Inscrieri gradinita 2011-2012 - se mai da spaga?!
Raspunsuri - Pagina 15
Mirela_1 spune:
Da, Androix, asa este. La una din gradinitele la care a fost respinsa, la rubrica "motivul respingerii" era trecut "admis la gradinita 240". Probabil gradi 240 s-a dus prima la inspectorat.
Chiar, mai e cineva admis la gradi 240?
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mirela_1 La una din gradinitele la care a fost respinsa, la rubrica "motivul respingerii" era trecut "admis la gradinita 240". Probabil gradi 240 s-a dus prima la inspectorat. |
Adevarul este ca era timpul sa apara o centralizare a inscrierilor. Se evita astfel situatia in care mii de parinti isi inscriu copiii la 2-3 gradinite, din varii motive, si-apoi urla televiziunile ca locurile la gradinite sunt cu cateva mii mai putine decat cererea.
Frumos (corect adica) ar fi ca aceasta centralizare sa fie transparenta, sa stie tot omul cine i-a "furat" locul la gradinita.
Si mai frumos (haios adica) ar fi ca aceasta repartizare sa fie computerizata, ca la admiterea in liceu. Sa vedeti atunci distractie!
Puppa spune:
Eu am o gradinita in capatul strazii, gradi 273. M-am dus sa o inscriu, a zis directoarea ca nu se pune problema sa nu fie admisa, avand in vedere apropierea de casa, care ar trebui sa fie principalul criteriu. Am stat ffff linistita. M-am dus inziua afisarii "rezultatelor" sa vad CE ACTE IMI TREBUIE pentru dosar. Ei bine, am aflat ca am a fost respinse. A doua pe lista. Nervi. Mai ales ca am vazut ca era admisa o fetita de pe strada care are putin peste 2 ani. Ne-am propus: fara spaga. A doua zi de dimineatza m-am dus la directoare, care m-a luat ca sunt nu stiu cati copii cu frati si surori, nu stiu cati copii ai cadrelor didactice, nu stiu cati cu familii monoparentale. Si i-am zis ca alt copil nu am cand sa fac sa fie inscris la gradi, ca de divortat nu divortez si nici cadru didactic nu ma fac, dar ca stau aproape in curtea gradinitei. Ne-am certat, fara sa tip. Era clar ca vroia spaga, pentru ca mi-a zis "unii parinti si-au inscris copiii la mai multe gradi, altii si-au aranjat"...Hooopaaa! Pai zic, despre asta e vorba, ca eu care indeplinesc principalul criteriu, nu am loc. A dat-o la intors, ca s-a exprimat gresit, ca nu am inteles eu bine. Am plecat.
Daca am vazut asa, l-am sunat pe tata, care a sunat pe nu stiu cine si a aflat numarul asteia de mobil. S-a plans ca i-am facut atmosfera in birou si ca nu am venit cand ne-a chemat ea..(adica mai devreme de inscrieri cu pachetel). I-am zis lu' tata ca daca ii da aleia un ban, a incurcat-o. Atata timp cand sunt in regula, nu dau nimic. Tata tot nu s-a lasat si s-a dus cu niste bomboane. Intre timp a aflat directoarea ca tata a lucrat in politie si a doua zi de dimineatza ma suna sa ma duc repede ca a mai facut rost de un loc..Surprinzator!
Deci la gradi se pot inscrie copiii cu spaga sau scandal!
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/
ella_sn spune:
buna tuturor!
sunt noua pe forum dar ma pasioneaza subiectul cu gradinita...
am un baietel de 4ani si 8 luni si vreau sa-l dau la gradi din toamna. asa ca la inceputul lunii mai i-am facut cerere de inscriere la gradinita 195, de linga noi. am asteptat cu nerabdare rezultatele care m-au lasat nelamurita total. s-a afisat o lista cu toti copiii inscrisi si reinscrisi, al caror numar depasea nr. locurilor disponibile. fiecare copil avea un punctaj. maxim de pct. 12, un singur copil. al meu are 2 pcte. copii cu 0 pct. multi. linga lista, scrie mare ca toate locurile la gradi(340) sunt ocupate de copiii reinscrisi. pe lista sunt cam 380 de copii, iar al meu e la pozitia 321.
am intrebat la gradi si mi s-a spus ca la 1 septembrie se deschide o noua gradi la apusului la scoala 198, iar o parte din copiii de la 195 vor merge acolo, chiar si cei respinsi. eu sunt tot in ceata. nu stiu daca e admis sau nu la 195. directoarea este total inabordabila si in plus, nu sunt sigura ca se va deschide o gradinita noua la apusului. stie cineva ceva? cum s-a stabilit punctajul la gradinita?
mickioan spune:
Buna ziua, cine ma poate ajuta cu un sfat, va rog?!
