Nasterea la Arcadia - Iasi (3)
Raspunsuri - Pagina 17
eleonor12 spune:
Madline, ma voi hotari in acest sf. de sapt. si daca da, voi merge la dr. Cacicovschi, astept parerea ta dupa vizita de marti !
Multa bafta !
camiki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eleonor12 As vrea sa ma lamuresc cu inca ceva : -daca ma programez deocamdata la o prima consultatie va fi obligatoriu de semnat si contractul? sau am posibilitatea sa ma decid dupa discutia cu dr. la care voi merge ? -daca vin cu bilet de trimitere de la med. de familie la prima vizita beneficiez oare de decontare CAS ?citisem experienta mameiluighe si ea zicea ca a fost cu internare de zi si i s-a decontat tot(chiar pt. perioada destul de lunga...)bine asta inainte sa nasca ! -andreea_mdm,ce faci ?tu cand trebuie sa nasti?eu am DPN 27aprilie, dar tu oiyoy? te-ai programat? ai semnat?(nu mai retin ce ziceai in msj anterioare ? |
Buna fetelor.Asa cum am mai scris contractul il semnezi oricand vrei tu,dar nu mai tarziu de 37 de saptamani.De asta spuneam ca e bine sa-ti faci programare pana atunci ,sa vii sa vezi cum stau treburile la atrcadia,sa vezi daca-ti place,daca se merita,etc
Parca se deconteaza orice bilet de trimitere,parca, nu sant sigura,iar consultatia dupa decontare costa 40 lei ,daca mai ai o consultatie in luna respectiva,adica daca nu s-au depasit 30 de zile de la initiala ,mergi pe aceeasi trimitere si costa 20 lei.In ultima luna posibil sa fii chemata din 2 in 2 saptamani sau chiar saptamanal.Depinde de cum evolueaza sarcina si daca sant probleme.Eu de pe la 36 am mers saptamanal,ca au fost probleme.
eleonor12 spune:
Buna fetelor.Asa cum am mai scris contractul il semnezi oricand vrei tu,dar nu mai tarziu de 37 de saptamani.De asta spuneam ca e bine sa-ti faci programare pana atunci ,sa vii sa vezi cum stau treburile la atrcadia,sa vezi daca-ti place,daca se merita,etc
Parca se deconteaza orice bilet de trimitere,parca, nu sant sigura,iar consultatia dupa decontare costa 40 lei ,daca mai ai o consultatie in luna respectiva,adica daca nu s-au depasit 30 de zile de la initiala ,mergi pe aceeasi trimitere si costa 20 lei.In ultima luna posibil sa fii chemata din 2 in 2 saptamani sau chiar saptamanal.Depinde de cum evolueaza sarcina si daca sant probleme.Eu de pe la 36 am mers saptamanal,ca au fost probleme.
[/quote]
Multumesc pentru raspuns, la ce te referi cand spui "dupa decontare", adica initial se achita tariful integral si dupa ce ei primesc banii de la CAS iti restituie diferenta ? scuze, da sunt c-am grea de cap
DadaIna spune:
Va salut!
AlynaB a nascut un baietel de 3,5 kg!!!!S-a chinuit saraca cu un travaliu de mai bine de 12 ore sa nasca natural insa nu a reusit.A trebuit sa i se faca cezariana din cauza unor mici probleme.Inca nu are laptic insa Alexutu papa bine.Ea si micutul sunt bine acum si cu siguranta ne va scrie si ne va povesti mai multe cand o sa ajunga acasa.
Vestile le-am citit de pe un alt forum si ne-au fost date de catre sotul Alinei, un tatic fericit!
Sa va traiasca minunea Alina si sa va intoarceti acasa sanatosi!!!!
Iti multumesc ca mi-ai dat linkul catre acest forum si ma bucur din suflet ca v-am descoperit.
Sunt si eu o mamica de inceput de mai si bubulina mea se va naste tot la Arcadia.Daca ne ajuta dumnezeu doresc o nastere naturala fara anestezie si alte minuni.Pana acum sarcina a decurs fara probleme si dureri, fara greturi si pofte.Fac miscare in continuare, gimnastica zilnica, plimbari pe jos.De mancat mananc ca si inainte.Luni implinesc 33 saptamani iar contractul il voi semna pe la 35 saptamani cand am urmatoarea programare la consultatie.Eu tot din Iasi sunt.Pupicei!
camiki spune:
Se achita tariful gata decontat,adica 40 lei prima data si 20 la urmatoarea consultatie.Astea sant tarifele la medicii angajati,la colaboratori nu stiu cum sant.
eleonor12 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camiki Se achita tariful gata decontat,adica 40 lei prima data si 20 la urmatoarea consultatie.Astea sant tarifele la medicii angajati,la colaboratori nu stiu cum sant. |
multam,e un tarif ok, eu platesc la cab. privat la doctorita la care merg acum 50lei consultatia si 150lei eco.
