Inscrieri gradinita 2011-2012 - se mai da spaga?!
Raspunsuri - Pagina 10
Selene_Bunny spune:
Vad ca pentru Bucuresti au cerut asa:
Acte necesare pentru inscrierea la gradinita
• copie dupa certificatul de nastere al copilului;
• copii dupa buletinele sau cartile de identitate ale parintilor;
• adeverinta de salariat de la ambii parinti;
• cerere prin care se solicita inscrierea copilului la gradinita respectiva; ( e posibil sa fie una tip de la gradinita respectiva)
• adeverinta medicala a copilului
Mie mi-au cerut asa:
- copie dupa CN copil
- copie dupa CI parinti
- adeverinta salariat UN parinte, nu ambii - eu nu am asa ceva, ca sunt PFA
- cerere tip, de la gradinita, o completam pe loc, una dintre gradinite are doua tipuri de cerere, una cu informatii despre studiile parintilor si de-astea
NU mi s-a cerut nicaieri adeverinta medicala. Si nici numar de inregistrare nu am.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
santa14 spune:
Nu contrazic pe nimeni dar se pare ca cei care nu au probleme cu gradi nu sunt din Bucuresti. Noua ni s-au cerut bani de la obraz de catre directoare, copii inscrisi de 2 ani la gradi, adik din 2009 au ocupat locul unuia care putea sa frecventeze pana acum dar si de acum in colo. Pana acum nu era o problema asa de mare dar acum, cu legea educatiei, au inchis orice portita celor care nu au de unde sau nu au pe cineva. In provincie probabil sunt alte situatii dar in Bucuresti si in sectorul 6 este omor de-a dreptul pt grupa mica. va invit sa vedeti afisele de la gradi care din prima zi afisau - disponibil 220, reinscrisi 280, credeti ca sunt locuri libere?
fara numar de inregistrare nici nu te baga in seama, se depune cererea, primesti bon cu nr. de inregistrare si in baza lui dupa 10 iunie se vine cu dosarul, daca intra la gradi, bineinteles.
Mirela_1 spune:
Multumesc de raspuns.
Intre timp am trecut si eu pe la 2 gradinite sa vad ce acte imi trebuie, la una din ele in afara de adeverinte, copii buletin mai cereau si 50 coli, 2 mape plastic...
Selene_Bunny spune:
santa, se prea poate. Liste n-am vazut pe nicaieri, dar o sa ma uit maine, de siguranta, la gradinita asta de langa bloc...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
ngiuwu_anne spune:
se pare ca traim intr-o tara in care copiii nostri nu au dreptul la educatie,mai exact am fost sa inscriu copilul la vreo 3 grdinite de stat, din apropierea casei,insa din start am fost refuzata pe motiv ca NU SUNT LOCURI,deoarece in urma deciziei inspectoratului de a ramane 20de copii in grupa in loc de 30,locurile au fost deja ocupate cu cei reinscrisi..........si in acest caz,noi unde NE DUCEM COPIII????e trist ce se intampla!!!!!
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ngiuwu_anne am fost sa inscriu copilul la vreo 3 grdinite de stat, din apropierea casei,insa din start am fost refuzata pe motiv ca NU SUNT LOCURI,deoarece in urma deciziei inspectoratului de a ramane 20de copii in grupa in loc de 30,locurile au fost deja ocupate cu cei reinscrisi |
Te duci din nou la cele trei gradinite si depui dosarul in perioada de inscrieri, indiferent ce spun cei de acolo. Daca inscrierea este refuzata, depui o plangere la inspectorat. Inspectoratul este obligat sa iti repartizeze un loc la o gradinita din apropiere. Nu ceda!
santa14 spune:
singura varianta, pe care am ales-o si noi. cereri la toate gradi din cartier si asteptam. Daca nu sunt locuri nu se pot crea.la inspectorat ii reclamam pe cei din gradi ca ce? Ca respecta Legea educatiei, luatii pe cei care au dat-o la rost nu pe cei care sunt obligati sa o respecte. Noi am depus 8 cereri, speram macar la 1 sa avem oc. Bafta multa tuturor.
gabitza2005 spune:
Trist este ca nu exista suficiente gradinite si parintii care abia acum incep gradinita nu cunosc realitatea.
Zicea cineva ca au hotarat reducerea numarului de copii de la 30 la 20. Ce bine ar fi sa fie numai 30 in grupa dar nu e deloc asa. La baietelul meu sunt inscrisi 41 de copii plus ca mai vin si doua nepoate ale doamnei pe acolo. Nu va pot povesti ce frumoasa a fost serbarea de Craciun cu 38 de copii si peste 80 de parinti.
Anul acesta pleaca la scoala 23 de copii deci ar mai fi loc doar pentru 2 copii dar educatoarea mi-a zis ca o sa inscrie inca 13. Clar pana la toamna acesti 13 se vor face 23 ca doar nu o sa poata refuza cadourile si oricum e depasita limita admisa.
santa14 spune:
cititi legea educatiei nationale sa vedeti ce s-a hotarat pt tot sistemul nu doar pt gradi. Poate va intereseaza si pt copii mai mari sau mai mici.
MIRCLAU spune:
cand se afiseaza listele cu cei inscrisi?
daca nu au locuri sunt obligati sa afiseze ceva?adica ceva de genul ca s-au inscris 500 copii si locuri au fost20.....sau unde nu au fost locuri ramanem fara un raspuns?
multumesc