate deja
Acum am inteles si eu ca ceea ce faceau angajatele de la Primarie nu era corect, insa nu e treaba mea sa verific Regulamentele Postei Romane. 2 ani jumatate mi-am primit zeci de colete in acest fel, am crezut ca asa va fi si acum.
In plus, iata ce mi-a raspuns Infopost posta-romana.ro :
Ca urmare a solicitarii dumneavoastra transmisa pe site-ul Postei Romane, va comunicam urmatoarele: ca incepand cu data de 25 ianuarie 2010 coletele postale se distribuie pe baza buletinului de identitate, chiar daca domiciliul scris pe colet nu corespunde cu adresa din buletin.Mai multe informatii gasiti accesand urmatoarea adresa: http://www.posta-romana.ro/press/informare-de-presa_544.
Si astfel...ceea ce parea o greseala a angajatelor care brusc si-ar fi facut mustrari de constiinta...de fapt era in conformitate cu regulamentul?!
Am facut rost chiar acum de cele 2 colete care ar fi disparut in caz ca incepeam acum procedurile pt viza de flotant. Pt urmatoarele, desigur, am invatat ca cel mai simplu e sa rog expeditorii sa le trimit cu post restant
nu ne nastem invatati si singura mea greseala a fost ca am luat de buna ceea ce au facut angajatele postei in cei 2 ani...in repetate randuri! De acum, la orice pas si la orice activitate intreprinsa voi chestiona persoanele
si le voi ruga sa se asigure ca ceea ce fac e bine...
O zi frumoasa tuturor si va multumesc frumos pentru toate raspunsurile!