deficienta de progesteron
Raspunsuri - Pagina 2
anis spune:
Excractul de mugur de zmeur e pentru micsorarea prolactinei. Eu aveam aproape 25. acum am 17, dar din pacate am probleme mari cu ovulatia.
Nu e o regula totusi, pt ca valoarea prolactinei varieaza de la luna la luna...dar cand valoarea e mult peste atunci da, se considera a fi o problema.
AniS
crinuta spune:
Nu este o regula ca prolactina ridicata sa inhibe ovulatia, asa cum s-a tot spus pe aici. Ia nu mai tot credeti voi tot ce va spun medicii, ca daca era asa, multe fete de aici nu ramaneau insarcinate dupa ei.
Progesteronl este foarte important, iar eu nu stiu sa se regleza cu tratament naturist. Intreab-o pe Livia, e stie foarte bine cam ce contin plantele.
pupici
Crinuta
Tia spune:
quote:
Originally posted by speranta
Da,asa este, prolactina e un pic marita 25,5 fata de max.25 (valoarea normata.O sa incep tratamentul cu brocriptin, voua v-a mai prescris si alceva pentru asta? Naturist ce trebuie sa iau?
Speranta, uite ce am gasit pe net despre mastodynon:
http://www.eva.ro/sanatate/articol176.html
monn_roe spune:
Buna, ma bag si eu in vorba ...
Fetelor eu am progesteronul 0.1 in faza luteala, e de rau ??? ... nu , din cate stiu eu minimul e 4.
Ce parere aveti????
anis spune:
Monn_roe, mie mi-a iesit progesteronul tot asa mic aproape de 1, cand s-a demonstrat ecografic ca , in luna respectiva nu am avut ovulatie. Da, valoare minima e 4.
Dr mi-a spus ca o valoare asa de mica a progesteronului, coloborat si cu alte rezultate indica ca nu ai avut ovulatie.
Estradiolul , fsh si lh cum ti-au iesit? Ti-a iesit cumva si estradiolul mic, daca da..inseamna ca nu ai avut ovulatie, bineinteles depinde si de rezultatul celorlate 2.
Mi s-a explicat clar, ca daca ovulatia se produce atunci se atinge sigur pragul de 4, al progesteronului..ca se poate suplini asta e altceva, mai ales in cazul unei sarcini..dar o ovulatie cu deficiente, chiar daca se produce , respectiv corpul galben format ulterior nu v-a mai avea putere sa elibereze progesteron...de ex corpul galben hemoragic
Sper ca nu am inteles aiurea, si bat campii pe aici!
AniS
gabid spune:
Anis,ti-am scris pe subiectul Inseminare artificiala... estradiolul 20.2 in ziua 3 si progesteronul 0.1 in ziua 21.Inseamna ca nu am avut ovulatie oare?FSH si LH are valori minime dar se incadreaza in valori.
Gabi si Simonica de 2 anisori .
anis spune:
Gabi<Ti-am raspuns..la subiectul cu "inseminarea"...eu cred ca nu ai avut ovulatie..la mine acum 5 luni cand au iesit asa, asta mi s-a spus.La ecografiiile de atunci la fel s-a demonstrat ca nu am avut.Ai facut si eco? In ziua 21 ai facut? Ca sa vezi daca e corp galben..etc!
Vorbim maine si iti mai spun, acum pic de somn!
AniS
gabid spune:
Luna aceasta fac eco in ziua 7,9,11 pt marimea foliculilor si daca spui tu ca'i bine fac si in ziua 21.
Inca nu am citit ce mi-ai scris pe Inseminare dar oricum iti multumesc mult si te pt ca m-ai mai linistit.
Oare de ce nu s-a produs ovulatia?Sincer luna trecuta am fost f.stresata.Oare stresul afecteaza ovulatia?
Gabi si Simonica de 2 anisori .
monn_roe spune:
Anis,
Nu stiu exact valoarea celorlalte analize, dar stiu sigur ca LH este mai mare.
Intradevar eu nu am ovulatie si menstra o am foarte rar(2-3/an).
Te-ai confruntat si tu cu astfel de probleme.
anis spune:
Gabi, dupa cum stii si tu..pot fi asa de multe cauze pt neproducerea ovulatiei.....Dar intr-adevar si stresul are un rol negativ, mie asta mi-a explicat-o dr endocrinolog.Pot fi n cauze..de la un folicul imatur desi este marisor, sau incapabil sa expluzeze ovocitul pana la cauze de ordin psihic.
Eu am patit asta luna trecuta, in ziua a 11-a aveam un folicul de 16mm.....iar cand am facut eco in ziua 21-a, folicul respectiv nu se sparsese ,ci regresase si avea 13mm. Si eu care ma asteptam sa-mi zica de corp galben..etc..
Eu de obicei fac eco si in ziua 21-a.E aproximativ relevanta, daca stii cat de cat cand ai avut ovulatia.Daca exista corp galben, si endometrul este peste 8mm, e bine, atunci sunt sanse si pt bebelush!
gabi si eu merg pe 17 la Ancar, cred ca o sa-mi dea tratament. Luna asta nu fac inseminarea cu el!
Monn_roe, din pacate sunt importante si rezultatul celorlalte analize.Nu le ai?
AniS