DadaIna spune:
Eu cu trimitere de la medicul de familie am platit Ecografie Doppler, si consultatie pentru semestrul III de sarcina 260 ron.Consultatia 40 ron si 220 ecografia la medic angajat.Oricum pe aceeasi trimitere mi-am facut programarea si data viitoare.Voi vedea atunci cat am sa platesc.Oricum nu prea conteaza tariful pentru ca doctorii de aici au grija sa iti raspunda la toate intrebarile si ecografiile sunt explicate pe intelesul tuturor.E imposibil sa pleci acasa nemultumita cand iesi din cabinetul doctorului.Nu mai zic de timpul alocat pacientei care este destul de consistent in comparatie cu consultatiile care aveau loc la cabinetele particulare ale medicilor de la CV dupa care eu personal plecam cu cateva mazgalituri pe o foaie si nu intelegeam nimic la ecografii.Mi se spunea doar ca e ok.
Stefana spune:
Bunaaa!
Azi nu mai sunt asa somnoroasa, desi am dormit doar 5-6 ore asta-noapte. Macar nu m-am mai trezit la 3, ci la 6. Sper sa rezist pana diseara si la noapte sa dorm bine.
Aseara am iesit la plimbare si m-a prins si ploaia si n-aveam umbrela, dar m-am simtit bineeeee. Dar azi nu ies. Pana acum am mai facut curat prin casa.
Voiam sa intreb ceva fetele care au nascut, ca am o grija. Care e politica la Arcadia cu alaptatul? Eu n-as vrea sa-i dea lapte praf la bebe si nici intr-un caz cu biberonul. Poate doar cat stau eu la reanimare sa-i dea ceva, dar cu seringa. Tot citesc de ceva vreme despre asta si am inteles ca in primele zile colostrul este suficient pe bebe. Suplimentul de LP nu face decat sa intarzie aparitia laptelui, pt ca bebe nu suge suficient, plus ca exista un risc ca bebe sa refuze apoi sanul.
Cum a fost la voi?
Multumesc!
Stef 38+ cu Tudor Stefan
AMR 6 zile!!!!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
DadaIna spune:
madline82 scriai cu cateva pagini in urma despre acea carte a lui Dick-Read.Ea se numeste Nasterea fara frica - Childbirth without fear, si daca stii limba engleza poti citi cam jumatate din carte, online pe aceasta pagina:http://books.google.ro/books?id=ZxNHXDoXfxUC&pg=PR2&lpg=PR2&dq=Dick Read
Lipsesc multe pagini din carte insa din cat este se poate intelge ceva.
Nu cred ca o vei gasi de cumparat pe siturile romanesti si mai ales nu cred ca exista o varianta a cartii in limba Romana.Si oricum sa faci comanda acum de pe un site din afara gen: Amazon sau E-bay unde sigur este cartea, nu mai are rost ca ne vine sorocul pana ajunge cartea in Romania :))
[url=http://lilypie.com][/url]
ionelamaria spune:
Buna ziua
Va tot citesc incercand sa culeg informatii despre Arcadia. Sunt la inceput de sarcina si cred ca voi naste si eu la Arcadia, dar, pana atunci am si eu cateva semne de intrebare.
1. Inteleg ca aproape toate mamicile de aici au ajuns la cezariana. Pentru mine asta e un semn de intrebare.E posibil sa fie o coincidenta dar eu tin sa nasc natural ( poate chiar mai natural ca prima oara). Intrebarea e daca a nascut careva natural la Arcadia?
2. Aud de bibe pana ajunge copilul la san. Dar ce il impiedica pe bebe sa nu ajunga la san? Adica ma intreb daca politica spitalului e asa rigida. Eu speram ca imediat dupa nastere sa stea la san. De fapt asta sper. Nu sa-l vad dupa 12 ore, sau mai mult.
3. Din momentul in care tu ai ajuns in salon bebe nu sta numai cu tine? Il iau si iar il aduc?
Stefana, chestia cu biberonul si pe mine ma face sa am o retinere. La cuza le da direct cu o canita . Eu as vrea deloc. E drept ca sunt bebei care dupa ce papa la biberon papa usor si la san, dar... sunt si cazuri altfel. Eu nu vreau sa risc . Nici nu concep sa nu-l alaptez si pe al doilea!
Multumesc anticipat pt raspunsuri
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 8+