am depus dosarul la gradinita(zona titan) in luna aprilie cand s-au facut inscrierile, iar acum in mai s-au afisat rez. , dosarul baietelului meu a fost respins , pe motiv ca adeverinta de salariat nu era in original. Cand am depus dosarul comisiei nu ne-a zis nimeni ca tb. adeverinta in original si nici pe afisul de afara nu scria ca tb. sa fie in original.Oare de ce au mai organizat o comisie, daca nu au fost in stare sa evalueze dosarele,..sigur era strategia lor, de a mai exclude cativa copii pt a-si baga pilele lor..acum pb este ca baietelul meu face 4 ani in toamna si nu stiu ce pot face sa-l dau la gradi...cui sa ma adresez si cum sa fac...astept un raspuns..multumesc frumos
PS Mai am un baietel acasa in varsta de 11 luni,iar serviciul meu este f departe de mine, de aceea mi-a fost greu sa ajung sa iau adev. in original, dar daca specificau undeva ca tb., cu siguranta ca faceam cumva sa ajung sa o iau.
grigutza spune:
Cand au primit dosarul trebuiau sa verifice actele si sa iti atraga atentia ca trebuie adeverinta in original. Sau cel putin cand au evaluat dosarele sa fi fost oameni de buna credinta si sa te contacteze sa iti atraga atentia ca nu ai dosarul complet.
Acum tu daca mergi cu originalul cat mai repede si le vorbesti frumos, le prezinti situatia ta (ca mai ai un copil micut de care ai grija) ai sanse sa primesti un loc pentru ca motivul initial nu mai poate fi invocat.
Succes!
pinkie_pie spune:
Neplacuta situatie. Cred insa ca o puteai evita daca intrebai pe cineva sau citeai mai cu atentie.
In general, atunci cand o institutie solicita o adeverinta(medicala, de salariat etc.) acestea trebuie depuse in original, fotocopiile n-au nicio valoare plus ca se considera ca pot fi si falsificate, pe cand originalul, cu stampila institutiei, e prezumat a fi in regula.
La gradinita noastra s-a afisat clar ca nu se accepta decat adeverinte de salariat pe care e specificat "'pentru inscrierea la gradinita''. Deci nu inteleg de ce nu ai dus originalul, de vreme ce nu puteai folosi adeverinta in alta parte ci doar la inscriere.
De asemenea, am fost anuntati ca trebuie sa depunem toate actele specificate la avizier, in caz contrar nu se va ocupa nimeni sa ne contacteze telefonic pt.completarea dosarului, ci va fi respins.
Daca spui ca mai ai un bebelus acasa, s-ar putea sa fi fost respins copilul pt.acest motiv, cunosc o doamna in aceasta situatie careia i s-a spus ca daca sta acasa cu cel mic, de ce doreste sa-l inscrie pe cel mare la gradi, poate avea grija de amandoi acasa iar gradinita nu e obligatorie.
Sigura solutie ar fi sa discuti deschis cu directoarea, cum a spus si Griguta, eventual daca va renunta cineva sa te treaca pe lista de prioritati sau poti incerca la alta gradinita(daca mai sunt locuri).
pinkie_pie spune:
Scuze, am vazut acum ca ai scris ca serviciul tau e departe, probabil angajatorii ti-au trimis adev.pe mail.
Trebuia sa intrebi pe cineva in momentul cand ai depus dosarul daca e ok, puteai sa trimiti pe cineva sa ia originalul de la firma, in fine, faptul e consumat,ti-am zis de ce nu se accepta copii de pe adeverinte, caziere etc.
danaionela spune:
Daca nu ra afisat clar ca se doreste adeverinta in original, atunci nu era un motiv pentru a respinge dosarul.
xxxwoman spune:
Da... E cu dus si intors faza cu al doilea copil pentru care esti in concediu de crestere. Eu am patit=o in primul an de inscriere la gradinita, cand eram in CIC pentru fetita... exact aceleasi motive: ca sunt familii monoparentale, ca sunt cu frati in gradinita... Initial respins, sa mai sun, sa mai vedem dupa ce incepe gradinita, ca unii nu vin, unii nu se adapteaza.. etc.
Eu zic ca o persoana instruita intelege nevoia copilului de a socializa (al meu fusese si la cresa 2 ani inainte de gradinita), de a interactiona cu alti copii, si exact pe asta am si incercat sa marsez in argumente. Nu ca nu vreau sa-l tin acasa, dar ca e mai bine sa interactioneze cu cei de varsta lui.
Am prins loc intr-un final abia prin octombrie, dupa telefoane date saptamanal (mereu amanata, mai sunati-ma luni, mai miercuri...). La un moment dat mi-a zis sa refac dosarul si sa vin. Atunci m-am dus si eu spasita cu piticii in carca, cu o floare la ghiveci si un parfum... Am trait cu impresia ca oricum, daca n-as fi dat nimic tot aia rezolvam (probabil se saturase tanti sa-mi auda vocea la telefon).
Faza cu adeverinta sa va dea de gandit. Mie nu mi-ar fi trecut prin cap sa vin cu o copie. Argumentele sunt logice dar poate te ajuta vreun coleg de serviciu sau sotul cu originalul...Eventual pus la un curier rapid, 10 - 12 lei nu e mare branza.
PS. Educatoarea lui fii-miu m-a intrebat daca am incercat sa o inscriu si pe cea mica la gradi si nu am adus actele in original.. Pentru ca apare o persoana cu numele nostru de familie si copil respins pe motiv de lipsa originale la adeverinta. Nu era vorba de mine, cea mica abia a facut 2 ani in aprilie... Poate sunteti voi, daca tot ziceai ca e in sectorul 3 :)