"Copilul trebuie "dresat" pavlovian ..." (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Doruletz, nu sar pe geam, verific! Si poate nu-i la 1000 de km... poate-i pe strada vecina si vede de-acolo ce eu nu vad.

Alexandra, nu-i deloc in regula cu "hotul" ala. Nici la masa, nici ca prieten(imaginar). Induce si o confuzie. Cu hotii suntem prieteni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

olympia, asa cum ziceam si mai devreme, eu nu consider ca e nociv.

Si "hotul" nu este privit de ea ca "cel care fura, omul rau care merge la inchisoare, locul acela unde sunt numai infractori".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

olympia, asa cum ziceam si mai devreme, eu nu consider ca e nociv.

Si "hotul" nu este privit de ea ca "cel care fura, omul rau care merge la inchisoare, locul acela unde sunt numai infractori".

BAZAR UMANITAR

Pai exact asta e problema, ca-i induci ideea ca hotul poate fi si bun si prieten... Mai tarziu ce faceti, inventati alt cuvant pentru "hot" si ea ce-o sa inteleaga? Ca-i ceva de condamnat sau de aprobat?

Mergi la inceput

Si mai tarziu cand va intelege ca puiutul din cartile ei, ala dragut, care face "piu-piu" este acelasi cu cel pe care il mananca ea cu aceeasi placere, acelasi din expresia ei ""mami, veau puiut pap"?

Ce-o sa ma fac atunci?

A,da , exista varianta sa o oblig,de pe acum, sa devina vegetariana.

Si vulpea, care fura gainile din ograda taranilor...
Ce-o sa creada ea atunci cand va constientiza ca vulpita aia draguta din carti este o hoata sireata care ucide puiutii aia simpatici ?

Toate la timpul lor, olympia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Acu vreo saptamana se conversau ai mei cat eu faceam mancare si comentau ca cei mai buni carnaciori i-au mancat de Craciun, la bunica, din carnitza lui Tototnel (un porc pe care l-au crescut ai mei parinti vreo 2 luni inainte de a-l face carnati si pungi cu carne la congelator). Ciripeau veseli si nu aveau nici o strangere de inima ca vai saracul Totonel !! Mai in vara fugeau dupa pui prin curta bunicilor si le strigau "daca te prind, te fac ciorba buna!"

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Cu mincatul s-a atins un punct tare in care sunt tare vulnerabila, in nici un caz in ceea ce priveste cantitatea ci calitatea. Si pentru ca am eu obsesia asta cu alimentatia sanatoasa este din pacate si unul din factorii care ma fac sa clocotesc in interior cind n-ar trebui...
De exemplu, noi mincam carne de maxim 2 ori pe saptamina; fiica-mea, daca ar putea, ar minca zilnic si exclusiv; daca-i pun in farfurie legume + cartofi + cane, intii dispare carnea, din cartofi ciuguleste, legumele ramin aproape neatinse; apoi imi fura mie carnea din farfurie. Asa ca nu am ce face si manipulez : primeste intii legumele, apoi cartofii si carnea la sfirsit. In felul asta legumele se consuma aproape in intregime, cartofii la fel, carnea dispare oricum fara probleme la sfirsit de masa. Iar eu imi ascund bucata mea de carne sub legume.
Nu e ok, sunt in principiu pentru mincatul "liber" da nici nu pot sa fiu de acord sa manince numai carne. La un moment dat m-am gindit ca poate ar trebui sa-mi calc pe suflet si sa-i dau carne la liber. Poate asa s-ar satura cindva de ea, asa cum acum periodic refuza sa consume ba brocoli, ba lapte, ba mai ce stiu eu ce alt aliment.
Voi ce ziceti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Agnes, ai mei nu mananca deloc brocoli, conopida, spanc (doar din salata, iau cateva frunze) si mancarea lor preferata e friptura cu piure. Nu stiu ce sa spun, ca nu am solutii.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Asa cum copii tai,Laura, nu sunt socati de faptul ca au mancat "carnati de Tototnel", asa cred si eu ca a mea nu va fi afectata pe viitor de "hotul" ei.

Pentru mine, comparatia pe care i-am spus-o olypmiei, mai sus, face parte din aceeasi categorie cu carnatii de craciun sau cu puiul alergat pentru ciorba:)

Copii nu iau lucrurile asa in tragic, cum le luam noi.

Eu, de exemplu, sa am un porc si apoi sa mi se puna pe masa si sa stiu ca ala a fost porcul meu pe care l-am alintat si i-am dat sa manance...apai, nici ca m-as atinge de el, ce sa mai zic de discutat despre carnatii facuti din el.

Adultii analizeaza prea mult si eu, personal, cred, ca avand senzatia ca si copii sunt asa analitici, sau framantarea zilnica a parintelui in senzatia ca cine stie ce a crezut copilul cand am avut intonatia x sau y, face rau la psihicul parintelui.

Iar un parinte cu un psihic zdruncinat ii poate da din starea sa - copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Fiu-meu nu mananca NICIODATA legume (decat in mancare, fiert, dar deja nu mai au nici o valoare), iar fructe doar cateva ii plac: banane si mandarine/portocale. Chestia asta ma dispera, dar nu stiu cum as putea sa-l oblig. Chiar nu functioneaza chestia asta, cel putin nu la noi.

Mergi la inceput

Agnes, daca fie-mii ii arat desertul inainte de mancare, normal ca uita de mancare:))

Faptul ca tu i le dai pe rand, iar ea mananca din toate, inseamna ca nu le refuza din cauza ca nu-i plac, ci le refuza pentru ca prefera carnea.

Pentru fetita ta, carnea reprezinta ceea ce reprezinta deserul pentru a mea:)

Apropo, a mea devoreaza muraturile si atunci cand imi fac salata verde cu diverse, se duce la dulapiorul ei, isi ia o furculita, se aseaza tacticos langa mine si impartim frateste:)

Mergi la inceput